Presa „quality” românească o dă din nou în bară

Viktor Ianukovici caută refugiu în Belarus (linc) este un articol de Bianca Andrieș de pe saitul „Adevărul” din 16 iunie 2014, în care ni se spune:

Viktor Ianukovici, preşedintele ucrainean demis, şi-a pierdut încrederea în Vladimir Putin, care i-a oferit protecţie după ce s-a autoexilat în urma protestelor masive din ţară. Astfel, Ianukovici şi-a îndreptat atenţia spre Belarus (…) Fiul preşedintelui ucrainean demis, Oleksandr Ianukovici, a avut o conversaţie telefonică cu tatăl său, cei doi discutînd despre posibilitatea de a căuta refugiu în Belarus (…) În timpul discuţiei, Oleksandr Ianukovici şi-a exprimat îngrijorarea că tatăl său ar putea deveni o monedă de schimb în conflictul politic între Kiev şi Moscova, riscînd în cel mai rău caz să fie extrădat în Ucraina unde ar putea fi judecat pentru faptele sale ca preşedinte. Oleksandr a discutat cu preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko, convingîndu-l că Viktor Ianukovici s-ar putea întoarce în Ucraina ca preşedinte al „Republicii Doneţk-Lugansk”, în cel mai bun caz.

Despre pretinsa discuție între Oleksandr Ianucovici, fiul fostului președinte ucrainean Victor Ianucovici, și președintele bielorus Alexandr Lucașenco, aflăm însă și de pe saitul moldovenesc publika.md, tot în 16 iunie, fiind prezentată și o înregistrare (în limba rusă): Un huligan telefonic l-a tras pe sfoară pe preşedintele belarus Lukaşenko. Drept cine s-a dat trişorul (linc)

Un huligan telefonic, cunoscut cu numele de Prankerul Vova, a făcut o glumă pe seama preşedintelui de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko. Modificîndu-ţi vocea ca să semene cu cea a fiului fostului preşedinte ucrainean Victor Ianukovici, grlumeţul a cerut de la Lukaşenko azil politic pentru tatăl său şi a obţinut acceptul. Discuţia a fost înregistrată şi difuzată de lifenews.ru.

„Acum situaţia tatei nu este cea mai bună, înţelegeţi”, a început discuţia persoana care s-a dat drept fiul lui Ianukovici. „Se poate soluţiona problema, ca un plan de rezervă, să treacă cu traiul la Dvs. pentru o perioadă de timp?” (…)

Bărbatul care s-a dat drept fiul lui Ianukovici şi-a exprimat îngrijorarea că ex-preşedintele ar putea deveni monedă de schimb în jocurile politice şi va fi extrădat Kievului.

Știrea despre farsa respectivă se găsește și pe alte saituri moldovenești (linc). O farsă la care un ziar care se pretinde „quality”, ca „Adevărul”, a pus botul.

Mai citeşte:
Presa “quality” din România: Deputaţii ucraineni vor să interzică prin lege poziţia misionarului
Dezvăluirile lui Vladimir Bukovski despre revoluţia română şi jurnalismul de tip “Mediafax”
Tribunalul Bucureşti confirmă că Gelu Voican Voiculescu a fost un borfaş de drept comun. Noi aberaţii conspiraţioniste în “Adevărul”
Ordinul 2600/1988 şi minciunile stoenesciene din “Evenimentul Zilei”
Paul Niculescu-Mizil – opozant al clanului Ceauşescu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.