Timişoreanul Adrian Sanda îl înlocuieşte pe Victor Socaciu la şefia Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist

Prin deciziile 160 şi 161 ale primministrului Victor Ponta, publicate în Monitorul Oficial nr. 248 din 7 aprilie 2014, Adrian Sanda îl înlocuieşte pe Victor Socaciu în funcţia de secretar de stat la SSLÎRC (Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, structură care a înlocuit fostul secretariat de stat pentru revoluţionari – linc). Domnul Socaciu va fi consul al României la Montreal.

Adrian Sanda este timişorean, membru al Partidului Social Democrat şi al asociaţiei de revoluţionari „Victoria” condusă de Lorin Fortuna (într-o vreme a fost chiar preşedintele acestei asociaţii). Este unul dintre cei care în decembrie 1989 s-a aflat în clădirea Operei din Timişoara unde se constituise comitetul revoluţionar „Frontul Democratic Român”. A ocupat funcţia de secretar de stat pentru revoluţionari şi în trecut. Este o persoană cu privire la care pînă acum nu au existat scandaluri. Cîtă vreme a fost secretar de stat a fost destul de zgîrcit în preschimbarea certificatelor de revoluţionar. Este motivul pentru care nu cunosc să fi fost învinuit că a dat certificate unor impostori. Totodată, nici participarea sa personală la revoluţie nu a fost contestată, asociaţia „Victoria” din care face parte (care se autointitulează „a conducătorilor revoluţiei române” şi cuprinde persoane care au fost în decembrie 1989 în clădirea Operei unde se înfiinţase FDR) e cunoscută ca fiind adversară a scăderii standardelor acceptate pentru eliberarea certificatelor de revoluţionar. Sînt cîteva atu-uri personale pe care Adrian Sanda le are pentru funcţia în care a fost numit.

În 2011, Adrian Sanda a fost printre cei care au participat la congresul Blocului Naţional al Revoluţionarilor de la Timişoara (linc), organizat de Dorin Lazăr Maior în opoziţie cu congresul BNR organizat la Bucureşti de susţinătorii lui George Costin. Şefii amînduror ramuri ale BNR au ajuns apoi să primească condamnări penale.

Îl puteţi vedea pe Adrian Sanda pe acest blog în emisiunea televizată „Culisele revoluţiei” difuzată de TVR Timişoara în 2003, emisiune la care am participat şi eu. Redau cîteva din spusele domnului Sanda cu acel prilej, cînd explica evenimentele din decembrie 1989 de la Timişoara (linc):

Să nu cumva să credeţi că noi ne-am constituit acolo în balconul Operei şi în Operă ca o adunătură de inconştienţi. La început aşa a fost, este adevărat. Dar după ce am început să derulăm firul acelui Front Democratic, acea proclamaţie de la Timişoara, ne-am dat seama că nu mai e de glumă şi că vom face tot ceea…, şi vom merge pînă la capăt. Şi nu mai e cale de întoarcere (…) În acel moment, în acele momente ne-am constituit, ne-am trecut pe liste. Aceste liste le-au citit şi la Europa Liberă, le-am dat şi la Consulatul Sîrbesc. Am anunţat din minut în minut, din oră în oră, din juma’ în juma’ de oră, public: Cunoaştem toate adresele securiştilor, familiilor lor, şi dacă unuia dintre noi i se întîmplă ceva, aceştia vor păţi la fel. Ce vreau să spun cu acest lucru? Vreau să spun că dumneavoastră, Securitatea de atunci, ăia, trepăduşii, gunoierii lui, lingăii lui Ceauşescu, v-a fost frică. L-aţi trădat.

Mai citeşte:
SSPR devine Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist
Congresul BNR de la Timişoara
Culisele revoluţiei (13). Am anunţat public: Cunoaştem adresele securiştilor, familiilor lor. Dacă unuia dintre noi i se întîmplă ceva, aceştia vor păţi la fel (video)

Un gând despre „Timişoreanul Adrian Sanda îl înlocuieşte pe Victor Socaciu la şefia Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist

  1. A fost odata ca niciodata o tara frumoasa si bogata care printr-o minune numita revolutie a scapat din cel mai dur regim totalitar.Dupa vreo doi ani noua oranduire hotaraste sa recunoasca meritele celor care au avut o contributie notorie la caderea dictaturii.Voinicii asa le vom spune se constituie in asociatii isi aleg lideri dintre cei mai tupeisti dintre ei,se constituie o structura care sa-i oranduiasca,se constituie un binom care in mod cu totul dezinteresat elibereaza ulterior dovezi altora, sa le spunem plosnite,apoi vine o lege care le asigura rente voinicilor.dar mai ales plosnitelor care au inceput sa predomine,incat ele si-au adus alte rude .sa le numim capuse dupa acelasi mecanism al recunostintei ,numai ca a mai aparut si o comisie a divanului,care trebuia si ea unsa.Brusc scribii au inceput sa scrie zeci de volume despre vitejia plosnitelor si capuselor, dupa o letargie de 15 ani,au intrat in fibrilatie din lipsa de probe,s-au acordat mai multe reprize de prelungiri pentru ca falsurile sa atinga vechimea dovezilor autentice,in mod cu totul dezinteresat,unii au primit galbenii si tupeistii,structura si comisia divanului si-au luat partea,biruri numite comisioane.Opinia publica a mirosit combinatia criminala,justitia a legat cativa tupeisti,varful aisbergului,prim boierul Boboc a aflat marsavia si i-a pedepsit pe toti luandu-le privilegiile de-a valma,voinici,capuse,plosnite.Mai nou toti sunt manipulati impotriva noii puteri sa-i zicem 7,4 care desi are toata bunavointa le tot cere sa reduca numarul.Voinicii protesteaza ca-n 89 dar glasurile lor sunt acoperite de multimea plosnitelor si capuselor.Acestea sa-u regrupat intr-un for mai mari din care fac parte venerabilii.se vor elibera noi patalamale,pentru plosnite si capuse traseul spagii este mai scurt pentru ca l-au parcurs nu demult.Voinicii se vor pierde pe drum 7,4 stie toata astea dar ii lasa sa ramana fara aer . In fapt nici dictatura nu atingea dimensiunile faraonice fara miloanele de aplaudaci ai cizmarului si inmasterei, voinicii s-au complacut convivand cu plosnitele si capusele ,in final 7,4 ii va elimina pe toti,tara devenind astfel si mai frumoasa si mai bogata !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.