Dan Pavel, fost director de cabinet al secretarului de stat al SSPR, acuzat că a folosit o diplomă falsă

Evenimentul Zilei din 12 iunie 2014 publică un articol a lui Petrișor Cana (linc) conform căruia Daniel Pavel, fostul director de cabinet a lui Victor Socaciu pe vremea cînd acesta conducea SSPR, ar fi folosit o diplomă falsă de jurist ca să se angajeze la această instituție.

Daniel Pavel este „unul dintre revoluţionarii care au intrat, în decembrie 1989, în sediul fostului Comitet Central al Partidului Comunist Român (CC al PCR), actualul sediu al Ministerului Afacerilor Interne (…) Fotografia sa, surprinsă alături de alţi revoluţionari, în Cabinetul 1, al fostului dictator comunist Nicolae Ceauşescu, a fost publicată în celebra publicaţie franceză „Paris Match” şi a făcut înconjurul lumii”, scrie Evenimentul Zilei.

Cînd s-a angajat la SSPR, Daniel Pavel ar fi folosit o copie xerox a unei diplome de absolvent al facultății de drept pe care a scris „conform cu originalul”. La verificarea acestei diplome s-a constatat că la seria și numărul diplomei de licență care apare pe copia xerox folosită de Daniel Pavel corespunde diploma altei persoane. Mai mult, Universitatea București a comunicat că Daniel Pavel nu apare printre cei care au susținut examenul de licență în iunie 1992, cum scria pe diploma (în copie) aflată la dosarul său de angajare.

Domnul Pavel declară că și-a luat licența în drept, dar nu la sesiunea din iunie 1992 ci la cea din octombrie 1992 și că s-a greșit cînd s-a cerut verificarea unei diplome cu alt număr decît a sa, putînd fi vorba de răzbunări personale. În martie 2014 s-a depus o plîngere penală la Parchetul de pe lîngă Judecătoria sectorului 1 București, iar cauza este încă în cercetare.

Actualul secretar de stat Adrian Sanda declară că, după finalizarea anchetei, ar putea cere recuperarea salariilor încasate de domnul Pavel în perioada în care a lucrat ca șef de cabinet al secretarului de stat. În cele zece luni lucrate în această funcție (ianuarie-noiembrie 2013), Daniel Pavel ar fi încasat 22000 de lei (aflăm deci salariul unui șef de cabinet la SSPR – 2200 lei/lună).

Exact în perioada cînd Daniel Pavel a fost șef de cabinet al lui Victor Socaciu, SSPR a început mii de procese pentru anularea unor certificate de revoluționar care ar fi fost eliberate nelegal (linc). Pe aceste acțiuni în justiție, sau măcar pe o parte a lor, e posibil să se afle și semnătura domnului Daniel Pavel. Mă întreb ce se va întîmpla cu aceste acțiuni în justiție dacă se va constata că domnul Pavel a ocupat nelegal funcția din SSPR, dacă aceasta nu va fi un motiv pentru contestarea valabilității chemărilor în judecată aflate pe rolul instanțelor.

2 gânduri despre „Dan Pavel, fost director de cabinet al secretarului de stat al SSPR, acuzat că a folosit o diplomă falsă

    1. Stimate domnule Mangu, vă rog ca pe acest blog, cînd adăugaţi un comentariu, acesta să aibe legătură cu articolul la care aţi adăugat comentariul. Vă mulţumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.