Agenturili străine, acum şi în scandalul Mircea Băsescu – Bercea Mondialul

Alexandru Lăzescu publică în „Ziarul de Iaşi”, preluat şi pe saitul „În Linie Dreaptă” articolul Bercea Mondialu’, Pavel Abraham şi filiera rusească (linc), în care se explică amestecul agenturilor străine, în speţă al ruşilor, în actualul scandal legat de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui. Citez din articol:

În afara Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia scandalul Bercea Mondial – Mircea Băsescu este, fără discuţie, cel mai discutat subiect al momentului (…)
Sînt însă cîteva întrebări la care nu avem răspunsuri, poate nu le vom avea niciodată, şi acestea ţin de zona serviciilor secrete. (…)
Dacă privim incidentul în context regional, în legătură cu criza ucraineană şi dependenţa energetică a Europei faţă de Rusia, nu putem să nu remarcăm o serie de coincidenţe şocante. Simultan cu scandalul din România în care este implicat fratele preşedintelui a izbucnit un mare scandal şi în Polonia care ar putea duce chiar la alegeri anticipate. Şi acolo scandalul are o bază reală dar presa poloneză avansează ipoteza unui amestec explicit al serviciilor secrete ruseşti care ar fi sprijinit logistic interceptările care stau la baza acestuia.
Or, prea se leagă lucrurile. Ţintele în cele două cazuri sunt principalele două puncte de sprijin americane din regiune, România şi Polonia. Operaţiunea legată de Mircea Băsescu a fost realizată evident de profesionişti (…) În aceste condiţii suspiciunile privind o posibilă filieră rusească în declanşarea ultimului scandal nu sînt deloc lipsite de substanţă. E greu de spus cîţi actori din spaţiul politic, din economie sau din structurile informative din România sînt prinşi în această filieră rusească. (…) [„e greu de spus” înseamnă în limbajul presei româneşti „n-am nici o dovadă, dar nici n-am nevoie de dovezi”. Aşa se face jurnalistica la noi]
Dacă Moscova este implicată în cele întîmplate recent în România şi Polonia e grav. Înseamnă că ruşii îi domină serios pe americani la acest capitol. Cu lideri politici de tipul celor de la noi, lipsiţi de scrupule, de onoare, iresponsabili, care îşi urmăresc interesul cu ochelari de cal, terenul e prielnic. În momentul de faţă una dintre ţintele importante pare să fie eliminarea cvasitotală de pe scena publică a lui Traian Basescu, un sprijinitor fervent al prezenţei americane în România, astfel încît acesta să nu mai poată juca nici un fel de rol politic important în continuare, după terminarea mandatului.

Reţinem deci că alianţa dintre România şi SUA n-ar mai avea nici un fel de sprijinitori în România în lipsa lui Traian Băsescu. Adică, orice atac direct sau indirect la adresa lui Traian Băsescu e pus la cale de ruşi.

Aceeaşi placă stricată cu agenturili străine (acum ruseşti, fiindcă ruşii sînt la modă pe moment) e refolosită în politică ori de cîte ori există interesul. Şi interes există deseori, fiindcă deseori oameni politici importanţi fac tîmpenii, ticăloşii, mîrşăvii, şi dacă se află au nevoie să dea vina pe cineva. Că doar în asta constă arta politicii – indiferent ce măgării ai făcut, să ştii să dai vina pe altul. Agenturili străine sînt întotdeauna gata să servească patria – adică să slujească drept ţap ispăşitor propagandistic pentru mîrşăviile autohtone.

Alexandru Lăzescu este cunoscut pentru faptul că a ocupat funcţia de preşedinte – director general al TVR (fusese propus în consiliul de administraţie de către Traian Băsescu – linc), perioadă în care a adus televiziunea publică în pragul falimentului (linc). Acum e mare om de dreapta, scrie şi la revista „22” (linc) a Grupului pentru Dialog Social.

În perioada conducerii instituţiei de către domnul Lăzescu, TVR s-a remarcat şi prin reclamaţia făcută la youtube împotriva mea (linc), în care pretindea că prin filmuleţele din revoluţie dezvăluite i-am încălcat drepturile de autor. După aceea am avut un schimb de scrisori cu Alexandru Lăzescu pe care l-am prezentat cititorilor acestui blog:
TVR îmi dă drept condiţionat de a-i folosi înregistrările din revoluţie
TVR, îngrijorată de “răspîndirea incontrolabilă” a adevărului despre revoluţie

Mai citeşte:
Agenturili străine, acum şi la mineriada din iunie 1990
Traian Băsescu, duşman al suveranităţii naţionale a României

2 gânduri despre „Agenturili străine, acum şi în scandalul Mircea Băsescu – Bercea Mondialul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.