Domnul Băsescu descoperă acum lucruri publicate pe „blogul lui Marius Mioc” în 2009 (video)

După ce Parchetul General l-a pus sub acuzare într-un dosar penal în care era învinuit de şantaj de către Gabriela Vrînceanu Firea (linc), domnul Traian Băsescu a descoperit brusc că procurorul general Tiberiu Mihail Niţu a tras la revoluţie (linc).

Domnul Băsescu este cel care personal a iscălit numirea lui Tiberiu Niţu în funcţia actuală, deşi la vremea aceea activitatea domnului Niţu din perioada revoluţiei era publică.

Fragmente din declaraţia procurorului Tiberiu Niţu, inclusiv partea în care povestea cum a tras la revoluţie, au fost publicate pe acest blog încă din septembrie 2009: Adevărul despre “fraternizarea” de la Televiziune. Tiberiu Niţu, prim adjunct al procurorului general, certificatul de revoluţionar şi muşamalizarea cazului celor 27 de împuşcaţi din Tîrgu Mureş (linc). Tot în septembrie 2009 am lămurit pe acest blog şi situaţia elicopterului care a acţionat la Televiziune şi în care a tras şi domnul Niţu: Adevărul despre elicopterul care a tras la televiziune, speriindu-l pe actualul procuror general adjunct Tiberiu Mihail Niţu (linc).

Cînd domnul Niţu a fost propus pentru funcţia de procuror general, am prezentat integral declaraţia sa despre faptele din decembrie 1989, pe acest blog: Revoluţionarul Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al României. Declaraţia integrală despre faptele din revoluţie (linc).

Am depus la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor şi o contestaţie, conform prevederilor legii 341/2004, cu privire la certificatul de revoluţionar al domnului Niţu. Această contestaţie a fost respinsă în 23 februarie 2010 (linc – pagina 7 din procesul verbal). Cînd Niţu a fost propus pentru funcţia de procuror general, domnul Raymond Luca, şeful de atunci al CPRD, uitînd că deja analizase contestaţia cu privire la Niţu, a mai supus-o o dată analizei CPRD, în 6 noiembrie 2011, contestaţia fiind din nou respinsă (linc).

Cum am arătat mai demult, există o diferenţă de viziune între mine şi SSPR sau CPRD în problema certificatelor de revoluţionar: eu consider că, dacă au existat 2 grupe de militari care au tras unii în alţii, fiecare crezînd sincer că se luptă cu teroriştii, membrii niciuneia din grupe nu merită certificat de revoluţionar, fiindcă amîndouă aceste grupe au săvîrşit acţiuni împotriva revoluţiei, cum sînt ele definite la art. 8 din Legea 341/2004. SSPR şi CPRD, prin practica lor, au arătat că apreciază că într-un asemenea caz militarii din amîndouă grupele merită certificate de revoluţionar.

Probabil a fost o confuzie în declaraţia domnului procuror, cînd a spus că a tras împotriva teroriştilor de pe Calea Dorobanţilor în noaptea de 21/22 decembrie 1989, evenimentele întîmplîndu-se în noaptea de 22-23 decembrie, adică după fuga lui Ceauşescu. În cazul unor persoane mai puţin obişnuite cu rigurozitatea şi precizia în declaraţii, asemenea confuzii pot fi de înţeles.

După declaraţia lui Băsescu multe mijloace de informare în masă au descoperit ceea ce a fost publicat încă din 2009 pe acest blog, adică ceea ce însuşi Tiberiu Niţu spunea că a făcut la revoluţie. De pildă, Evenimentul Zilei (linc), Digi24 (linc), Naşul Tv (linc) şi altele. Mi se pare ciudat doar că lucrurile astea sînt descoperite abia acum, cînd de atîţia ani erau publice. Mă gîndesc că nu dorinţa adevărului despre revoluţie este elementul determinant la apariţia acestei dezvăluiri, ci anumite jocuri politice în care „adevărul despre revoluţie” nu este un scop în sine, ci o armă politică care se foloseşte pentru atingerea altor scopuri.

Mai citeşte:
Adevărul despre “fraternizarea” de la Televiziune. Tiberiu Niţu, prim adjunct al procurorului general şi muşamalizarea cazului celor 27 de împuşcaţi de la Tîrgu Mureş
Adevărul despre elicopterul care a tras la televiziune, speriindu-l pe acutalul procuror general adjunct Tiberiu Mihail Niţu
Investigaţiile Procuraturii despre luptele de la Televiziune
Revoluţionarul Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al României. Declaraţia integrală despre faptele din revoluţie
Contestaţia împotriva certificatului de revoluţionar a procurorului Tiberiu Niţu, reanalizată deşi fusese respinsă în 2010
Habarnistul Traian Băsescu vorbeşte despre revoluţie: “Cine a luat decizia politică şi a cerut ministrului Apărării să fie scoasă armata împotriva poporului?”. Nicolae Ceauşescu (17.12.1989): “Ce-au făcut ofiţerii tăi Milea, de ce nu au intervenit imediat, de ce nu au tras?”
Traian Băsescu, duşman al suveranităţii naţionale a României
O problemă neglijată de Traian Băsescu: schimbarea legislaţiei pentru reducerea “necesarului de birocraţie”
Victor Stănculescu, invitatul lui Băsescu la recepţia dedicată Zilei de 1 Decembrie

Un gând despre „Domnul Băsescu descoperă acum lucruri publicate pe „blogul lui Marius Mioc” în 2009 (video)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.