Emisiune despre revoluţie la TV Europa Nova Timișoara, 16 decembrie 2013

Actualizare 11 decembrie 2018: Înlocuire înregistrare de pe saitul vimeo, care nu mai era disponibilă, cu înregistrare de pe youtube.

În 16 decembrie 2013 am fost invitat la televiziunea timişoreană „Europa Nova” la o emisiune despre revoluţia română din 1989. Alături de mine îi mai puteţi vedea pe Adrian Kali (rănit în revoluţie – linc) şi Miodrag Milin (istoric). realizatoarea emisiunii este Nadia Iucu.


Urmăreşte alte emisiuni TV despre revoluţie la pagina Filme documentare despre revoluţie.

15 gânduri despre „Emisiune despre revoluţie la TV Europa Nova Timișoara, 16 decembrie 2013

 1. domnule mioc vad ca spui ca ai auzit ce se striga in sibiu in timpul revoluti romane ce faci dumneata , spuneti de bulversare isasi timisoreni au votat inpotriva revoluti ca dupa aceia sa intre in greva spunind ca nu au stiut ce au votat sinteti …. vedeti voi colectia de informati a fost luata si istitul de la bucuresti sa oprit la FRONTUL DEMOCRAT ROMAN condus de mine mirica a gheorghe cei ce faceti voii scriti carti scriti faceti banii dar spuneti adevarul si minciuna spuneti ca nu ne intoarcem in comunism , vorbiti de monumente vorbiti vorbiti dra care realitate vorbiti , in comunism se tinea in secret multe lucrurii de realitate si atunci era o democratie asa cum era ea mai acoperita mai dosita , se vedea cind vroiau eii sa vada occidentul , de ce o luati cu rovine , de ce nu vorbitii si de PLOIESTI unde FRONTUL DEMOCRAT ROMAN SIA SPUS CUVINTUL cetateni din piata strigau FRONTUL DEMOCRAT ROMAN ai auzit mioc marius , scriti cartii ca adevarul nui scris in carti ma refer la TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MOARTE TIRANILOR , lumea a fost inpinsa nu a alunecat domnule . nu cu palavre se cistiga si cu fapte asa cum a facuto FRONTUL DEMOCRAT ROMAN si nu cum palavragiti voi ca de ingrasat vati ingrasat . destul domnilor faceti cunoscut ADEVARUL ISTORIEI ROMANE FRONTUL DEMOCRAT ROMAN ati facut sa dispara cartea de onoare din muzeul uniri si alte informati modificind caseta ploiesti dar a mai ramas si manifestul poate dumnezeu ma va ajuta sa aduc la lumina adevarului pe care se incearca cu rasputeri sa fie ingropat FRONTUL DEMOCRTAT ROMAN SIA ASUMAT RASPUNDEREA IN TIMPUL REVOLUTII ROMANE SI DUPA ACEIA A FOST MARGINALIZAT SA CAUTAT COMPROMITEREA LUI TIMISORENI SCRIOTI CARTII MULTE FACETI BANII BRAVO DAR TOT VOI ATI TRADAT SCHIMBIND DENUMIREA FRONTULUI DEMOCRAT ROMAN CU FRONTUL DEMOCRATOC ROMAN SI ATI CREAT CONFUZII , MIOC DE CE STERGI COMENTARILE NUTI PLACE CE SCRIU EU NU FAC POLITICA DIN 1989 SI CEVA MAI INAINTE NU MA AMENITATI ASA CUM AM FOST AMENITAT ,, MIE MILA DE TINE ,, UITATE BINE , SCRITI CARTII SI NU INGRADITI ADEFARUL FRONTUL DEMOCRAT ROMAN , DECORATI DATI LA TOTII REVOLUTIONARII AU MERITE DAR NU SI CELOR CARE AU VOTAT INPOTRIVA LOR CA SINT SIGUR CA AU DECORATII ACESTIA SI NU REVOLUTIONARI ADEVARATI CUM SPUI TU MIOC FAPTE PINA PE 22 DECEMBRIE CE A FOST DUPA 22 DECEMBRIE 1989 O ULITIMA RABUFNIRE O AMESTECATURA DE TOATE FELURILE . DESTUL

 2. ce faci mioc ai sters comentariul cu mica leon si valeriu mangu indiferent ce o sa faci daca zic daca dar ai publicat intro carte nuste asa zisi revolutionari in 1990 cind eram pe la bucuresti cei din sspr imi spuneau de tine si cartile tale mioc marius ai grija ca tot ce ai scris si daca nui adevarat se vor rasfringe asupra ta . scrie alta carte si scoatei inainte din ele pe acei indivizi nu astepta iti vor scoate cartile la topit . maculatura , si consecinte dupa aceia scoatei din cartiiiiiiiiii . semneaza FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MIRICA A GHEORGHE , si fara linguseliiiiiii. cine imi trimite fel si fel de imagini femei khenia sa le dau adresa sa le fac ce ???? vrea numar de cont banca nu am conturii daca ei au sami faca ei un cont mie . de fiecare data cind trebuia sa primesc imi trimete aceste … salutari si dreptate sa fie , vezi caseta de la ploiesti din 22 decembrie 1989 si vezi ce spune multimea adunata , nu ce spune comentatorul,

 3. Domnule Marius Mioc,

  Va multumesc respectuos pentru felicitari.
  Pentru intelegerea deplina si, respectiv, descifrarea completa a evenimentelor din decembrie 1989 sunt, de principiu, necesare cunostinte despre raporturile de putere din cadrul unui stat. Iata de ce este, poate, utila pentru cititorii blogului dvs. o astfel de trimitere.
  Al dvs., Valeriu Mangu

 4. @Marius Mioc
  @Valeriu Mangu

  Despre desfasurarile actuale din Ucraina

  Evenimentele din anii ’80, ’90 din Europa de Est si URSS au fost regizate si inscenate dupa un plan precis de razboi psihologic. Elemente degenerate si detracate din serviciile secrete, armatele si nomenclaturile Uniunii Sovietice si statelor socialiste est-europene au tradat aceste tari pentru acapararea de catre clici oligarhice a bogatiilor si resurselor acestor tari. Actuala Rusia, statele ex-sovietice si est-europene au fost jefuite la greu de catre clici oligarhice locale si ‘politicieni’ marioneta in combinatie cu entitati ale mafiei corporatist-bancar-politice occidentale.

  Asa-zisa ‘prabusire a comunismului’ in Europa de Est si URSS a fost o actiune de razboi psihologic precis coordonata de catre serviciile secrete sovietice, est-europene si occidentale.
  Reamintesc ca ‘accidentul’ nuclear de la Cernobil a fost de facto un eveniment fabricat in contextul operatiunii de razboi psihologic avind ca obiectiv ‘prabusirea sistemului comunist’.

  http://www.veteranstoday.com/2011/03/14/dimitri-khalezov-chernobyl-and-manhattan/

  Actuala Rusia este un stat client al Occidentului care traieste din escrocheria americana si occidentala cu petrodolarul. Nu exista niciun antagonism intre Rusia si Occident. Dupa dezmembrarea Uniunii Sovietice cea mai mare parte a resurselor naturale a ramas in Rusia. Rusia a trait si traieste in principal din exportul resurselor naturale. Ucraina si-a distrus economia prin jaf si privatizare ajustindu-se sistemului capitalist. Ca si restul lumii controlate de mafia corporatist-bancar-politica occidentala Ucraina a consumat si consuma pe datorie mimind (ca si in Romania) progresul. Astfel Ucraina a ajuns sa acumuleze o datorie imensa si are in continuare nevoie (ca si Romania) sa se pompeze in ea bani pe datorie din care sa se finanteze cheltuielile statului.

  Ucraina a avut de ales intre doi predatori de la care sa obtina linie de credit si sprijin financiar: predatorii europeni sau predatorul rus. Atit predatorii europeni cit si predatorul rus sunt aserviti aceleasi mafii corporatist-bancar-politice occidentale.

  Marile lupte euro-maidaneze din Ucraina sunt evenimente fabricate. Fabricate ca si ‘revolutia romana’ sau celelalte evenimente din Europa de Est si URSS din anii ’80, ’90. Parerea mea este ca se urmareste asimilarea de catre occident a intregului perimetru euro-asiatic. In Rusia controlul il au serviciile secrete care stau la baza pacatului original cu asa-zisa ‘prabusire a comunismului’. Ce se vede la suprafata, ca si in anii ’80, ’90, sunt jocuri de oglinzi ce au ca scop sa prosteasca turmele sa intre in lat.

 5. @ Marius Mioc

  Averea tarii realizata in deceniile de gestionare socialista a tarii o reprezenta infrastructura economica si sociala a tarii, sutele de mii de locuinte, miile de scoli, spitale, fabrici si uzine, edificiile de interes public si cultural. Averea o reprezenta clasa muncitoare disciplinata si bine calificata care s-a faurit in aceasta perioada. Averea o reprezenta imensul capital productiv al tarii care ar fi ingaduit Romaniei sa avanseze mai departe cu mare viteza.

  Am observat ca ati pus in mod ridicol si deplasat pe tapet aiureala cu ‘conturile lui Ceausescu’. Aiureala fabricata de catre cei care au organizat lovitura de stat pentru a incerca sa-l compromita pe Nicolae Ceausescu prin lovituri de imagine. Stiti ca ei au anuntat intr-o prima faza la televizor ca: ‘Sotii Ceausescu au incercat sa fuga din tara pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari depusi la banci din strainatate.’

  Constat ca sunteti la fel de tare la economie ca si la cautarea de ‘turisti’ sovietici in scriptele hotelurilor din Timisoara.

  Imensa bogatie a tarii despre care vorbesc o reprezenta baza materiala economica si sociala si imensul capital productiv acumulate de tara. Tara se afla in 1989 in plin avint, se construia si moderniza pe mai departe in ritm sustinut, se platise datoria externa, tara n-avea nicio datorie si se acumulasera deja miliarde in visterie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.