TVR, decembrie 1989. Ionescu: „Ostaşi, folosiţi armele pe care le aveţi în dotare fără a aştepta neapărat această dezlegare formală! Poporul vă dă acum ordine! Nu aşteptaţi numai de la nişte comandanţi, poate prea limitaţi în limitele impuse atîţia ani de dictatură”. Brateş: „Să intre tancurile şi să dărîme clădirile în care se află aceşti criminali!” (video)

Un nou fragment cu emisiunea TVR din decembrie 1989, cu Victor Ionescu, Teodor Brateş şi George Marinescu. Fragmentul este imediat următor prezentării lui Dan Marin, bănuit de terorism, deja prezentat pe acest blog: Un terorist prezentat la TVR. Brateş: Televiziunea e în pericol, e încercuită de aceşti bandiţi. Cerem urgent armata să intervină! (video)

Transcriere înregistrare:
0:00 Victor Ionescu: Ostaşi, folosiţi armele pe care le aveţi în dotare fără a aştepta neapărat această dezlegare formală! Poporul vă dă acum ordine! Nu aşteptaţi numai de la nişte comandanţi, poate prea limitaţi în limitele impuse atîţia ani de dictatură. Să ne apărăm cu ceea ce avem la îndemînă!
0:19 George Marinescu: Utilizaţi toate forţele! Tot armamentul! Toată muniţia! Aduceţi de urgenţă ajutoare!
0:26 Victor Ionescu: Există încă aruncătoare de grenade care n-au fost încă puse în acţiune! Să intre în acţiune aceste…!
0:31 Teodor Brateş: Să intre tancurile şi să dărîme clădirile în care se află aceşti criminali! Să se acţioneze cu toată fermitatea! Nu mai este timp de pierdut!
0:40 Victor Ionescu: Vom rămîne în legătură directă cu dumneavoastră, aşteptînd sprijin direct pe care să vi-l putem prezenta.
0:47 Teodor Brateş: Şi neîntîrziat!
0:48 George Marinescu: Şi cît mai rapid! Cît mai rapid cu putinţă!
0:50 Victor Ionescu: Acest sprijin trebuie să se deruleze în secunde sau minute! Nu este timp de făcut acum planuri prea îndelungate şi de adîncit în gînduri. Să acţionăm cît mai repede pentru a salva acest mijloc vital pentru comunicaţiile în România democratică!

Mai citeşte:
Brateş: Au pus bombe aici la televiziune
Marinescu: Bombă în subsolul televiziunii
Colonelul inginer Colţ explică despre dispozitivul infernal de la TVR
Brateş: Din nou televiziunea este atacată. Din nou este în pericol televiziunea!
Un terorist prezentat la TVR. Brateş: Televiziunea e în pericol, e încercuită de aceşti bandiţi! Cerem urgent armata să intervină
Victor Ionescu: Televiziunea este atacată din toate direcţiile! Se pare că elemente teroriste au pătruns pe culuarele acestei instituţii
Victor Ionescu: S-au dat lupte şi pe culuarele televiziunii, dar duşmanii au fost învinşi
Lupoi: Armata va trimite blindate pentru apărarea televiziunii. Brateş: Coloane blindate, detaşamente teroriste criminale, se îndreaptă spre televiziune
Lupoi vrea să calmeze istericii
– Alte înregistrări video din emisiunea TVR din decembrie 1989 la pagina TVR în decembrie 1989
Investigaţiile procuraturii despre luptele de la Televiziune
Adevărul despre elicopterul care a tras la televiziune, speriindu-l pe actualul procuror general adjunct Tiberiu Mihail Niţu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.