Staţia de metrou „Eroii Revoluţiei” va fi redenumită „Constanţa Burcică” (fiindcă tot aniversăm 25 de ani de la revoluţie)

Actualizare: Conform saitului Comitetului Olimpic Sportiv Român (linc) redenumirea stațiilor este o măsură vremelnică, valabilă doar pînă la sfîrșitul lunii septembrie. Comunicatul Mediafax și cel al Metrorex nu precizează așa ceva.
Staţiile de metrou din Bucureşti vor fi redenumite cu numele unor sportivi de performanţă, anunţă agenţia „Mediafax” (linc).

Faptul se petrece ca urmare a unui acord încheiat între Metrorex şi COSR, prin care se celebrează 100 de ani de la înfiinţarea organismului care coordonează mişcarea olimpică din România.

„Personalităţile ce onorează cu numele lor metroul bucureştean sînt materializarea performanţei, a efortului de autodepăşire, expresia în forma cea mai pură a implicării sufleteşti, necesară pentru a ajunge la aceste rezultate remarcabile. Toate aceste mari glorii ale sportului sînt pentru români şi pentru România exemple vii pentru generaţiile ce vor urma”, se arată în comunicatul Metrorex.

Printre staţiile de metrou ale căror nume vor fi schimbate se numără şi „Eroii Revoluţiei” – care va fi redenumită „Constanţa Burcică”.

Staţia de metrou „Eroii Revoluţiei” este lîngă cimitirul eroilor revoluţiei, care a fost amenajat în Bucureşti în decembrie 1989 pentru a fi îngropaţi morţii apăruţi la revoluţie. Ca nişte pomanagii nesimţiţi ce sînt, aceşti morţi au primit loc de veci gratuit din partea statului.

Revoluția din 1989 este un eveniment care trebuie șters din memoria colectivă, poporul ăsta trebuie să uite că la un moment dat a avut nişte eroi.

În filmarea de la început de pe youtube este un fragment dintr-un documentar rusesc despre revoluţia din 1989 alcătuit de Vladimir Vidraşcu, fost corespondent „Pravda” la Bucureşti, persoană deja cunoscută cititorilor acestui blog (linc). Documentarul începe cu imagini filmate la inaugurarea cimitirului eroilor revoluţiei. Se pot vedea în aceste filmări chipurile unora din profitorii care au primit locuri de veci gratuite ca urmare a revoluţiei din 1989.

Mai citește:
Să facem cunoştiinţă cu Vladimir Vidraşcu, “cadru de spionaj care şi-a intensificat activitatea” în decembrie 1989 conform raportului SRI despre revoluţie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.