Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

SSRMLÎRC va accepta luptători cu rol determinant și la Tîrgoviște. 2035 de cereri pentru noul titlu înregistrate pînă acum aprilie 17, 2015


După ce SSRMLÎRC anunțase că va accepta și Brașovul ca oraș care a avut victime la revoluție înainte de fuga lui Ceaușescu (linc), pe lîngă cele 8 orașe recunoscute inițial (Timișoara, București, Cluj, Caransebeș, Lugoj, Sibiu, Cugir, Tîrgu Mureș),un nou comunicat al SSRMLÎRC anunță că și Tîrgoviște intră în categoria orașelor de acest tip (linc).

Așadar, luptătorii în revoluție remarcați prin fapte deosebite din Brașov și Tîrgoviște pot și ei să depună cereri pentru noul titlu de „luptător cu rol determinant”, conform OUG 95/2014.

Nici în cazul orașului Tîrgoviște nu sînt prezentate documentele pe baza cărora s-a stabilit că a avut victime la revoluție (morți, răniți ori reținuți) înainte de fuga dictatorului și nu se dă un exemplu concret de asemenea victimă.

După cum se anunță pe saitul SSRMLÎRC, pînă la 15 aprilie 2015 s-au înregistrat 2035 cereri pentru noul titlu (linc). Totalul luptătorilor „remarcați prin fapte deosebite” era în jur de 16000 (în Monitorul Oficial 467 bis din 7 iulie 2010 apar 16012 luptători „remarcați” – linc, mai sînt unii care au primit ulterior titlul prin contestații iar alții care au răposat între timp). Dacă nu apar schimbări în lege, data limită pînă la care „remarcații” pot depune cereri pentru recunoașterea „rolului determinant” este 12 mai 2015. Luptătorii remarcați în revoluție care nu vor primi noul titlu de „luptător cu rol determinant” vor pierde dreptul la indemnizațiile prevăzute de art. 4 alin. 4 din legea 341/2004 (drept de care oricum n-au mai beneficiat în ultimii ani).

OUG 95/2014 care a instituit titlul de „luptător în revoluție cu rol determinant” a fost aprobată de Senat și se află în discuție la Camera Deputaților – cameră decizională.

Mai citește:
SSRMLÎRC adaugă Brașovul printre orașele în care pot exista „luptători cu rol determinant” în revoluție. Primele rezultate ale examinării cererilor pentru titlul de luptător cu rol determinant
Lista celor care au cerut recunoaşterea titlului de luptător cu rol determinant
SSRMLÎRC: Nu se depun dosare noi
Guvernul schimbă legea revoluţionarilor printr-o ordonanţă de urgenţă. Răniţii fără invaliditate şi reţinuţii rămîn fără indemnizaţii. Cresc indemnizaţiile părinţilor de eroi-martiri. Apare o nouă tagmă – “luptători cu rol determinant”. Noiembriştii braşoveni vor trebui confirmaţi de SSRMLÎRC
Nouă ordonanţă despre revoluţionari. Răniţii fără invaliditate şi reţinuţii primesc indemnizaţii
Ordonanța despre revoluționari OUG 95/2014 a fost aprobată de Senat

 

6 Responses to “SSRMLÎRC va accepta luptători cu rol determinant și la Tîrgoviște. 2035 de cereri pentru noul titlu înregistrate pînă acum”

 1. George Says:


  GUVERNUL PONTA SIFONEAZA PESTE 100 DE MILIOANE DE EURO DIN FONDURILE ALOCATE REVOLUTIONARILOR
  Luptătorii cu rol determinant, rezultați în urma aplicării OUG 95 din 2014, nu își vor primi curând drepturile.

  Guvernul Ponta a căutat mereu să extermine prin orice metodă categoria revoluționarilor. Una din metode a fost semănarea zâzaniei între revoluționari prin aruncarea în piață a unor zvonuri care creau discuții contradictorii între revoluționarii din diferite zone ale țării. Metoda cea mai eficientă a fost însă continuarea politicilor exterminatorii ale lui Emil Boc și Traian Băsescu. Dacă primii au invocat criza economică, taind pe acest motiv orice sursa de venit a acestei categorii, pe fondul contracției pieței muncii, guvernul Ponta a prelungit și prelungește la infinit situația invocând existența unor revoluționari falși, care și-au obținut certificatele și drepturile ocolind Legea. Cu toate ca timp de trei ani drepturile revolutionarilor luptatori nu au mai fost acordate, de fiecare data, în preajma alegerilor, PSD lansa zvonuri cum că imediat după alegeri oamenii vor fi repuși în plată, astfel încât prin această manevră , partidul de guvernământ să își asigure liniștea în acele momente cheie. Tributari unei inteligențe intuitive, majoritatea revoluționarilor au crezut în minciunile manipulative ale guvernanților și au păstrat liniștea, deși era evident pentru oricine că totul era o manipulare de tip pesedist care le asigura acestora siguranța victoriei în alegeri.
  Falșii revoluționari- o țintă la fel de falsă!

  Continuând să invoce existența falșilor revoluționari, Ponta și camarila au sifonat an de an banii alocați plății drepturilor, prin rectificări bugetare succesive, și invocând față de revoluționari faptul că după ce se va face curățenie, oamenii care merită vor fi repuși în drepturi. Pe măsură ce se apropia anul 2015, an în care nu mai puteau invoca criza economică ce ar fi putut prelungi starea de sistare a drepturilor, deoarece guvernul deja acreditase ideea ca România este pe creștere, oficial sistarea drepturilor fiind bazată pe criza economică și nu pe existența falșilor revoluționari , și știind că în 2016 urmează o altă campanie electorală, Ponta și ai lui au căutat și găsit soluții pentru terminarea fizică și spirituală a mișcării revoluționare românești. Inițial, chiar pe finalș de an, infractorul DARIUS VÂLCOV , fost ministru de finanțe a strecurat în Legea Bugetului pe 2015 prevederea cum ca nici pe anii 2015 și 2016 luptătorii din revoluție nu iși primesc drepturile. Prevederea apăruse noaptea în Legea Bugetului, astfel că pe saiturile de socializare, încă din acea noapte se anunțau mobilizări masive împotriva guvernului, mai ales că se apropiau comemorările a 25 de ani de la Revoluție. Speriați de ceea ce s-ar fi putut întâmpla, mai ales că ochii presei străine erau ațintiți asupra noastră, Johannis devenise președinte, în țările fost comuniste se comemora căderea comunismului, etc, Darius Vâlcov iese public și anunță că e o greșala și că va rectifica acea prevedere, iar luptătorii își vor primi drepturile începând cu 2015. Astfel se operează acea modificare în lege, însă se pregătește o altă normă legislativă, de data asta o ordonanță de urgență prin care revoluționarii de fapt să nu își primească drepturile.
  Parșivismul guvernului Ponta pe lângă lege și legiferarea minciunii

  Astfel înainte de finalul lui 2014, în noaptea de 30 spre 31 DECEMBRIE 2014, apare în Monitorul Oficial OUG 95. Ordonanța continua de fapt să acopere cu o aparență de legalitate neplata drepturilor revoluționarilor, deși aceștia erau deja bugetați prin Legea Bugetului.Deși în toata perioada de 3 ani de neplată a drepturilor Guvernul Ponta prin secretarii de Stat Victor Socaciu și Adrian Sanda invocau faptul că se lucrează la curățenie, astfel încât din 2015 cei merituoși să reintre în drepturi, totul a fost o MINCIUNA CRASĂ. Nimeni nu făcuse nici o curațenie, nimeni de fapt nu lucrase nimic la Secretariatul de stat pentru revoluționari, ci încasaseră lefuri degeaba, adică sifonaseră bani din bugetul național. Dovada era chiar OUG 95, care instituie noi calități-luptator cu rol determinant și oras cu rol determinant, propune o procedură de separare a determinantilor dintre luptatori, și continuă să nu plătească drepturile revoluționarilor. Procedura acordării noilor titluri este una greoaie și de durată: depunerea dosarelor ( până la data de 12 mai, dar din surse sigure, perioada se va prelungi pina in iunie, verificarea cu viteza melcului – comisia verifică 50 de dosare zilnic- apoi ducerea dosarelor la comisia parlamentara a revolutionarilor-unde această comisie va mai tine dosarele cel putin o luna două- apoi promulgarea determinantilor de către Klaus Johannis-alte doua luni- și în final tiparirea noilor certificate, alte citeva luni). Cu alte cuvinte, nici determinanții nu își vor primi drepturile decât undeva pe la mijlocul lui 2016, probabil undeva în preajma alegerilor, asta dacă nu cumva camarila Ponta nu va gasi vreo soluție de neplată.
  SIFONAREA BANILOR PE 2015- SAU GESTIUNE FRAUDULOASĂ
  PONTA ATENTAT LA SECURITATEA NAȚIONALĂ!!!!

  De fapt, prin această manoperă, sumele alocate la Buget dar neplătite pot fi folosite la prima rectificare bugetară în alte scopuri, cum ar fi de exemplu apropiata creștere a pensiilor parlamentarilor, finanțarea BOR, sau alte plăți cu scop electoral. O alta țintă , ce cu siguranță va fi atinsă, este eliminareași izolarea socială completă a clasei revoluționarilor luptători, prin supunere la înfometare, expunere la boli, la un trai de mizerie, executări silite, lăsare fără adăpost, etc. Chiar OUG 95 recunoaște în expunerea de motive că statul român prin neaplicarea corectă a legii 341 din 2004 a creat situațiile de care vă vorbeam mai sus. Prin această recunoaștere , de fapt statul român legiferează genocidul prin înfometare practicat de guvernul Ponta și mai înainte de Băsescu asupra clasei sociale a revoluționarilor luptatori, însă nu își asumă și consecințele ce ar decurge dintr-o asemenea practică. Situația este dramatică din moment ce statul a acordat în urmă cu 10 ani o sumă celor ce au luptat în revoluție , în baza acestei sume oamenii și-au creat un life planning, iar brusc, statul taie singura sursă de existență pentru aceștia, DUPA 10 ANI, când starea omului este total diferită atit biologic cât și în raport cu societatea, lasându-i pe acești oameni fără nici un fel de speranță sau protecție. Chiar dacă printre aceștia sunt mulți falși, era de datoria statului să vegheze la asta și să nu creeze asemenea probleme sociale, așa cum dealtfel statuează și Constituția României la articolul 47, prin care statul este obligat să asigure condițiile unui trai decent. S-a încâlcat astfel principiul fundamental al predictibilității. Mai mult, dacă statul susține că între revoluționari există și buni și răi, de ce cei buni sunt supuși de ani de zile aceluiași tratament cu cei răi? Unde este aplicat în această ecuație, de tip statal, prezumția bunei credințe? Suntem așadar în situația unui grav atentat la statul de drept, de fapt la siguranța socială, adică securitatea națională nu mai poate fi garantată în condițiile în care siguranța socială a unei întregi categorii este pusă în pericol. Ori la ora actuală STATUL ROMAN extermina români, buni sau răi, adevărați sau falși.

  Alex Oprea ”

  Citește mai mult: http://international-radio-deutschland.webnode.ro/articole/

 2. MARIAN LAURENTIU Says:

  SI TOTUSI IN ORASUL CONSTANTA AVEM UN REVOLUTIONAR CU ROL DETERMINANT,[JURCA] CRED CA ESTE UN PRENUME,OMUL ESTE PENSIONAR ,A LUCRAT IN CASA ALBA DIN CONSTANTA ARE PENSIE DE 1300 RON, ARE ACUM SI DECIZIE PENTRU CASA DE PENSII,CERTIFICATUL FIIND SEMNAT DE [S.S. ADRIAN . SANDA.]NU A DEPUS DOSAR CU ACTE LA BUCURESTI?!INFORMATIA ESTE DIN SURSA SIGURA , EXCLUS A FI UN FALS, SI ANUME UN REVOLUTIONAR CONSTANTEAN A DESCOPERITDIN INTAMPLARE, IAR IN PREALABIL A VAZUT ACEST ACT OFICIAL! CER EXPLICATII TOT OFICIAL?

 3. MARIAN LAURENTIU Says:

  IORDAN,FIIND LUCRATOR IN BIROUL CU PROBLEME SPECIALE,[CASA ALBA] INCADRAT CA SEF DEPOZIT ICRA,[1989] A PRIMIT CU ROL DETERMINANT PENTRU CA AVEA „OBIECTIV” PRIN EL SE APROVIZIONA ORASUL CONSTANTA SI IN TIMPUL REVOLUTIEI,L-AM CONFUNDAT CU NUMELE DE JURCA,A-MI CER SCUZE ANTICIPAT!CURAT MURDAR! ERA OMUL DE CASA AL DICTATURII?! RUSINICA,S. S. P. R.!

 4. MARIAN LAURENTIU Says:

  CU STIMA SI RESPECT,DOMNULE MARIUS MIOC,AM ARATAT O STARE DE FAPT,MAI DEGRABA AR TREBUI SA FAC O CONTESTATIE LA C.P.R.D PENTRU TARARACHE MIHAI FOST TAMPLAR LA IHR MAMAIA,CARE NU ESTE DECAT UN IMPOSTOR,,SI NU REVOLUTIONAR?!,INTRUCAT NOI DOI AM FOST COLEGI, EU ERAM ELECTRICIAN,DACA JURA PE BIBLIE CA ESTE REVOLUTIONAR,IN IAD SE VA DUCE!

 5. MARIAN LAURENTIU Says:

  CU STIMA SI RESPECT,DOMNULE MARIUS MIOC,ANUL TRECUT AM FOST IN AUDIENTA LA DOMNUL SUBSECRETAR DE STAT,ADRIAN SANDA, I-AM MAI PREZENTAT SI DOUA PENSIONARE REVOLUTIONARE, CARE NU AU AVUT „DE AFACE CU REVOLUTIA DIN DECEMBRIE 1989 IN ORASUL CONSTANTA, ANUL ACESTA AMBELE SI-AU DEPUS ACTELE PENTRU” ROL DETERMINANT”=CA LA NOI LA NIMENI! CURAT MURDAR! EU NU MI-AM DEPUS ACESTE ACTE,NU DIN LASITATE?! DEOARECE ORASUL CONSTANTA NU ESTE CUPRINS IN „ORDONANTA DE URGENTA”,DECI EU STIU TREI PERSOANE CE AU DECLARAT IN FALS PREZENTA LA REVOLUTIA DIN DECEMBRIE DIN ANUL 1989,ACUM ESTE MOMENTUL CA TOTI REVOLUTIONARII REALI SA AI ARATE CU DEGETUL,DAR IN SCRIS CATRE S.S.M.L.I.R.C.”DOAMNE AJUTA!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.