Fratele mason Victor Stănculescu. „Vom avea plăcerea și onoarea de a întîmpina la congresul nostru pe Victor Atanasie Stănculescu. Fratele nostru Stănculescu” (video)

La conferința de presă a lojei masonice române, domnul Bartolomeu Constantin Săvoiu a făcut nițică propagandă în favoarea criminalului din decembrie 1989 Victor Atanasie Stănculescu, recent eliberat din închisoare după ispășirea unei treimi de pedeapsă (linc). Domnul Săvoiu explică că în masonerie nu sînt acceptate persoane cu cazier, cu excepția cazurilor politice, nominalizîndu-l pe domnul Stănculescu ca persoană condamnată politic care va fi prezentă la viitorul congres al masonilor români unde va primi o decorație.

Transcriere înregistrare (de la minutul 9:27):
Bartolomeu Constantin Săvoiu: La noi, pot să vă spun un singur lucru, nu este, nu va fi, cît voi fi eu sau cei care vor duce mai departe făclia, nici o persoană care să aibe nici cea mai mică abatere. Pot să vă spun deja, ca să intri la noi, ai nevoie de cazierul judiciar. În afară de cazuri politice. Vom avea plăcerea și onoarea de a întîmpina la congresul nostru, sîmbătă, pe domnul Victor Atanasie Stănculescu. Fratele nostru Stănculescu. El nu a fost închis pentru probleme de drept comun. Pe probleme politice, care n-au nici o legătură cu Stănculescu. Și aici pot să facă declarație, orice ar fi făcut generalul Victor Atanasie Stănculescu, care rămîne general. I s-a luat gradul (neînțelegibil) generalului Victor Atanasie Stănculescu. Ce a făcut el în dimineața zilei de 22 decembrie, la ora 10, cînd a spus Ceaușescu: „Stănculescu, să vină tancurile”, și a zis „tancurile, din cazarmă”. Sute dacă nu mii de oameni puteau să fie omorîți. Ceaușescu era deja pierdut, dictatorul. Dar mureau oameni nevinovați, mureau copii. Dacă eu aș fi fost pe un tanc, eram obligat să trag. Dacă nu, comandantul de tanc trăgea în mine. Asta este comanda militară. Deci s-a evitat ca pe 22 decembrie sute sau mii de oameni să fie… Generalul Victor Atanasie Stănculescu va fi onorat de noi. Sîmbătă avem congresul, al doilea congres mondial, în care organizatorii e Marea Lojă Națională Română 1880. Va fi onorat de noi cu cea mai mare distincție a noastră, care reamintește simbolul nostru, Constantin Mavrocordat, primul mason român.

Declarațiile domnului Săvoiu arată actualitatea articolului meu din 1994, republicat și pe acest blog, Egon Krenz, Petăr Mladenov şi Ştefan Guşe (linc).

Mai citește:
Egon Krenz, Petăr Mladenov şi Ştefan Guşe
Un interviu al generalului Guşe
Paul Niculescu-Mizil, opozant al clanului Ceauşescu?
Petre Mihai Băcanu: Nu se poate admite ca un apropiat cu cei care au timorat, umilit, sfidat şi chiar batjocorit poporul nostru să vină acum în postura de persecutaţi şi vajnici luptători din “opoziţie”
Propagandă în “Adevărul” pentru graţierea criminalului Stănculescu
Ion Iliescu, un Sorin Ovidiu Vîntu al revoluţiei române
După Virgil Măgureanu, un nou membru în tabăra antiiliescienilor feroce: Victor Stănculescu
Gulgute proaspete ale lui Stănculescu, la B1TV şi în ziarul “Adevărul”
Culisele revoluţiei (10). Stănculescu n-a făcut o asemenea afirmaţie gogonată, cu 1000 de terorişti (video)
Cacealmaua lui Stănculescu
Preşedintele Băsescu minte cu privire la procesele revoluţiei, în timp ce analizează cererea de graţiere a lui Stănculescu
Ministrul Victor Stănculescu, generos pe banii statului
Victor Stănculescu reia minciuna cu misterul celor 40 de cadavre
“Jurnalul Naţional” turbează de furie ca urmare a hotărîrii de reîncarcerare a lui Stănculescu
O problemă rămasă de lămurit: teroriştii de după 22 decembrie 1989

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.