Nouă ordonanţă despre revoluţionari. Răniţii fără invaliditate şi reţinuţii primesc indemnizaţii

OUG1_2015_1În Monitorul Oficial nr. 44 din 19 ianuarie 2015 a apărut OUG nr. 1/2015 care modifică Legea 341/2014. Prin această ordonanţă se corectează ceea ce SSRMLÎRC a numit „regretabilă eroare” (linc) în OUG 95/2014, restabilindu-se indemnizaţia pentru răniţii fără grad de invaliditate şi pentru reţinuţi. În anul 2015 această indemnizaţie va fi de 2020 lei.

Aveţi în imagine OUG 1/2015.

O altă schimbare pe care o observ este pentru copiii de eroi martir. Legea 341/2004 dăduse drept de indemnizaţie copiilor de eroi martir doar pînă la 18 ani, sau 26 de ani dacă urmează o formă de învăţămînt. OUG 95/2014 dăduse acestora drept la indemnizaţie, egală cu 0,5 din salariul mediu pe economie, indiferent de vîrstă (marea majoritate au depăşit 26 de ani, deci nu mai primeau nimic). OUG 1/2015 dă dreptul copiilor de eroi martir, indiferent de vîrstă, dreptul la o indemnizaţie de 2020 lei, adică mai mare decît 0,5 din salariul mediu pe economie, dar numai pentru anul 2015 şi condiţionat de faptul de a nu avea alte venituri din motive neimputabile şi a nu fi încadraţi în vreo formă de învăţămînt (nu prea mai sînt copii de eroi martir care să urmeze învăţămînt). Pentru a beneficia de indemnizaţia mărită de 2020 lei, şi nu de cea de 0,5 din salariul mediu pe economie, copiii de eroi martir trebuie să nu aibe alte venituri. Sfatul pe care l-aş da copiilor de eroi martir este să nu renunţe la locurile lor de muncă actuale pentru a primi indemnizaţia mărită, să se mulţumească cu indemnizaţia de 0,5 din salariul mediu, căci pot face aceeaşi greşeală pe care au făcut-o unii „luptători cu merite deosebite” cînd au primit certificatul preschimbat după Legea 341/2004.

OUG1_2015_2În lege se spunea că pot primi indemnizaţie numai luptătorii cu merite deosebite care au venituri sub salariul minim pe economie (prevedere care a fost anulată prin OUG 95/2014). Din acest motiv unii revoluţionari, care aveau locuri de muncă „prea bine” plătite, nu primeau indemnizaţie. O parte au hotărît să-şi dea demisia, să rămînă şomeri ca să poată primi indemnizaţiile. De la începutul lui 2012, cînd plata indemnizaţiilor s-a suspendat, unii dintre aceştia n-au mai izbutit să-şi găsească loc de muncă. Iată aşa, revoluţionari care fără legea revoluţionarilor se descurcau destul de bine, aveau venituri peste salariul mediu pe economie, datorită legii revoluţionarilor au renunţat la locurile lor de muncă şi au ajuns – unii dintre ei – în situaţii financiare dezastruoase.

Indemnizaţia mărită de 2020 lei pentru copiii de eroi martir e valabilă doar pentru anul 2015, deci din anul 2016 aceştia vor primi 0,5 din salariul mediu pe economie, indiferent dacă au sau nu alte venituri.

Remarc că OUG 1/2015 continuă să lase nelămurită situaţia celor care, în decembrie 1989, au săvîrşit infracţiuni, dar aceste infracţiuni au fost pentru a determina izbînda revoluţiei. OUG 95/2014 introdusese această precizare, care ar putea lăsa loc de interpretări conform cărora fapte precum aruncarea de obiecte contondente către forţe de ordine, incendierea unor bunuri (cărţi ale lui Ceauşescu, dar şi clădiri: la Lugoj s-a dat foc şi la sediul primăriei, la Caransebeş s-a dat foc la sediul miliţiei) ar fi infracţiuni care ar exclude de la drepturile de revoluţionar. Un asemenea fapt ar însemna contestarea legitimităţii revoluţiei.

Mai citeşte:
Guvernul schimbă legea revoluţionarilor printr-o ordonanţă de urgenţă. Răniţii fără invaliditate şi reţinuţii rămîn fără indemnizaţii. Cresc indemnizaţiile părinţilor de eroi-martiri. Apare o nouă tagmă – “luptători cu rol determinant”. Noiembriştii braşoveni vor trebui confirmaţi de SSRMLÎRC
Comunicat SSRMLÎRC: Omiterea indemnizațiilor răniților fără grad de invaliditate și reținuților în OUG 95/2014 a fost o „regretabilă eroare”
Cheltuielile bugetare pentru diferite tagme beneficiare de legi speciale
16 decembrie 1989: manifestanţii n-au fost totdeauna mioritici şi nici nu trebuiau să fie mioritici (2 video)
Miting al revoluționarilor la București (video). Actualizare: Declarații Victor Ponta: “Bani pentru impostori nu o să dăm niciodată. Banii pentru cei care au fost cu adevărat revoluţionari … îi avem alocaţi şi îi vom plăti” (video)
Adrian Sanda: Din 1 ianuarie se vor acorda din nou indemnizaţii pentru revoluţionari, dar numai după o selecţie dură
Victor Ponta despre măsurile prevăzute în bugetul pe 2015: “Reintrarea în plată a drepturilor deja alocate şi care au fost amînate privind persoanele cu merite deosebite în revoluţia din ’89” (video)
În Monitorul Oficial a apărut rectificarea OUG 83/2014. Revoluţionarii cu merite deosebite vor primi indemnizaţii
Guvernul crează “instituţia indemnizaţiei”. Pentru diplomaţii pensionari. Revoluţionarii cu merite deosebite vor rămîne fără indemnizaţii şi în 2014
Guvernul dorește extinderea “instituției indemnizației”
Guvernul Ponta crește veniturile cetățenilor (a unora dintre ei)
Guvernul mărește indemnizațiile de merit și indemnizațiile pentru artiștii interpreți
Guvernul Ponta intenţionează să mărească indemnizaţiile foştilor deţinuţi politici

40 de gânduri despre „Nouă ordonanţă despre revoluţionari. Răniţii fără invaliditate şi reţinuţii primesc indemnizaţii

 1. Domnilor timisoreni :Untila Corina , Hosu Virgil , Burlacu Tudorin , Dolca Ioan si Stefan Ivan, voi cei care ati semnat acea ordonanta va-ti batut joc de toate celelalte orase din tara care nu au intrat in acea ordonanta unde sa luptat, unde sa murit luptand impotriva comunismului, vati gandit numai la voi, ,,SA VA FIE RUSINE,,
  Cand a izbugnit revolutia in Timisoara toata tara a fost alaturi de voi, iar in tara se striga:
  ,,AZI IN TIMISOARA MAINE IN TOATA TARA,,

  Domnilor de mai sus ati uitat acest lucru.

  Aceasta ordonanta a fost o razbunare a lui Victor Ponta cu promisiunile mincinoase care lea facut in timpul campaniei electorale, pentru faptul ca nu a iesit presedintele acestei tarii iar voi din Timisoara ati acceptat magarii ale acestui om.
  Victor Ponta nu merita sa mai stea in fruntea Guvernului si nici Adrian Sanda ca Secretar de Stat.

  Revolutionari din toata tara trebuie sa iesimim in strada in capitala, sa impiedicam punerea in aplicare a acestri ordonante

 2. Am ajuns sa imi fie scarba ca sunt copil de EROU MARTIR, va multumesc domnilor guvernanti. Va puteti baza pe votul me si al familiei mele, precum si pe votul altor copii de erou martir. Cand am fi reusit sa primim si noi ceva fara conditii ati rezolvat situatia…. Sa stiti ca este minunat sa petreci Craciunul cu un parinte mort la geam. VA MULTUMESC INCA ODATA!

 3. Domnule Mioc, unde mai există partea cu 0,5 pentru-că în noua ordonanță din 19 ianuarie nu se mai specifică nimic de acest drept acordat prin OUG95/2014, care bănuiesc eu a fost anulată de noua ordonanță? Greșesc cu ceva în logica mea?

  • OUG 95/2014 nu a fost anulat – nu scrie niciunde asta. OUG 95/2014 aduce nişte schimbări în legea 341/2004, OUG 1/2015 aduce alte schimbări. Sînt schimbări succesive. Art. 4 alin. (2) lit. c) din legea 341/2004, aşa cum a fost schimbată prin art. I pct. 7 din OUG 95/2014, oferă o indemnizaţie de 0,5 din salariul mediu pentru copiii eroilor martir, după 26 de ani (aproape toţi au peste 26 de ani acum).
   Găsiţi OUG 95/2014 pe acest blog: https://mariusmioc.wordpress.com/2015/01/02/guvernul-schimba-legea-revolutionarilor-printr-o-ordonanta-de-urgenta-ranitii-fara-invaliditate-si-retinutii-ramin-fara-indemnizatii-cresc-indemnizatiile-parintilor-de-eroi-martiri-apare-o-noua-tag/
   Art. II alin. 1 din OUG 1/2015 oferă o indemnizaţie de 2020 lei pentru copiii de eroi martir dar, atenţie!, numai pentru anul 2015 şi condiţionat să nu fie încadrat în învăţămînt şi să nu realizeze venituri din motive neimputabile lor. Dacă ai 5 lei venit, pierzi indemnizaţia asta. Eu presimt nişte poveşti urîte care pot apărea, cu copii care să ia indemnizaţia şi apoi să li se ceară banii înapoi pe motiv că au relizat nişte venituri mărunte din dobînzi, de pildă, ori alţii care-şi vor ascunde veniturile ca să nu piardă indemnizaţia – motiv de scandaluri în presă şi de atacare a momentului istoric al revoluţiei din 1989.

   • Mulțumesc pentru răspuns. Aveți dreptate. Majoritatea urmașilor eroilor martiri vor opta pentru acel 0,5 întrucât acordarea acelei sume de 2020 lei este destul de iluzorie și se referă de fapt la acele persoane care chiar nu pot produce venituri pentru a-și putea duce traiul și care prin OUG 95 fuseseră reduși la 0,5 (o nedreptate și o discriminare față de ceilalți revoluționari). Nu cred că vor fi mulți iresponsabili sau lacomi care să riște cu jonglerii intrarea la ”norma întreagă” ca să zic așa. Trebuie să ai un șurub lipsă la cerebel sau să suferi de o nesimțire și lăcomie crasă ca să faci așa ceva.

 4. A aparut si OU nr 1 pe 2015 publicat deja in monitorul official partea l, nr 44 /191/2015 ,neam asteptat la o inbunatatire a OU 95 /2014 ,dar dupa cum citim ordonanta ,revolutionarilor cu M>D, ramane sa depuna cererea pentru R>.R>D .inbunatatiri au revenit copiilor EROILOR MARTIRI –atentie asa cum spune Marius Mioc O>U1 se va intoarce impotriva lor si acesti copii sa n-…… u aiba, de unde sa returneze bani , celelalte articolul 7 se modificarea in favoarea celor care au fost contestati de SSPR totodata ni sa cerut sa venim in sprijinul sspr, in ai ajuta a face ordine in sistem , revolutionari au depus tabele la sspr,dar dupa cum se vede ca sspr, a incercat prin ordonante , sa elimene pe toti cei care au fost in sistem dar OU1 din 2015 elimina toate ordonantele si pune in aplicare ar- 7 din noua ordonanta , iar revolutonari care au ramas -,foarte putini – inainte de aceasta OU trbuie sa-si justifece prezenta la R ,cu toate ca avem prima declaratie la dosarul ,acum suntem iar foarte numerosi si asteptam ca in 2o16 sa ne puna si pe noi in drepturi ,atentie –CINEVA ACOLO SUS NE IUBESTE –datorita colaborari , asociatiile de R. cu SSPR in a elimina impostori ,aicea sa ajuns ,trebuie sa intelegem ca cei de sus nu se pot elimina singuri pentru –ca ei voteaza legile,asa ca R mai pot astepta ,,,,……….

 5. Buna,sunt copil de erou martir.Az vrea sa clarificam un pic situatia asta.Cat despre mine si multi altii,nu am beneficiat niciodata de aceasta lege,nu m-am incadrat nici in majorat si nici in limita de varsta de 26 de ani studiind,n-am vazut niciodata 1 leu.Si multi altii ca mine..Lucrez de la 18 ani bine mersi,dar nu asta conteaza.
  Legea care se refera la urmasi,era intotdeauna proasta si este proasta in continuare.Cred ca eram singurii care eram limitati de varsta.Dar nu poti sa scrii in text de lege dupa aproape 26 ani de la revolutie” pana la majorat (18 ani)” sau pana la 26 ani daca studiaza.Deci e o aberatie,Asta inseamna ca sa potI beneficia de acest drept,ar fi trebuit sa ai la momentul respectiv 0 ani sau mai degraba niste ani buni in minus…E de ras.Dar nu e.
  Iar in cea ce priveste articolul care se refera la urmasii peste 26 de ani daca sunt handicapati sau nu au venituri din motive neimputabile lor,a existat si pana acum in lege daca nu ati observat.N-a aparut azi.
  Eu personal nu cunosc urmasi care a putut sa profite sau profita cum ati mentionat mai sus.In acea categorie Cine s-a incadrat se incadreaza mai departe.Nu cred ca si-ar dori cineva sa fie handicapat,iar sa demonstrez ca nu pot avea nici un fel de venit,asta ar insemna ca stau in varf de munte intre pasari,pentru ca intr-o localitate fortele de munca n-o sa-ti elibereze niciodata nici un fel de act doveditor de acest gen pentru ca nu vreau sa lucrez,Din contra,te trimit la diferite cursuri si te obliga sa te angajezi chiar si pentru salariul minim chiar daca nu-ti convine.N-o sa te ajute niciodata sa beneficiezi de ajutor din partea statului.
  In incheiere,textul ar trebui modificat,din copil in fiu/fiica si atat,Iar limita de vartsa,majorat,etc nu-si au rostul.Nu azi.Iar acei 0,50 sunt bineveniti pentru orice urmas de erou martir,pentru ca de-a lungul timpului au fost discriminati,limitati,si prea putini au beneficiat de acest ajutor si prea putin timp.Eu si multi altii deloc.Nothing never,
  Multumesc,o zi buna.

  • Din câte înțeleg eu logica acelei introduceri în text a paragrafului referitor la urmașii de eroi martiri este că prin OUG 95/2014 cei care beneficiaseră de indemnizație integrală s-au trezit cu indemnizația redusă la jumătate. Pentru aceștia s-a introdus prevederea cu beneficierea pentru anul 2015 a unei indemnizații întregi. În rest comentariul dumneavoastră este foarte pertinent. Nu cred că urmașii se vor preta la ce au făcut alții pentru a beneficia de indemnizație integrală.

   • Bine punctat.S-a dat intr-o parte,,,iar in partea cealalta s-a taiat.Cine n-a beneficiat pana acum,va beneficia macar de acei 0.50.iar cine a beneficiat pana acum,nu va mai beneficia integral.ci va scadea tot la 0.50.
    Cu o mana iti dau,cu cealalta iau.

  • Ai perfecta dreptate,sunt aproximativ in aceeași situație,părinții ne’au murit pt totdeauna. Ar trebui pe lângă salariul nostru sa beneficiem de o indemnizație,sa nu fim condamnati,nu noi am vrut sa rămânem fara părinți,macar atât ar putea face pentru noi.

 6. Deocamdată pentru anul 2015 rămâne pentru cei fără venituri indemnizație integrală, ceea ce lasă loc unei alte ordonanțe de urgență la sfârșit de an, asta dacă parlamentul nu face modificări radicale. Totul este volatil în acest proces.

 7. Domnilor si doamnelor revi ,va rog nu mai loviti pe domnul ss si timisorenii , modificarea L 341 s-a facut la nivel inalt, este dedicata ,revilor aparuti dupa 2004,presilor de asoc.,comisiilor ,dn.I.I.,etc ! Se sacrifica adevarul istoric,revii vero, din interese superioare !

  • Nu este prima data cand primesc injurii ,acum din cauza nefericitului meu nume- am luat totdeauna apararea camarazilor luptatori,rog sa se citeasca postarile mele anterioare! Presii de asociatii,dupa magariile arhicunoscute,nu ne mai reprezinta pe noi ! Mai toti din cei pomeniti in postarea anterioara au in viitorul apropiat procese,se va vedea daca am dreptate sau nu !

 8. Mai fratilor ,trebuie sa intelegem ca in tara asta nu mai sunt bani ca toti bani nu le mei ajung lor nu vedeti ca pe zi ce trece ii ancheteaza si nu le eau averile acestori alesi ……de noi ca….. asa e romanul el nu stie sa condduca o tara el e invatat sa fure ca comunismul asa la invatat , la ce sa ne mai asteptam cand se da ordonante dupa ordonante , daca castigam procese dupa procese statu pentru noi nu sunt bani dar pentru ei sa ne fure se gasesc ca tara mai are multe resurse de unde sa-si faca plinul ,nu intelegeti ca toti care sunt la putere nu sunt decat cei care noi iam contestat in toate declaratiile noastre si tat ei conduc ,,ei sau asigurat , au spatii comerciale . au salarii mari ,pensii nerusinate ,ce le mai trebuie , ,sa ne voteze noua indemnizatii ,, nici o data ,cat vor mai avea puterea sa se implice in a decide cum sa imparta bani ,, asa ca adio………………………………..1

 9. Domnule Closet-aru Veronel, la modificarea acestei legi si la acea OU a participat in primul rand SS care a fost foarte deacord cu toate modificarile din legea 341/2004 iar cei 5 din acele Asociatii din Timisoara au fost deacord cu toate modificarile si au contra semnat acea OU care spui ca este dedicata ,revilor aparuti dupa 2004. Legea 341/2004 sa nascut pentru preschimbarea certificatelor nu pentru fabricarea de certificate.
  Multi dintre revi aparuti dupa 2004 li sau fabricat certificate (daca nu sti) de catre acel ss George Costin care acum e in detentie.
  Domnule Veronel teai intrebat vreodata ca aceste certificate fabricate dupa 2004 au trecut prin doua comisi parlamentare, comisia SSPR-ului si una al CPRD-ului care au semnat documente false probabil ca acestia au beneficiat de ceva comisioane, ia tras cineva la raspundere vreodata? nu cred.
  Si inca un lucru sa sti, sau mai fabricat certificate si in tara, nu numai in Bucuresti

 10. nu stiu ce sa mai intelegem ,acum vine cu o alta varianta, cred ca pana in martie ii mai vine cuiva in minte ceva care sa poata sa-i intarate pe revolutionari , oare chiar tara asta nu mai are guvern ,nu mai are constitutie,oare parlamentul acestei tari ,nu mai dorm noaptea ,gandinduse cum sa-i mai insele pe rev………ppoate cei care ne conduc nu se gandesc decat ,cum vor ajunge la DNA. PACAT DE ACEASTA TARA ,,:FRUMOASA ,BOGATA PROST ADMINISTRATA,,,,,,,,,,,,,F…U…R…A…T…A….DE CE..?

 11. ordonanata 95/2014 se aplica si urmasilor, parinti de erou martir care nu au obtinut certificatul preschimbat pe legea 341? nu au depus actele in termenul de decadere atunci si au pierdut indemnizatia. pot depune acum o cerere pentru preschimbare certificat? va rog raspuns!!!

 12. OUG95 – respinsa in UNANIMITATE de Comisia Juridica! Okey , cine stie ce se va intampla de acum inainte ? Mai e vreo sansa , anul asta sa primeasca indemnizatii , urmasii eroilor martiri ? Asteptam din Ianuarie normele de aplicare , de la Casa de Pensii ni se spune tot asta , ca nu au venit ..acum, sa mai asteptam . Acum , putem astepta mult si bine . Suntem prinsi in aceleasi scandal din 2012 , unde au sa isi lamureasca situatia cu totul o alta categorie de revolutionari , nu noi , si totusi suntem amestecati in aceiasi oala , cu totii . Asta ii o MARE bataie de JOC !

  • Avizele comisiilor respective sunt consultative. Totul depinde de votul din plen. Bineînțeles că ăștia care au beneficiat de indemnizații pentru că sunt revoluționari se dau de ceasul morții să-și conserve privilegiile. Depinde de Ponta dacă vrea să impună trecerea ordonanței. Normal că urmașii au tăcut tot timpul în timp ce cei cu tupeu fac legea. Să sperăm ca bunul simț va prevala.

 13. domnilor ce se intimpla cu copiii eroilor martiri pe ei cine ii sustine nimeni nu se gindeste la aceste suflete care au ramas cu rani adinci ca au pierdut persoane dragi ei au stat linistiti si nu au facut scandal sunt modesti nu striga in strada nedreptatile care li se fac dar multi asa zisi revolutionari fac atita galagie ca au vazut revolutia la tv se folosesc de memoria celor decedati dar niciodata nu au stigat ca copiii celor morti nu au beneficiat de drepturi fiinca acesti copii sau orientat spre munca cinstita nu pe cersit. cei in masura sa verifice dosarele la singe sa ii scoata din drepturi pe cei falsi si sa se puna in plata cei adevarati si sa ia in calcul copiii eroilor sa li se dea si lor indemnizati si fara sa fie conditionati pt ca merita din plin pt cita suferinta este in sufletele lor mai ales de sarbatori cind toti petrec ei isi comemoreaza parinti faceti dreptete odata pt totdeauna

  • Aveți perfectă dreptate, dar ne merităm soarta. deoarece urmașii au făcut greșeala de a accepta în mod tacit asocierea cu revoluționarii, iar aceștia sub paravanul că chipurile apără drepturile tuturor își apără propriile interese materiale, pentru-că de urmași îi doare în cot, dreptatea și echitatea oprindu-se strict la limita propriilor lor beneficii. Nu o să vedeți vreod

   • Nu o să vedeți vreodată vreo asociație de revoluționari care să militeze pentru urmași în mod real. Singura soluție ar fi constituirea la nivel național a unei asociații a urmașilor eroilor martiri care să apere dreptul la nediscriminare a acestora. Și noi urmașii să milităm separat de celelalte categorii pentru a elimina discriminarea la care suntem supuși și să facem în așa fel încât guvernul să dea o ordonanță separată pentru urmași și să vedeți atunci ce liniște va fi din partea revoluționarilor. Așa vom fi întotdeauna victimele colaterale ale malversațiunilor revoluționarilor. Dar fără o organizație unică la nivel național ne merităm soarta de victime!

 14. Referitor la postarea dvs, eu sunt urmaș de erou martir,când am împlinit 26 de ani in 2014 mi-a fost sistata indemnizatia,desi lucrez am 290 de lei pe cartea de munca,(se practica angajarea pe 2-4ore in toate saloanele de infrumusetare),am vreo șansă oare sa pot beneficia de indemnizație in acest an pe lângă salariu? Mulțumesc.

  • Eu mi-am expus deja părerea cu privire la paşii de urmat:
   1. Cerere scrisă către Casa de pensii, invocînd OUG 95/2014 şi alăturînd dovada că sînteţi copil de erou martir
   2. Dacă cererea e respinsă ori nu primeşte răspuns în răstimp de o lună, acţiune în justiţie, la care se alătură dovada că v-aţi adresat Casei de pensii şi eventualul ei răspuns, cît şi dovada calităţii de copil de erou martir.
   Rămîne să hotărîţi dv. dacă îmi urmaţi sau nu sfaturile.

 15. Dl. Mioc, sunt o vaduva a unui EROU martir. Primesc 1,1 [adica brut 2020 lei] indemnizatie reparatorie. Din suma aceasta mi se retine contributia la sanatate si in mana primesc [net] 1909 lei. Din Legea 341 rezulta ca indemnizatia nu este considerata venit [?], deci nu ar trebui sa mi se retina sanatatea. Cum considerati ca este legal si ce ar trebui facut? In situatia mea sunt si celelalte vaduve din orasul meu.

  • Întrebaţi Casa de Pensii pe ce temei legal vă reţine contribuţia la sănătate. Şi eu plătesc contribuţia asta, atît pentru venituri din activităţi independente cît şi pentru veniturile din chirii pe care le am, deşi art. 5 lit. i şi j din legea 341/2004 spune că revoluţionarii au drept la tratamente medicale şi medicamente gratuit. Deci e o gratuitate pe hîrtie, bună să se asmută opinia publică pe tema „ce privilegii mari au revoluţionarii”, dar de plătit plătesc ca oricare alt cetăţean.

   • Va multumesc pt. raspuns, asa voi face. Cand voi primi un raspuns de la oficialitati, voi reveni. Sa stiti ca nici la noi in oras copiii nu au primit indemnizatia. Nici cei fara servici [orasul nostru nu ofera locuri de munca], dar nici cei 0,5 . Iar Casa de pensii nu s-a `obosit` sa le ofere vreun raspuns.

 16. ADICA ,NU SE MAI RESPECTA LEGEA? RANIT DE GLONT? DECI „UNDE NU ESTE VOIE HOP SI EU” ESTE SINGURA LEGE CE SE APLICA IN ROMANIA DE AZI?!

 17. am 58 de ani ;ranit fara grad de invaliditate retinut la jilava pe 21 si primesc 2020 lei indemnizatie din 2o11. cum fac ca legea sa fie respectata (1 ,10 din salariu brut pe tara ) ??? va apreciez si va multumesc anticipat ! (nu fac parte din organizatii de revolutionari si de aceea nu detin de suport si informatii credibile)

  • Conform art. IV alin. 1 din OUG 95/2014, în anul 2015 se mențin în plată la nivelul acordat pentru luna decembrie 2014 indemnizațiile prevăzute de legea 341/2004. Acest nivel este de 2020 lei pentru răniți fără grad de invaliditate. Toți în această situație primesc această sumă, n-are efect organizația de revoluționari din care fac parte. Chiar dacă legea 341/2004 prevede o indemnizație de 1,1 salariul mediu, din 2011 începînd aceste indemnizații nu s-au mai actualizat conform creșterii salariului mediu ca urmare a ordonanțelor de urgență succesive, ultima de acest fel fiind OUG 95/2014.

   • deci oug este mai (puternica) de cat o lege ?? stiam ca parlamentul da legi ,NU GUVERNUL ! oameni buni, nu ne mai trebuie parlamentari iar banii cheltuiti pe ei sa fie dati invatamantului ca poate asa vom deveni mai destepti si vom sti ce vom mai alege in viitor (daca nu apare un oug ce desfinteaza alegerile)!?!? VA MULTUMESC si va rog sa-mi scuzati ortografia fara experienta de bloogar ! Domnule Marius Mioc ce ma sfatuiti :sa ies iar in strada sau sa asist la sedintele parlamentului si sa fiu cu ochii pe alesii neamului ca sa vad daca stiu de ce au fost trimisi acolo si daca stiu de ce nu se conformeaza ?

   • Ordonanțele de urgență își produc efectele imediat dar apoi parlamentul trebuie să le dezbată, putînd să le aprobe, să le respingă ori să le aprobe cu unele schimbări. OUG 95/2014 a fost deja aprobată de Senat https://mariusmioc.wordpress.com/2015/03/13/ordonanta-despre-revolutionari-oug-952014-a-fost-aprobata-de-senat/ , dar încă n-a intrat la vot în Camera Deputaților.
    Cu ieșitul în stradă hotărîți singur. Recent au ieșit unii în stradă și au schimbat guvernul, rămîne de văzut dacă schimbarea e spre bine ori spre rău.
    Pe aleși neamului eu zic să fiți atent. Democrația pentru care s-a luptat în 1989 asta înseamnă – să fie condusă România de oameni aleși democratic de către popor, dar ca să fie eficientă cei care aleg trebuie să urmărească ce fac cei aleși, ca să aleagă în cunoștiință de cauză.

 18. care sunt procedurile ca sa pot asista la sedintele parlamentului ? imi trebuie acreditare ? mentionez ca starea generala a lucrurilor ma revolta nu neaparat a revolutionarilor Banuiesc un sentiment de fatalitate si resemnare in sintagma folosita de tine(ramane de vazut daca schimbarea e spre BINE sau RAU ) eu cred ca strada a vrut CEVA simplu si concret:FARA ACEIASI PISOI CE SOARECI MANANCA ce conduc tara de 25 de ani (din pacate pct 8 de la Timisoara este actual) SA AUZIM NUMAI DE BINE !
  I

  • Întrebați la parlament. Eu niciodată n-am asistat la vreo ședință a parlamentului, așa că nu știu. Am pătruns la Casa Poporului – sediul parlamentului, de 3 ori, de 2 ori ca turist, plătind bilet pentru un tur ghidat (odată în limba engleză, că nu mai erau tururi disponibile cu ghid în limba română în ziua aia, și odată am dus-o și pe fiică-mea, cu tur în limba română; am observat că ghidul care explică în engleză o face mult mai serios și amănunțit decît ghidul care explică în română, deși biletul costă tot atît; probabil românii sînt considerați turiști de categoria a doua) și am mai fost o dată să mă întîlnesc cu un parlamentar – atunci am anunțat la intrare pe cine caut și a venit respectivul să mă ia de la poartă.

 19. EU NU PENTRU TARA ASTA MI-AM RISCAT VIATA(nu tara are probleme ;cei care o conduc)SI ACUM AMI DAU SEAMA CA SUNTEM BLESTEMATI copii ne pleaca afara NOI CERSIM DIN POARTA-N POARTA)iar EEII VOR TOT AICI SE ALEG IAR SI IAR SI IAR (PANA CAND????)NU SUNT FOST SECURIST ;NU SUNT NICI MACAR KBG NICI CIA M17 MOSARD ETC ETC )sunt un simplu roman care vrea sa traiasca linistit in tara in care sa nascut CER MULT ???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.