„Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim!” – o carte a asociaţiei „17 Decembrie” din Timişoara

COPERTA - LIBERTATE TE IUBIM 1Miercuri 17 decembrie 2014, la ora 17,17, în sala de consiliu a primăriei Timişoara (etajul 1) va avea loc lansarea cărţii „Libertate te iubim! Ori învingem, ori murim!” editată de asociaţia „17 Decembrie” a răniţilor şi familiilor îndoliate din revoluţie.

Colectivul de redacţie al cărţii a fost format de Angela Ţintaru, Corina Untilă (preşedinta asociaţiei „17 Decembrie”) şi Marius Mioc.

Autori ai cărţii sînt de fapt toţi membrii asociaţiei „17 Decembrie” – răniţi în revoluţie sau rude ale celor ucişi – care au acceptat să ofere pentru carte cîte o relatare a faptelor din decembrie 1989, dar şi a întîmplărilor de după revoluţie – de pildă peregrinările prin spitale ale unor răniţi din revoluţie.

Se pot citi în carte relatări ale următorilor: Ioana Apro (văduva lui Mihai Apro), Ana Babliov, Ioana Daniela Bărbat şi Angelica Damian (fostă Bărbat) (fiicele lui Lepa Bărbat), Ana Belici (mama lui Radian Belici), Gheorghe Beştea, Marius Bogdan, Georgeta Carpîn (văduva lui Dănuţ Carpîn), Radu Cheptănariu, Claudiu Dorinel Ciobanu (fiul lui Constantin Ciobanu), Aurica Rusu (mama lui Dumitru Marius Ciopec), Ion Patriciu Dragalina, Mihai Drăgoi, Adolf Echert, Gabriela Epure, Doiniţa Gherasim, Avram Gliguţă, Romeo Iosif Gombaş, Iosif Halasz-Szabo, Erich Hauer, Ionel Florin Hauprich, Costel Viorel Hofman, Francisc Iacob, Elena Ioţcovici (mama lui Gheorghe Nuţu Ioţcovici), Constantin Jinga, Verginia Jugănaru (văduva lui Dumitru Jugănaru), Lidia Kelemen şi Iosif Kelemen (părinţii lui Gheorghe Kelemen), Lidia Lazăr, Remus Iova Mihailov, Marius Mioc, Angelica Opre (văduva lui Gogu Opre), Dan Ioan Paşca, Dumitru Părpăluţă, Harald Pinzhoffer (fiul lui Georgeta Pinzhoffer), Ioan Pricop, Ramona Dorina Feşiu (născută Sava) şi Iosif Florian Sava (copiii lui Florica Sava), Cornel Secu, Marcel Sidenco, Mărioara Aurelia Stanciu (văduva lui Ioan Stanciu), Vasilica şi Mănasie Tăşală (părinţii lui Remus Tăşală), Alexandrina Gruiţă (născută Ţintaru) şi Angela Ţintaru (sora, respectiv văduva lui Teodor Octavian Ţintaru), Corina Daniela Untilă, Alin Valon, Sandu Vaşnei, Oliver Wehry, Liliana Zăbulică (văduva lui Constantin Zăbulică).

Pe lîngă aceste memorii ale unor membri ai asociaţiei, cartea cuprinde o prezentare a asociaţiei „17 Decembrie” şi a unor activităţi ale acesteia şi articole în care este combătută falsificarea istoriei revoluţiei din 1989 de diferiţi autori, de la Radu Portocală la Cristian Troncotă. Deasemenea apar în carte o listă a mucenicilor revoluţiei, fotografii ale lor, o listă a răniţilor din revoluţia de la Timişoara, o listă a proceselor legate de revoluţia din Timişoara cu soluţiile care s-au pronunţat.

Participarea la lansare este liberă pentru toţi cei interesaţi.

Mai citeşte:
Cărţi ale asociaţiei „Memorialul Revoluţiei”
– Relatări din revoluţia de la Timişoara în pagina Revoluţia timişoreană (mărturii).

4 gânduri despre „„Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim!” – o carte a asociaţiei „17 Decembrie” din Timişoara

 1. DOMNULE PRIM-PROCUROR,

  SUBSEMNATUL CORNEA CONSTANTIN FLORIN , DOMICILIAT ÎN BRASOV STR. …………………………………………………… IN CALITATE parte vatamata , ÎN TEMEIUL ART. 221 DIN CODUL DE PROCEDURA PENALA, VA ADUC LA CUNOSTINTA URMATOARELE:

  NUMITUL SANDA ADRIAN IN CALITATE DE SECRETAR DE STAT AL SSRMLIRC REFUZA SA PUNA IN APLICARE SENTINTA CIVILA NR. 1201/21.02.2012 A CURTII DE APEL BUCURESTI SECTIA A VIII-A DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL , PRONUNTATA IN DOSAR CIVIL NR. 3990/2/2010 RAMASA DEFINITIVA SI IREVOCABILA LA DATA DE 27.01.2014 PRIN RESPINGEREA RECURSULUI DECLARAT DE SSPR SI CPRD.
  CONSIDER CA PRIN NESOCOTIREA SENTINTEI JUDECATORESTI DEFINITIVE SI IREVOCABILE , INTRATE IN PUTEREA LUCRULUI JUDECAT, NUMITUL FAPTUITOR REFUZA CHIAR SI ACUM LA 25 DE ANI DE LA REVOLUTIA DIN DECEMBRIE 1989 SA RESPECTE O HOTARIRE JUDECATOREASCA , SI SA ELIBEREZE ACTUL ADMINISTRATIV SOLICITAT INCA DIN OCTOMBRIE 1996 , ACT EMIS TUTUROR CELORLALTI REVOLUTIONARI CU CARE AM FOST IMPTREUNA IN DECEMBRIE 1989 LA SEDIUL SECURITATII DIN BRASOV, FARA EXCEPTIE.
  CER CERCETAREA NUMITULUI FAPTUITOR , IMPREUNA CU PERSOANELE VINOVATE DE ABUZ IN SERVICIU SI NERESPECTAREA UNEI HOTARIRI JUDECATORESTI.
  SOLICIT/SOLICITAM TRAGEREA LA RASPUNDERE PENALA A FAPTUITORULUI.

  INTRUCAT, IN URMA INFRACTIUNII SESIZATE AM SUFERIT UN PREJUDICIU MORAL SI MATERIAL, MA CONSTITUI PARTE CIVILA, URMAND CA PE PARCURSUL URMARIRI PENALE SA PRECIZEZ CUANTUMUL DESPAGUBIRILOR.

  MIJLOACELE DE PROBA PE CARE SE INTEMEIAZA PREZENTA PLANGERE SUNT URMATOARELE :
  – MARTORI :
  – INSCRISURI:
  – FOTOGRAFII:
  DATA: 16.12 .2014 CORNEA CONSTANTIN FLORIN

  DOMNULUI PRIM-PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL BUCURESTI

   • Nu.Se emiteau acte administrative numite certificat de revolutionar remarcat prin fapte deosebite.Adeverintele de care vorbesti dumneata nu sint acte administrative.Acestea s-au dat pe data de 30.12.1989 pentru a ne motiva absentele de la locul de munca.Ele au fost redactate de Victor Carausu , cel care a devenit ulterior primul presedinte al Asociatiei 21 Decembrie 1989.Un act administrativ este un act al administratiei publice care trebuie sa indeplineasca anumite conditii de forma si de continut si urmeaza o anumita procedura legala.De exemplu o decizie sau o dispozitie de primar, o hotarire de guvern, un ordin de ministru , etc.

 2. @Domnule Marius Mioc,

  ‘Revolutia’ este amenintata mai mult ca niciodata de simtul ratiunii dovedit de tot mai multi romani care au inteles escrocheria a carei victima a fost Romania in decembrie 1989 si a carei victima continua sa fie de atunci pina astazi.

  Pagina care gazduieste SONDAJUL de la site-ul ‘Gandul’ a fost burdusita non-stop cu propaganda mincinoasa ce vroia sa-i convinga si lamureasca pe romani de ‘grandoarea’, ‘eroismul’ si ‘maretia’ ‘revolutiei’. Totusi oamenii nu se mai lasa prostiti si cea mai mare parte dintre cei care au votat au exprimat punctul de vedere ca in decembrie 1989 nu a fost revolutie, ci lovitura de stat.

  SONDAJUL de pe site-ul ‘Gandul’ pina astazi 26 decembrie 2014:

  Rezultate – Consideraţi că în decembrie 1989 a fost revoluţie sau lovitură de stat?

  Revoluţie (12,37% – 753 voturi)

  Lovitură de stat (84,92% – 5171 voturi)

  Nu ştiu (2,71% – 165 voturi)

  http://revolutions.gandul.info/sondaje/sondaj-decembrie-1989-revolutie-sau-lovitura-de-stat-voteaza-13719812

  Sa speram ca romanii vor gasi coeziunea si curajul de a scutura de la conducerea tarii bandele criminale si mafiote ce au devalizat si tin ostateca tara incepind din decembrie 1989!

  CURAJ ROMANIE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.