Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Manipulări proaspete: „Revoluționarii timișoreni sar la gîtul deputatului Sebastian Ghiță (…) ar trebui să îi fie rușine pentru faptul că l-a atacat pe fostul președinte Ion Iliescu” decembrie 1, 2014


Saitul Pressalert publică în 29 noiembrie SCRISOAREA revoluționarilor timișoreni de susținere a lui Ion Iliescu “liderul recunoscut și de necontestat al Revoluției Române din Decembrie 1989″ (linc) adresată domnului deputat Sebastian Ghiță, în care se spune:

Noi, revoluționarii, cei care prin jertfă de sînge am aprins flacăra revoltei în Decembrie 1989, am declanșat lupta împotriva comunismului și dictaturii, cu surprindere și indignare am privit declarațiile și acuzele incalificabile, total nefondate, pe care le-ați adus la adresa domnului Președinte Ion Iliescu– liderul recunoscut și de necontestat al Revoluției Române din Decembrie 1989.

Scrisoarea este iscălită de Vasile Covaci, în calitate de președinte al LORD – Loja de Onoare a Revoluționarilor din 1989, iar saitul pressalert prezintă scrisoarea cu cuvintele „revoluționarii timișoreni sar la gîtul deputatului Sebastian Ghiță”.

De fapt, Vasile Covaci care semnează scrisoarea, nici nu e timișorean. Din discuții pe facebook am aflat că e din Lugoj, eu nici nu știam de existența lui pînă acum. Doar o mică parte din revoluționarii timișoreni fac parte din LORD, cel mai reprezentativ fiind Tudorin Burlacu, președintele asociației „Egalitate, Frăție, Colaborare, Cooperare” (nădăjduiesc că am nimerit numele corect).

În 2009, în articolul „O dezinformare electorală: Revoluționarii îl susțin pe Mircea Geoană și cîteva cuvinte despre soacra acestuia, revoluționara Margareta Costea” (linc) m-am m-ai referit la organizația LORD, făcînd următoarele aprecieri: „LORD este organizaţia de buzunar a lui Ion Iliescu, care dă comunicate ori de cîte ori e nevoie, în forma dorită de fostul preşedinte”.

A prezenta poziția organizației LORD ca o poziție a revoluționarilor timișoreni este o manipulare jurnalistică. Un alt sait – „știri pe surse” (linc) prezintă LORD un pic mai obiectiv, adică nu „revoluționarii timișoreni” ci „o organizație a revoluționarilor timișoreni”, dar și acest sait ignoră faptul că cel care iscălește comunicatul nu e din Timișoara ci din Lugoj.

Personal nu l-am considerat niciodată pe Ion Iliescu lider al revoluției din 1989. La revoluție nu am ieșit pe stradă la chemarea lui Ion Iliescu, nici nu știam cine e Ion Iliescu la vremea aceea. Acesta a apărut în evenimentele din 1989 abia după fuga lui Ceaușescu, deci au ieșit în stradă la chemarea „liderului” Iliescu doar acei revoluționari care au participat la revoluție după fuga lui Ceaușescu.

Revoluția din 1989 s-a făcut pentru libertate de exprimare, care include libertatea de contestare a diferitelor personalități. A te declara indignat de simplul gest de contestare a lui Ion Iliescu, fără a indica concret vreo calomnie sau minciună folosită în cuprinsul contestării, este o acțiune împotriva libertății de exprimare, adică o acțiune contrarevoluționară. Tot contrarevoluționară ar fi și o eventuală acțiune prin care s-ar pune la îndoială dreptul de a-l contesta pe Klaus Iohanis și contrarevoluționare au fost isteriile așa zisei „societăți civile” prin care se cerea intervenția Consiliului Național al Audiovizualului pentru a opri atacurile la adresa lui Andrei Pleșu (linc). Am devenit în 1989 o societate democratică tocmai pentru ca oricine să poată fi contestat.

Mai citește:
O dezinformare electorală: Revoluționarii îl susțin pe Mircea Geoană și cîteva cuvinte despre soacra acestuia, revoluționara Margareta Costea
Contestarea certificatului de revoluţionar a lui Ion Iliescu. “Ion Iliescu a subminat puterea de stat a Consiliului Frontului Salvării Naţionale”
CPRD respinge contestaţia mea legată de Ion Iliescu şi amînă soluţionarea contestaţiilor legate de Gelu Voican Voiculescu şi Constantin Aldescu
Manipularea FSN-istă din perioada imediat următoare revoluţiei

 

One Response to “Manipulări proaspete: „Revoluționarii timișoreni sar la gîtul deputatului Sebastian Ghiță (…) ar trebui să îi fie rușine pentru faptul că l-a atacat pe fostul președinte Ion Iliescu””

  1. SI DE CE ATI VOTAT FSN ???? VA PLACUT SURISU LUI ILIESCU , REPET CASETA DIN 22 DECEMBRIE 1989 DIN PLOIESTI FACE DREPTATE NU VRETI ATUNCII …..? ACUM SERBATII ISTORICUL ACT AL UNIRII 1 DECEMBRIE 1918 IN ANUL 2014 SARBATORII FERICITE TUTUROR CETATENILOR DIN TARA ROMANEASCA .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.