Revoluţia de la Timişoara – film de Lucia Hossu Longin

TVR 2 a retransmis recent un film mai vechi al Luciei Hossu Longin despre revoluţia din Timişoara. Printre persoanele care apar în acest film, povestind despre decembrie 1989, sînt: Nicolae Corneanu (mitropolitul Banatului), Victor Neumann, Marius Mioc, Adrian Kali, Sorin Oprea, Daniel Zăgănescu, Liviu Băcana, Miodrag Milin, Ion Coman. Urmăriţi filmul prin lincul de mai jos.

Revolutia de la Timisoara – 15/22 Dec.1989 – De Lucia Hossu Longin

http://dai.ly/xvyix8/155184

Difuzarea filmului la TVR a provocat articolul indignat a lui Ion Petrescu din ziarul „Adevărul” – „Trista doamnă Lucia Hossu Longin” (linc). Indignarea autorului e pricinuită de faptul că în filmul doamnei Hossu Longin nu sînt prezente minciunile despre revoluţie cu care ziarul „Adevărul” şi-a obişnuit cititorii, în cadrul campaniei dusă de Grigore Cartianu, Mihai Voinea şi Cristian Delcea. „Diferenţa dintre mine şi doamna de la TVR [Lucia Hossu Longin – nota mea] este că am fost în Timişoara cu puţin timp înainte de declanşarea evenimentelor, cît şi ulterior derulării lor, stînd de vorbă cu civili şi militari marcaţi atunci de grozăviile acelor momente de tristă amintire”, explică domnul Petrescu. Aşadar n-a fost prezent la Timişoara în timpul revoluţiei, numai înainte şi după aceasta, dar asta îi conferă calitatea de specialist care ştie adevărul despre ce s-a întîmplat în decembrie 1989 la Timişoara, mai bine decît persoanele direct implicate care apar în filmul doamnei Hossu Longin.

Mai citeşte, articole despre campania de falsificare a istoriei revoluţiei din ziarul „Adevărul” la pagina Analize despre revoluţia din 1989.

La pagina Filme documentare despre revoluţie urmăreşte alte filme avînd ca subiect revoluţia română din 1989.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.