Procesul fostului secretar de stat pentru revoluţionari George Costin, trimis la rejudecare

în decembrie 2013 Curtea de Apel Piteşti îl osîndise la 7 ani închisoare pe George Costin (linc), fostul secretar de stat pentru revoluţionari care fusese numit în această funcţie de Emil Boc (linc). Costin a fost preşedinte al asociaţiei de revoluţionari „Metrou”, rebotezată de cîtva timp „asociaţia revoluţionarilor anticomunişti”.

În 18 noiembrie 2014 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a casat respectiva sentinţă (linc), cauza fiind trimisă spre rejudecare la prima instanţă, adică Curtea de Apel Piteşti. Sentinţa primei instanţe a fost desfiinţată în totalitate, aşadar, procesul se reia de la început.

Redau consemnarea de pe portalul instanţelor:

Admite apelurile declarate de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE – DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE – SERVICIUL TERITORIAL PITEŞTI, partea civilă SECRETARIATUL DE STAT PENTRU RECUNOAŞTEREA MERITELOR LUPTĂTORILOR ÎMPOTRIVA REGIMULUI COMUNIST INSTAURAT ÎN ROMÂNIA ÎN PERIOADA 1945-1989 şi inculpaţii COSTIN GEORGE, BOLOCAN MIHAI, COTENESCU SERAFIM, POSTELNICU AUREL, BĂCOI GHEORGHE, COSTIN FLORENTINA, COSTIN GEORGE ŞTEFAN, PREDA VALENTIN GHEORGHE MARIN, CIULINARU VASILE, SFÂRLEAZĂ PETRE şi LAZĂR ANCA MARINA împotriva sentinţei penale nr.214/F din 4 decembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie în dosarul nr.675/46/2012. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la instanţa de fond, respectiv Curtea de Apel Piteşti. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelanţii-intimaţi inculpaţi Cotenescu Serafim şi Sfârlează Petre, în sumă de câte 400 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelanţii-intimaţi inculpaţi Postelnicu Aurel şi Băcoi Gheorghe, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 100 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.

Pe acest blog m-am referit în repetate rînduri la activitatea lui George Costin, chiar și înainte de a fi numit secretar de stat. Vezi articolele mele precedente:
Cazul George Costin. Transferarea propagandistică a răspunderii de la politicieni la revoluţionari
Dumitru Dincă îl acuză pe George Costin
Fesan: Hrebenciuc şi Sechelariu au primit certificate de revoluţionar fără să ceară
Fesan: În jurul meu sînt numai falsuri, falsuri şi falsuri. Ţi-e groază să mai deschizi un dosar
450 luptători în Timişoara şi 12000 la Bucureşti
Mărieş: “Avem echipă, avem valoare”
Mărieş: “Munca lui Raymond Luca şi Adrian Viorel Nicolaescu într-un an o depăşeşte pe a celorlalţi în 5 ani”
4 asociaţii de revoluţionari din vestul ţării cer destituirea lui Costin
Asociaţia 17 decembrie a răniţilor şi familiilor îndoliate din Timişoara refuză să participe la sesiunea solemnă a parlamentului consacrată revoluţiei din 1989
Florian Mihalcea, Octavian Bjoza şi Mirko Atanaţcovici, băgaţi de George Costin în “oala cu tărîţe” a revoluţionarilor
Istoria asociaţiei de revoluţionari “Metrou” – cea mai mare asociaţie de revoluţionari existentă azi
Lista cu membrii conducerii BNR – Costin
Campania împotriva revoluţionarilor şi făţărnicia politicienilor
George Costin, noul secretar de stat al SSPR
1997: Organizaţia “Radio Libertatea 22″ se retrage din comisia pentru cinstirea eroilor revoluţiei
Emil Boc îl destituie pe Cutean de la şefia SSPR. Cine vine în loc?
Şmecherii cu certificatele de revoluţionar ieşite la iveală cu prilejul preschimbării
Emisiune TVR din 1997 despre certificatele de revoluţionar: S-au tipărit 53765 de certificate şi nu s-a predat nici un certificat alb (video)
1997: Dificila predare a arhivei despre revoluţionari
Problema certificatelor duplicat, discutată în Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor
Raymond Luca, deranjat de controalele făcute de alţii în problema certificatelor de revoluţionar
CPRD vrea reverificarea certificatelor asociaţiei lui George Costin

Și procesul în care a fost implicat domnul Costin a fost reflectat pe acest blog:
Secretarul de stat pentru revoluţionari George Costin a fost arestat
Comunicatul parchetului despre arestarea lui George Costin
11 persoane trimise în judecată în dosarul “George Costin”
Fostul șef al SSPR George Costin, eliberat condiționat din arest
7 ani închisoare pentru fostul șef al SSPR George Costin

4 gânduri despre „Procesul fostului secretar de stat pentru revoluţionari George Costin, trimis la rejudecare

  1. Buna ziua , va reamintesc ca vad ca se uita repede caseta revoluti din ploiesti sa se auda ce streiga masa de oamenii alaturi de mine ,, TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MOARTE TIORANILOR,, CE SE INTIMPLA , in cercetarile mele aceste asa ziose asociati de revolutionarii nu sintr asociati de revolutionari sint niste firme capusa ONG unde isi faca aparitia diversi indivizi care cauta sa copteze adevarati revolutionari ascuzind ceva ce ??. sa afle parchetul , in ce priveste revolutia la ploiesti si-n restul tari la fel , aceste activitati pe care le desfasoara aceste ONG spun ca se ocupa cu probleme revolutionare si nu fac politica , consider un fals , de problemele revolutionarilor se ocupa SSPR bucuresti acreditat de guvern si nu aceste firme , capusa , aici sint patronii deci nu pot fi desfintate si ramin patronii incontinuare traind din cotizatile unor revolutionarii care …. , propun sspr bucuresti sa verifice aceste ONG , si sa nu le mai acorde sprijin finaciar sub nici o forma de vor sa se arate ce fac sa alerge sa se autofinateze legea le da dreptul ONG , FRONTUL DEMOCRAT ROMAN nui un ONG , si a fost constituit inainte de revolutie frbroarie 1974 cartea de onoare din alba iulia muzeul uniori ce ati facut ati furato HOTILOR numai revolutionarii nu va numitii, ascundeti un adevar , ATENTIE MAI SINT SI ALTE DOVEZIII POATE REUSESC SA DAU IN JUDECATA PE CEI CE AU FALSIFICAT REVOLUTIA IN TARA DAR IN PLOIESTI , mi se propune sa intru intrun asfel de ONG stan vasile si ma va ajuta sa scot iregistrarea , eu am spus si repet nu ma asociez cu hotii cuditionat cine pune caseta originala acela este un revolutionar sint oamenii care au auzit si au strigat ,,TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MOARTE TIRANILOR dar le este frica sa vorbeasca printre ei am descoperit si un avocat dar si lui ii este frica sa vorbeasca stia a auzit a fost prezent la evenimente in ploiesti 22 decembrie 1989 , si multi altii retineti adevarul va iesi la suprafata , vinovatii sint mai multii cautati in aceste ONG care spun ca sint asociati de revolutionarii DE AICI PLEACA TOTUL CORUPTIA CELOR DIN SSPR BUCURESTI , sai dea in vileag cei ce sint arestati in bucuresti pe cei din aceste asociati si sa li se reduca pedepsele , sanatate semneaza FRONTUL DEMOCRAT ROMAN ,MIRICA A GHEORGHE TEL 0720175140 VRETI SA SCOATETI CASTANELE DIN FOC CU MINA ALTUIA , ASTEAS NUS REVOLUTIONARI CARE FAC ASFEL DE PROCEDEIE DAR ASTA ESTE . sanatate si astept si eu sa vad cine ma contacteaza ati auzit revolutionarilor ce sa strigat in ploiesti .

  2. NU VĂ MAI LĂSAŢI MANEVRAŢI
    Este un adevăr, că la Bucureşti s-au dat certificate de revoluţionar şi unora care poate nu meritau, DAR, este un adevăr că la Bucureşti a pornit pe 21 Decembrie cea mai mare revoltă anticomunistă , care apoi s-a transformat în REVOLUŢIE.Rol determinant în victoia Reoluţiei Române l-au avut posturile de radio străine DAR în 22 Decembrie, ţara a fost imobilizată de TELEVIZIUNEA română. Ne place sau nu, fără aportul televiziunii, ţara nu ieşea în dimineaţa zilei de 22 Decembrie. Desigur, ulterior, cei care au devenit şefi, având mierea pe mână… DAR ştiu din sursă sigură şi demnă de încredere, că Parchetul are cunoştinţă despre toate dosarele revoluţionarilor aşa zis fabricaţi şi care ar fi peste 3.500 la Bucureşti sau în alte localităţi. Nu uitaţi, că printre beneficiarii de certificate se află peste 10% poliţişti sub acoperire!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.