1244 impostori, falşi prigoniţi politici, pedepsiţi cu sancţiuni administrative

Nu numai în rîndul revoluţionarilor din 1989 există fenomenul imposturii. Acest fenomen s-a întins şi la beneficiarii Decretului-Lege 118/1990, adică foşti deţinuţi politici şi deportaţi în Bărăgan.

Dacă în cazul revoluţionarilor, lista acestora s-a publicat în Monitorul Oficial (linc), tocmai pentru a se putea descoperi cazurile de impostură, existînd şi posibilitatea pentru orice cetăţean să depună contestaţie, în cazul foştilor deportaţi sau deţinuţi politici această transparenţă a lipsit. Cu toate acestea, autorităţile au descoperit activitatea infracţională a trei funcţionari ai Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti, care au eliberat adeverinţe false în temeiul cărora nu mai puţin de 1244 de persoane care au pretins mincinos că au fost prigonite politic în regimul comunist au beneficiat nelegal de drepturile prevăzute în Decretul-Lege 118/1990. Este, cred eu, numai partea vizibilă a aisbergului.

După cum anunţă Evenimentul Zilei (linc), la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dat un verdict definitiv asupra acestui caz. Cei trei funcţionari care (în schimbul mitei) au eliberat adeverinţe false, anume Florică Iordache, Gheorghe Loghin şi Carmen Maria Olescher, au primit pedepse de 9, 10 respectiv 4 ani închisoare.

„Florică Iordache a primit de la 1221 de persoane suma totală de 64.442 de lei, Gheorghe Loghin a primit de la 79 de persoane suma totală de 420 de lei iar Carmen Olescher suma totală de 1.560 de lei de la 290 beneficiari”, se explică în articol. Adică între 5,40 şi 52,80 lei pentru o adeverinţă falsă de fost deţinut politic (cel puţin, atît s-a dovedit în instanţă). Au cam stricat piaţa funcţionarii ăştia, îşi merită pedeapsa! Dacă se aprobă legea cu despăgubiri de cîte 24000 de euro pentru fiecare an de închisoare politică (linc) o să mai crească preţurile, poate se fac şi nişte tarife diferenţiate în funcţie de numărul de ani de puşcărie politică care vrei să-ţi fie trecut pe adeverinţă.

Cît priveşte cei 1244 de impostori care au dat mită ca să primească adeverinţele false şi apoi au profitat nelegal de drepturile prevăzute de Decretul-Lege 118/1990, au fost şi ei pedepsiţi: li s-au aplicat „sancţiuni cu caracter administrativ”.

Mai citeşte:
Campania împotriva revoluţionarilor şi făţărnicia politicienilor

2 gânduri despre „1244 impostori, falşi prigoniţi politici, pedepsiţi cu sancţiuni administrative

  1. Cind a luat fiinta Asociatia Fostilor Detinuti Politici, primii care s-au inscris la AFDRP Ploiesti au fost chiar marii turnatori, colaborationisti ai vechiului regim communist. S-a spus ca si unchiul lui Hurezeanu ar fi fost „collaborator de nadejde” al securitatii ceausiste. Cel putin Mircea Ionescu Quintus a avut „decenta”(daca pot numi asa orice actiune a unui fost turnator implicat direct in arestarea si condamnarea grupului fruntasilor liberali Bordeni, in 1952) de a refuza sa faca parte din AFDPR, stiind ca anticomunistul Ticu Dumitrescu ii vazuse dosarul de collaborator al securitatii. Si totusi… „venerabilul” si „stimabilul” a alterat viata miscarii liberale, fiind un destoinic „observator si supraveghetor” din interior. Poate acum inteleg multi de ce PNL a ajuns sa fie tinut precum ursul de belciug!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.