Guvernul dorește extinderea „instituției indemnizației”

Am pomenit pe acest blog despre OUG 96/2013 prin care guvernul Ponta a creat „instituția indemnizației” (linc). Era vorba de o indemnizație lunară de 3571 lei care se adaugă la pensia diplomaților cu vechime de cel puțin 15 ani în Ministerul Afacerilor Externe.

Recent guvernul Ponta a anunțat că dorește să extindă această „instituție a indemnizației” și la alte 2 tagme: aviatori și grefieri. Ar fi vorba de sume lunare între 3000-4000 lei care s-ar adăuga la pensiile acestora, care să compenseze eliminarea pensiilor speciale dispusă în guvernarea Boc. După cum spunea domnul Ponta (linc):

Problema este în felul următor: domnul Boc le-a tăiat pensiile și la militari, și la diplomați, și la aviatori, și la grefieri. La militari și la diplomați noi nu am revenit la pensiile speciale, Comisia Europeană și FMI nu sînt de acord să revenim la pensii speciale. Am acordat niște indemnizații prin care recunoaștem rolul lor. La fel vrem să facem și la aviatori, și la grefieri.

Indemnizațiile revoluţionarilor remarcaţi prin fapte deosebite rămîn anulate, cum au fost din 2012 înceopînd, conform art. 6 din OG 29/2013 (linc). O măsură firească, după cum au explicat guvernanţii, avînd în vedere nevoia de a face economii la buget.

Mai citește:
Guvernul crează “instituţia indemnizaţiei”. Pentru diplomaţii pensionari. Revoluţionarii cu merite deosebite vor rămîne fără indemnizaţii şi în 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.