Ziarul „Adevărul” îl ponegrește pe Ion Caramitru (2 video)

În zilele revoluției, Ion Caramitru i-ar fi vînat pe teroriștii Rembrandt și El Greco, scrie Ștefan Mitroi în 17 decembrie 2013 pe saitul ziarului „Adevărul” (linc). Caramitru ar fi vinovat fiindcă în 22 decembrie 1989 s-a tras asupra Muzeului de Artă al României, se susține în articol.

De la Alexandru Cebuc (care în decembrie 1989 făcea declarații pentru ziarul rusesc „Pravda” – linc), partenerul de dialog a lui Ștefan Mitroi, aflăm că la Muzeul de Artă au ars în timpul revoluției „laboratorul de restaurare şi nişte lucrări, nu însă dintre cele de mare valoare… şi cîteva fişiere de la grafică”. Vinovat pentru aceasta este declarat Caramitru.

Activitatea lui Caramitru în 22 decembrie 1989 este însă înregistrată video. Am prezentat înregistrarea video încă din decembrie 2008 (linc).

Se poate vedea din această înregistrare că Ion Caramitru a fost una din minţile lucide care şi-a dat seama că se trage fără rost şi încerca să oprească focul. Ar fi interesat de ştiut cine a dat ordinul “deschideţi focul!”. Acela e vinovat, şi poate tot acela (sau aceia) lansează diversiuni pe acest subiect, cu sprijinul inclusiv al ziarului Adevărul. Iar într-un alt fragment înregistrat video în acele momente Caramitru îndeamnă explicit „să avem grijă de palat, în el este muzeul de artă” (linc).

Despre campania de falsificare a istoriei revoluției din ziarul Adevărul, începută sub conducerea lui Grigore Cartianu, am scris de multă vreme. Cititorii pot găsi la pagina Analize despre revoluția din 1989 (linc) mai multe articole pe acest subiect. Ponegrirea lui Ion Caramitru de către „Adevărul” arată că campania acestui ziar nu este împotriva lui Ion Iliescu, ci împotriva oricărui participant important la revoluția din 1989. Nu are legătură nici cu beneficiile din legea revoluționarilor, ci doar cu ura față de revoluția română din 1989. Ion Caramitru a fost membru PNȚCD și anti-Iliescu, și nu a cerut certificat de revoluționar (se poate verifica lista revoluționarilor din Monitorul Oficial – linc). În haosul de atunci, a fost unul din cei care și-au păstrat luciditatea, dar asta nu-l ajută prea mult în fața actualei campanii de falsificare a istoriei revoluției, în care faptele concrete nu contează, numai obiectivul de atins – compromiterea momentului istoric al revoluției din 1989. Exact Ion Caramitru care a apărat muzeul de artă cerînd celor care trăgeau aiurea oprirea focului, este acuzat de distrugerea muzeului de artă! Spre beneficiul adevăraților criminali din 1989, care au pus la cale diversiunea.

Urmărește, înregistrări video cu Ion Caramitru la revoluție:
Ion Caramitru la CC (1): Sînt oameni trimişi de noi. Opriţi focul! Toţi civilii să vină cu armele înapoi, se crează debandadă!
Ion Caramitru la CC (2): Nu vă jucaţi cu armele. Bărbat: În strada Nuferilor situaţia este critică. Cîteva blindate să se deplaseze pînă acolo
Ion Caramitru la CC (3): Să avem grijă de palat, în el e muzeul de artă

2 gânduri despre „Ziarul „Adevărul” îl ponegrește pe Ion Caramitru (2 video)

  1. Nu Caramitru este vinovat ! Cum sa fie? Teroristii s-au imprastiat de jur imprejur, au inceput sa traga, a aparut si raspunsul..Si sa nu ma luati cu „n-au fost teriristi”, ca am fost acolo si va injur de toata oligarhia !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.