Un simpatizant a lui Nicolae Ceauşescu: Constantin Dobre, conducătorul mişcării muncitoreşti din Valea Jiului din 1977

Adev170190_Dobre

Actualizare 9 octombrie 2015: Un comentariu a fost adăugat la acest articol (îl puteți citi la sfîrșitul articolului) de către cineva care a semnat „Constantin Dobre” și în care se spune: „Domnule Mioc va cer sa retrageti acest articol defaimator care se bazeaza pe compilatii aflate pe diferite site-uri, exceptie articolul din „Adevarul”. Am probe ca nu eu sunt autorul compilatiilor aflate pe site-urile citate (comentarii, articole etc) si nici nu mi-am dat acordul sa apara in public. Va aduc la cunostinta ca abia acum am luat cunostinta de acest articol, dupa o lunga convalescenta in spitale si fara niciun acces la internet si din care abia acum cateva luni am iesit. In plus va informez ca toate datele din computerul meu au fost compromise prin spargerea parolelor, au fost penetrate sistemele de aparare, identitaea electronica a fost copiata si folosita, inclusiv arhiva personala din computer (am probe de la politie si de la expertul in IT)”. Exceptînd articolul din „Adevărul”, singurul sait citat în care comentariile sînt atribuite domnului Dobre este saitul fostului senator Ion Coja. Deasemeni am mai făcut referire la articole din publicațiile „Hunedoreanul” și „Jurnalul Național”, dar acolo sînt niște ziariști autori ai articolelor, nu domnul Dobre. Nu cunosc ca domnul Dobre să fi cerut vreo îndreptare de la acele ziare, dacă cumva l-au citat greșit. Dacă comentariile care i-au fost atribuite nu îi aparțin, îmi cer scuze domnului Dobre, dar cred că ar trebui să ia legătura și cu domnul Coja pentru îndreptări.

„Am susţinut, susţin şi spun şi eu, CU TĂRIE: Ceauşescu a fost cu adevărat un patriot”, afirmă pe saitul domnului Ion Coja (linc) domnul Constantin Dobre, fost conducător al mişcării muncitoreşti din Valea Jiului din 1977 (conform variantei îndeobşte acceptată de istorici; există pretenţii şi de la alţii că ar fi condus acea mişcare – de pildă de la Miron Cosma – linc).
Sînt mai multe luări de poziţie ceauşiste ale domnului Dobre pe saitul indicat. Iată două dintre ele, subliniate şi de domnul Ion Coja (fost senator din partea Partidului Democrat Agrar în perioada 1992-1996). Constantin Dobre revine cu precizări (linc) scrie domnul Coja în 19.12.2013, transformînd în articol separat un comentariu (linc) postat anterior pe sait de domnul Dobre, în care răspundea unei oarecare „gabi” care avusese obrăznicia să-l numească pe Nicolae Ceauşescu „ceaşcă”. În comentariu sînt lăudate marile realizări ale regimului Ceauşescu în zona Văii Jiului. Pînă şi moartea unor mineri în accidente de muncă în epoca Ceauşescu e prilej de subliniere a meritelor acestuia, căci regimul oferea loc de muncă văduvelor. Iată acest comentariu (am adăugat diacritice):

Nicolae Ceauşescu n-a avut habar ce mi sa întîmplat mie; nici măcar n-a ştiut c-am fost deportat din Valea Jiului. Am dovezi!
Important e de reţinut ce a făcut Ceauşescu pentru minerii Văii Jiului după greva din 1977, în acordanţă cu cererile minerilor: a construit peste 11000 de apartamente, a construit cinematografe, case de cultură, a suplimentat Valea Jiului cu numeroase magazine alimentare şi nu numai, grădiniţe pentru copii, construit noi spitate si modernizate cele existente, 90% din reţeaua de drumuri ale V. J. a fost asfaltată, au fost date în folosinţă fabrici de mobilă şi de confecţii pentru soţiile minerilor, a fost aprobat sistemul de lucru în subteran de 6 ore pe patru schimburi, a fost masiv tehnologizat mineritul Văii Jiului cu tehnică adusă din Germania şi nu numai paralel cu tehnologia pur-românească a grinzilor păşitoare şi a stîlpilor hidraulici de susţinere a tavanelor de la punctele de lucru în subteran, au fost făcute angajări masive în toate minele V. J. a peste 10000 de oameni veniţi din toate colţurile Ţării (în special din zona Moldovei), sa extins în toată V.J. reţeaua de termoficare şi încălzire cu gaze, a fost modernizat transportul public, a fost introdusă masa caldă pentru toţi minerii Ţării şi nu numai pentru cei din Valea Jiului, în fiecare mină a Văii Jiului a fost construită cîte o cantină unde se servea masa caldă la intrarea minerilor în subteran (în acele cantine erau angajate exclusiv soţiile minerilor decedaţi în urma accidentelor din minele de cărbune ale Văii Jiului), a fost extinsă reţeaua minelor Văii Jiului cu cea de la Cîmpu-lui-Neag etc. Statistic vorbind, 65% din totalul investiţiilor la nivelul întregului judeţ Hunedoara pentru ultimile 4 luni ale anului 1977 au fost canalizate în Valea Jiului.

Comparaţi cu ce-au facut conducătorii României (Iliescu, Masescu [bănuiesc Băsescu], Constantinescu, Berceanu etc) după ’89 pentru minerii Văii Jiului şi nu numai: şomaj, închiderea minelor, sărăcie lucie în toată Valea Jiului (de, zonă defavorizată acum), investiţii zero etc.

Nu a fost Ceauşescu un adevărat patriot prin tot ce-a făcut pentru Valea Jiului şi întreaga Ţară?

Apropo, aici nu e vorba de mine şi ce-am păţit eu. E vorba de Nicolae Ceauşescu şi ce-a făcut el pentru Ţară şi implicit pentru toţi minerii României, nu numai pentru cei din Valea Jiului.

Dacă eu nu mă plîng şi-i iau apărarea lui Nicolae Ceauşescu, mă-ntreb ce va făcut Dvs Ceauşescu de-l detestaţi atît prin diminutivul “ceaşcă” şi nu numai? Sau avem de-a face cu aceeaşi spălare pe creier urmare a îndoctrinării de către toţi trădătorii neo-bolşevici şi criminali nu numai ai cuplului Ceauşescu dar şi ai României şi românilor?

Într-un alt comentariu de pe acelaşi sait, adresat unei alte persoane care avusese obrăznicia să exprime idei anticeauşiste (Mircea Popescu), domnul Dobre nu doar îşi exprimă admiraţia faţă de patriotismul lui Nicolae Ceauşescu, dar merge pînă la a numi „trădători de Neam şi Ţară” pe criticii fostului preşedinte al Republicii Socialiste România. Şi acest comentariu a fost transformat de domnul Coja într-un articol separat – „Constantin Dobre, liderul grevei de la Lupeni din 1977, îi ia apărarea lui Ceaușescu” (linc).

@ Mircea Popescu

Spuneţi: “Iată că o tînără care “se ocupa cu biberonul” prin ’89, poate afirma cu tărie: “Ceauşescu a fost cu adevărat un patriot.”
Iar cînd spun că se reuşeste o îndoctrinare a tineretului de către nostalgicii comunismului, sînt trimis la plimbare”

Am susţinut, susţin şi spun şi eu, CU TĂRIE: Ceauşescu a fost cu adevărat un patriot.
Pe mine nu mă puteţi ştampila ca nostalgic.

Cine credeţi că e mai îndreptăţit să-şi dea cu părerea despre Nicolae Ceauşescu? Eu sau Dvs?

Spuneţi că Maria Diana Popescu, „o tînără care “se ocupa cu biberonul” prin ’89″, a fost îndoctrinată de “nostalgicii comunismului”.

Dar Dvs, nu departe de ocuparea cu biberonul sau cel mult cu puţica prin ţărînă prin ’77, victima căre-i îndoctrinări sînteţi? Cumva a neo-bolşevicilor şi trădătorilor de Neam şi Ţară, criticii lui Nicolae Ceauşescu?

Păcat.

Constantin Dobre
fost organizator si conducător al revoltelor minereşti din Valea Jiului, august 1977

După 1977 se răspîndise (prin Amnesty International) zvonul că Dobre a fost ucis de regimul Ceauşescu. Trebuie să spunem categoric că a fost o minciună. După greva minerilor din 1977 (începută cu huiduieli la adresa regimului, dar continuată cu lozincile „Ceauşescu şi minerii”; „Ceauşescu şi poporul!” – linc), Dobre n-a fost omorît, nici băgat în închisoare de regimul Ceauşescu, ci a fost mutat la Craiova, unde a primit apartament, iar apoi a fost înrolat la Academia Ştefan Gheorghiu (fabrica de politruci a regimului Ceauşescu). Cristina Diac şi Florin Mihai arătau într-o anchetă publicată în 5 august 2007 în „Jurnalul Naţional” – „Liderii grevei din Valea Jiului, destine de roman” (linc), că după revoluţie, în septembrie 1990, Dobre a fost numit casier la Ambasada României de la Londra, post din care a fugit în aceeaşi lună cerînd azil politic în Marea Britanie. Autorităţile române l-au acuzat că fugise cu banii ambasadei, motiv pentru care Dobre a fost condamnat la 5 ani închisoare, prin sentinţa penală din 27 noiembrie 1992. Domnul Dobre pretinde că acuzaţiile au fost înscenate, iar la proces n-a fost prezent, fiind plecat din ţară (din acelaşi motiv nici n-a ispăşit pedeapsa). Din spusele domnului Dobre, fuga sa a avut ca motiv dorinţa autorităţilor feseniste de a-l omorî. Cristina Diac şi Florin Mihai scriau:

„La sfîrşitul lunii septembrie 1990, povesteşte Dobre, mi-au parvenit semnale clare că se luaseră deja două posibile hotărîri la Bucureşti. Prima era aducerea mea imediată în România, iar ce-a de-a doua, trimiterea mea la o altă ambasadă din Africa, unde ar fi urmat să fiu ucis”. Speriat, a decis să ceară azil politic Marii Britanii la 1 octombrie 1990.

Nu se cunoaşte însă nici o luare de poziţie antifesenistă a domnului Dobre din perioada anterioară cererii de azil politic, care ar fi putut motiva o hotărîre atît de radicală a autorităţilor precum cea de omorîre a domniei sale. Dimpotrivă, se ştie că anume regimul FSN i-a asigurat lui Dobre postul de la ambasada română din Anglia.

În decembrie 1989, Constantin Dobre s-a deplasat de la Craiova în Valea Jiului luînd cuvîntul în faţa manifestanţilor adunaţi cu prilejul revoluţiei (dacă putem numi revoluţie întîmplările din decembrie 1989 din Valea Jiului, unde abia după fuga lui Ceauşescu au apărut manifestări antidictatoriale). Conform celor scrise în ianuarie 1990 în ziarul „Adevărul”, a fost huiduit, domnul Dobre contestă asta, însă cert este că n-a izbutit să se impună printre liderii locali ai noii puteri. Iată ce consemna ziarul „Adevărul” din 17 ianuarie 1990 sub titlul „Primim la redacţie”:

O scrisoare de la domnul Constantin Dobre

Ziarul nostru a primit o scrisoare semnată astfel: „Constantin Dobre, minerul din 1-3 august 1977 prin glasul căruia minerii grevişti din Valea Jiului şi-au cerut drepturile legitime”. Din considerente de spaţiu tipografic redăm doar o parte din conţinutul scrisorii: „Ajungînd în Petroşani, m-am prezentat la sediul primăriei, în faţa căreia se afla o mulţime de oameni, arătînd la poartă buletinul şi certificatele de ajutor de miner şi miner. Imediat am fost condus la preşedintele Kraus şi la ceilalţi membri ai Comitetului Frontului de Salvare Naţională din Petroşani. După puţin timp am fost anunţat la microfonul staţiei şi am ieşit în balconul primăriei să vorbesc oamenilor strînşi în faţa primăriei. În timpul dialogului purtat cu cei din faţa consiliului am auzit numai şi numai urale şi scandări la adresa numelui meu, dar fără nici un fel de insultă (ba, mai mult, vă redau cuvintele mele spuse atunci: „Vă rog să nu mă mai aplaudaţi atît de mult şi să-mi scandaţi numele pentru că mai cunosc eu pe cineva şi dumneavoastră care a fost foarte aplaudat şi uite unde dracului a ajuns”). Dacă m-ar fi hulit, aşa cum susţii dumneata, domnule C. Moraru, oare cum mai puteam dormi la hotelul „Petroşani” în noaptea de 23 spre 24 decembrie 1989? Susţineţi, de asemenea, că am plecat „glonţ” la televiziune şi că am vorbit în numele minerilor din Valea Jiului. Nu, domnule Moraru, nu am plecat „glonţ” la televiziune, ci m-am deplasat în oraşul Vulcan, la unul din cumnaţii mei (am 6 cumnate şi 5 cumnaţi, majoritatea în Valea Jiului) luînd contact cu unul din colegii mei mineri, participant la greva din Valea Jiului din 1-3 august 1977, pe numele Iacob Dumitru. Cu el împreună am hotărît să ne deplasăm la televiziune şi de acolo am lansat un apel la calm, raţiune, fără răzbunări sau vendete, chemînd în numele greviştilor mineri participanţi la greva din 1977 şi nu al tuturor minerilor din Valea Jiului. A se revedea caseta de la televiziune. Eu am apelat, în cuvîntul meu, la mineri să intre în mine, să lucreze pentru a susţine sistemul energetic al ţării prin motivaţia că acum se lucrează 6 ore, aşa cum am cerut la greva minerilor din 1977!

Ziaristul C. Moraru publică şi un răspuns la această scrisoare:

… şi un răspuns

În ziarul „Adevărul” din 9 ianuarie am oferit cititorilor, succint, primele informaţii asupra evenimentelor petrecute în Valea Jiului îm zilele care au urmat declanşării Revoluţiei populare. Nu mă mai refer la ele. Întrucît domnul Constantin Dobre mi-a adresat o scrisoare intitulată „Adevăr şi… adevăruri”, pentru a aprecia veridicitatea celor apărute în ziar rog cititorul să recitească paragraful respectiv din ziar.

Relatarea de acolo am făcut-o deoarece încă de la începutul documentării mele mulţi, foarte mulţi cetăţeni şi-au manifestat dezaprobarea faţă de faptul că la una din emisiunile TV, domnul Constantin Dobre, precum şi Gheorghe Colţişor au vorbit în numele minerilor din Valea Jiului, pe care de fapt nu-i reprezintă. Eu n-am văzut emisiunea respectivă. Mi s-a relatat însă că, în acea transmisie, cei doi venind din Petroşani s-au adresat minerilor ca şi cînd ar putea vorbi în numele lor. De altfel, nu puţini sînt aceia care mi-au spus că domnul Constantin Dobre n-a mai prestat nici un post de muncă în subteran la vreuna din întreprinderile miniere din luna august 1977. După cum alţii, din actuala generaţie de mineri, nici nu aflaseră de numele lui. Cenzura!

Locuitorii Văii Jiului – în primul rînd minerii – cer şi le este îndreptăţită dorinţa ca aceia care vorbesc în numele lor să fie reprezentanţii lor de acum, pe care-i cunosc şi cu care muncesc împreună, pe care i-au ales în mod democratic în Consiliile Frontului Salvării Naţionale sau în comitetele sindicatelor libere.

Aceste considerente le-am avut în vedere cînd am redactat partea din articol la care se referă semnatarul scrisorii. În ceea ce priveşte prezenţa domnului Dobre la Petroşani, precum şi în balconul primăriei, nu mi-am propus să prezint filmul deplasării făcute şi al şederii domniei sale în localitate. Din relatările unor participanţi la mitingul care a avut loc am reţinut faptul că nu şi-a putut duce pînă la capăt intenţia de a le vorbi oamenilor. Este posibil ca unii să-l fi aplaudat. Dar dacă alţii l-au contestat este de înţeles cum s-a manifestat acest gest în cadrul unui miting.

În ceea ce-l priveşte pe domnul Constantin Dobre, doresc să-i spun că m-am născut şi am copilărit în Valea Jiului, am muncit la I.M. Vulcan de la 16 ani şi cunosc în amănunt desfăşurarea grevei din ’77 de la Lupeni, amploarea acesteia, curajul şi calităţile organizatorice pe care le-a dovedit în condiţiile dramatice de atunci. Pentru care îmi exprim întreaga mea admiraţie. Vă mulţumesc pentru opiniile dumneavoastră.

Mai citeşte:
– Previziune din 1994: Dacă anumite condiţii sînt îndeplinite, calea spre reabilitarea ceauşismului e deschisă în România. Ion Cristoiu şi raportul SRI despre revoluţie
– Propagandă în ziarul “Adevărul”: eroul Ceauşescu a împiedicat alipirea Deltei la URSS
– Nou episod de propagandă ceauşistă în “Adevărul”
– Nouă aberaţie în cadrul campaniei de reabilitare a lui Ceauşescu: Acesta ar fi vrut să ridice o statuie mareşalului Antonescu
– “Să plece tăticu’, vrem să vină Nicu!”, sau noi minciuni în ziarul Adevărul
– Securitatea lui Ceauşescu şi Basarabia. Activitatea lui Ion Stănescu, fondatorul “unităţii anti-KGB” a securităţii
– Din nou despre Ion Stănescu, fondatorul “unităţii anti-KGB” a securităţii
– Valentin Ceauşescu, viitorul preşedinte al României?
– Răstălmăcirile lui Larry Watts şi răstălmăcirile altora despre Larry Watts
– Mircea Munteanu: Noi dovezi despre criza din 1989 din România. Ministerul de Externe al RSR: “În cazul în care veţi fi întrebaţi (repetăm: numai în cazul în care veţi fi întrebaţi) în legătură cu aşa-zisele evenimente de la Timişoara, răspundeţi cu toată claritatea că nu aveţi cunoştiinţă despre aşa ceva”
Propaganda ceauşistă deplînge “propaganda neagră” împotriva lui Ceauşescu din 1989
Propaganda ceauşistă reluată în forţă în mass-media dîmboviţeană
Propagandă ceauşistă la “Vocea Rusiei”
Vocea Rusiei continuă propaganda în favoarea lui Ceauşescu
Miron Cozma se pretinde adevăratul conducător al mişcării minereşti din 1977, din Valea Jiului
Discuţii din 2008 cu domnul Dobre pe forumul revoluţiei: Revoluţia din 1989 comparativ cu alte mişcări protestatare

8 gânduri despre „Un simpatizant a lui Nicolae Ceauşescu: Constantin Dobre, conducătorul mişcării muncitoreşti din Valea Jiului din 1977

 1. Constantin Dobre pentru meritele avute in conducerea minerilor la greva din 77 a fost trimis ( nu deportat) la Craiova la scoala de activisti Pcr ca sa se invete minte si sa-i vie mintea la cap . Si s-a conformat dupa cum se vede !

 2. Domnule Mioc va cer sa retrageti acest articol defaimator care se bazeaza pe compilatii aflate pe diferite site-uri, exceptie articolul din „Adevarul”. Am probe ca nu eu sunt autorul compilatiilor aflate pe site-urile citate (comentarii, articole etc) si nici nu mi-am dat acordul sa apara in public. Va aduc la cunostinta ca abia acum am luat cunostinta de acest articol, dupa o lunga convalescenta in spitale si fara niciun acces la internet si din care abia acum cateva luni am iesit. In plus va informez ca toate datele din computerul meu au fost compromise prin spargerea parolelor, au fost penetrate sistemele de aparare, identitaea electronica a fost copiata si folosita, inclusiv arhiva personala din computer (am probe de la politie si de la expertul in IT). In final, va ofer sansa sa retrageti acest articol ofensator si denigrator si sa confirmati aceasta la email-ul atasat la acest comentariu. Cu stima, Constantin Dobre

 3. Domnule Mioc, va accept scuzele si va asigur ca eu sunt cel cu identitatea reala. Ma voi adresa si domnului Coja cu acelasi mesaj. Daca mai apar comentarii in numele meu, la care doriti sa reactionati, va rog mai intai sa ma intrebati daca imi apartin acele comentarii, la adresa de email atasata.

  Va aduc la cunostinta, cu aceasta ocazie, c-am fost si raman un admirator sincer al domniei voastre pentru verticalitatea si munca titanica depusa pe acest blog pentru a arata adevarul despre evenimentele din decembrie 1989 si a-l apara de impostura si falsificari.

  Sper sa va faca placere sa aflati ca pe vremea cand ma simteam mai sanatos am fost un comentator activ pe blogul domniei voastre, sub pseudonimul Dan Danescu, in disputa cu domnul Mangu (la articolul „Securitatea un tigru de hartie”) si chiar in dialog placut cu domnia voastra (la articolul „Pentru Distrugerea Arhivei KGB Din Republica Moldova „Am Apelat La Omologul Meu Din România, Virgil Măgureanu”, Declară Anatol Plugaru”)

  .
  Cu stima si respect, Constantin Dobre

 4. Domnule MIOC Marius Remus,

  1) Observ, fara placere, ca va permiteti, ostentativ si public, sa-mi impuneti o agenda de preocupari si urgente;

  2) NU, domnule Mioc, urgentele preocuparilor mele mi le stabilesc singur si va anunt public ca maxima mea preocupare (din punct de vedere LEGAL), acum si de viitor, sunteti chiar dvs, pentru ca in ziua de vineri, 16 octombrie 2015, la intalnirea cu dvs din Bucuresti, la cererea domniei voastre, v-ati permis sa-mi furati numarul de CNP, fara cunostinta si permisiunea mea, furt recunoscut de dvs in cadrul corespondentei noastre electronice, dupa acel incident ILEGAL;

  3) Avand in vedere eventualele proceduri legale ce urmeaza, cu maxima prioritate, sa le desfasor impotriva dvs, imi permit sa transcriu mai jos ultimul epistolar electronic dintre noi privind fapta frauduloasa si ilegala a domniei voastre, in legatura cu CNP-ul meu:

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Marius Mioc: „Referitor la CNP-ul dv., mi l-am notat pentru folosinţa mea personală, încă înainte de întîlnirea noastră informîndu-vă că doresc să văd actele dv. de identitate, fiindcă povestea asta ciudată cu furtul identităţii mă îndeamnă la precauţie şi la eventuale verificări.
  CNP-ul nu este însă informaţie secretă. În cazul revoluţionarilor care au primit certificat conform legii 341/2004, CNP-ul acestora s-a publicat în Monitorul Oficial, pentru a se da posibilitate oricui să conteste atribuirea certificatelor”

  Constantin Dobre: „Privitor la CNP-ul meu, va repet si va cer, imperativ si urgent, ceea ce v-am cerut si-n email-urile precedente. Acum chiar ma ingrijoreaza intentia dvs de a-l folosi pentru eventuale verificari. Scuza cu faptul ca CNP-urile revolutionarilor au fost date publicitatii, este absolut naiva, pentru ca, va rog sa retineti, acele CNP-uri au fost date publicitatii nu de persoane fizice ci chiar de autoritatile legale ale statului roman pentru ca revolutionarii sunt platiti din bani publici si autoritatile se conformeaza legii de a permite oricui sa conteste acele carnete/diplome de revolutionari.
  FOARTE IMPORTANT – va rog retineti ca eu nu figurez ca revolutionar in documentele date publicitatii, iar dvs nu sunteti autoritate publica pentru ami folosi CNP-ul pentru verificari personale a identitatii mele sau sa-mi faceti CNP-ul cunoscut la terti, indiferent care ar fi acestia: persoane fizice, juridice sau autoritati. Frankly speaking, din punct de vedere juridic si legal, dvs va aflati in culpa foarte grava deoarece ati mentionat deja ca v-ati notat fraudulos, fara aprobarea mea, CNP-ul meu, si ca intentionati sa-l si folositi pentru verificari personale. Pasapoartele mele oficiale si valide, cel romanesc si britanic, pe care le-ati vazut deja, sunt absolut suficiente probe oficiale pentru a va satisface curiozitatea si suficient pentru a va convinge de identitatea mea reala. Va rog, ultima oara, sa confirmati urgent ceea ce v-am cerut imperativ si repetat sa faceti si chiar sa ma asigurati ca n-ati folosit, inca, in niciun fel CNP-ul meu. Daca nu voi avea confirmarea dvs in urmatoarele 24 de ore, voi considera ca refuzati sa va conformati cererii mele, si cu certitudine voi intrerupe orice comunicare amicala cu dvs, mai putin cea pe cale oficiala”
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  4) Domnule Mioc, inaintea declansarii procedurilor legale impotriva dvs, va ofer ultima sansa de a va cere scuze publice, tot la acest topic/thread, pentru fapta de furt a CNP-lui meu – fapta ilegala, reprobabila si confirmata electronic de domnia voastra, de a marturisi, tot public, daca si ce alte date cu caracter personal ati mai furat din pasapoartele mele (legale si valide), si sa ma asigurati ca nu le-ati folosit si nu le ve-ti folosi, niciodata, in niciun scop si sub nici-o forma.
  AVETI LA DISPOZITIE 24 (DOUAZECI SI PATRU) DE ORE SA VA CONFORMATI CERERII MELE PUBLICE.

  Cu bine,

  Al dvs., Constantin Dobre

  • Domnule Dobre, resping afirmația dv. că aș fi săvîrșit fapta de furt al CNP-ului dv. și vă rog să nu mai folosiți asemenea cuvinte despre mine. Mi-am notat CNP-ul dv. de pe actele pe care mi le-ați prezentat, cu aprobarea dv. Chiar ați spus la acea întîlnire că nu aveți nimic de ascuns.
   Cererea mea de a lămuri public dacă vă aparțin identitățile „Constantin Dobre” și „C. Dobre” de pe forumul piatauniversitatii.com este firească în condițiile în care cel care acționa cu respectivele identități afirma că e nimeni altul decît liderul mișcării din Valea Jiului din 1977. Sub numele de ”C. Dobre” mă acuza pe acel forum de „propagandă abjectă”, totodată se declara scîrbit de existența legii 341/2004 care acordă drepturi revoluționarilor și mă numea trîntore care profită de pe spinarea bieților români pe motiv că am primit certificat de revoluționar.
   Am fost mirat așadar să văd că apare alt Constantin Dobre care se declară admirator al meu „pentru verticalitatea și munca titanică depusă pe acest blog pentru a arăta adevărul despre evenimentele din decembrie 1989 și a-l apăra de impostură și falsificări”. Și toate acestea văd că se întîmplă chiar în perioada cînd parlamentul urmează să dezbată inițiativa legislativă a lui Gabriel Oprea și Haralambie Voichițoiu (UNPR) prin care participanții la mișcarea minerească din 1977 din Valea Jiului ar fi incluși în legea 341/2004 și ar primi drepturi echivalente revoluționarilor „cu rol determinant” (adică inclusiv indemnizația pe care n-o mai primesc revoluționarii „remarcați prin fapte deosebite”)

   Dă clic pentru a accesa PDF%5C2015%5C15L478FG.pdf

 5. Pingback: CPRD aprobă ideea de a fi incluşi participanţii la revolta din Valea Jiului în rîndul beneficiarilor legii 341/2004 | Blogul lui Marius Mioc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.