26 decembrie 1989: TVR oprește primul miting anti-FSN (video)

Actualizare 25 decembrie 2017: Înlocuit înregistrare de pe yotube căci vechea înregistrare dispăruse.

Am mai pomenit pe acest blog despre 26 decembrie 1989 – prima încercare de răsturnare a regimului Iliescu (linc). Alex Marin, colecționar de materiale video despre revoluție, a pus recent pe youtube un fragment din emisiunea TVR din 26 decembrie 1989 în care se poate observa îngrijorarea noilor conducători cu privire la mitingul pe care încercau să-l convoace unii revoluționari care simțeau că revoluția a fost furată. Redau respectiva înregistrare:

Transcriere înregistrare:
0:03 Petre Popescu: Vă cer scuze că sînt silit să vă întrerup, dată fiind urgența acestei situații nou create. Stimați telespectatori, sîntem informați că la stațiile de metrou din București se anunță, prin megafoane, un miting popular pentru astăzi după-amiază. Sîntem autorizați de către Consiliul Frontului Salvării Naționale să precizăm că Frontul nu are nimic comun cu acest miting și socotește că nu există create condiții în capitală pentru organizarea unui asemenea miting. Imediat ce vor exista asemenea condiții, Frontul Salvării Naționale va organiza un miting popular la care vor lua cuvîntul personalitățile marcante ale revoluției. Repet comunicatul: Sîntem informați că la stațiile de metrou din București se anunță prin megafoane, un miting popular pentru astăzi după-amiază. Sînte autorizați de către Consiliul Frontului Salvării Naționale să precizăm că Frontul nu are nimic comun cu acest miting și socotește că nu există create condiții în capitală pentru organizarea unui asemenea miting. Imediat ce vor exista asemenea condiții, Frontul Salvării Naționale va organiza un miting popular la care vor lua cuvîntul personalitățile marcante ale revoluției.
1:23 George Marinescu: Da, este bine că….

Mai citește:
26 decembrie 1989 – prima încercare de răsturnare a regimului Iliescu
– Alte înregistrări din emisiunea TVR din perioada revoluției la pagina TVR în decembrie 1989

3 gânduri despre „26 decembrie 1989: TVR oprește primul miting anti-FSN (video)

  1. Memoriul Nr,înreg.AR0948897548850/12.12.2017 înregistrat la Comisia pentru cinstirea ți sprijinirea eroilor ,în atenția deputatului Cătălin-Ioan Nechifor a rămas fără răspuns =n ciuda LEGII ,dar cu repercursiunile de rigoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.