Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Asociația „21 Decembrie” din București a rămas fără sediu (video) februarie 29, 2016

Filed under: justiţie — mariusmioc @ 12:01 am
Tags: , ,

În 24 februarie 2016 executorii judecătorești au evacuat asociația „21 Decembrie” din sediul pe care-l deținea în zona centrală a Bucureștiului, str. Batiștei. Mai jos e o filmare distribuită de asociație cu privire la această întîmplare.

Evacuarea este urmarea retrocedării imobilului către doi frați, fii ai fostului proprietar Giani Grigore. Cererea de retrocedare a fost depusă din 1999 și respinsă în 2000. A urmat apoi un proces în care s-a invocat nou apăruta lege 10/2001 (promulgată de Ion Iliescu). În 2002 s-a pronunțat retrocedarea, dar în 2005 hotărîrea a fost casată și cauza trimisă la rejudecare. În 2015, după rejudecare, instanța a dispus din nou restituirea imobilului.

După cum se explică pe saitul asociației „21 Decembrie” (linc), reclamanții nu s-au prezentat niciodată la proces, existînd îndoieli că ar trăi cu adevărat și că ar fi autorii cererii de retrocedare. În cursul procesului asociația „21 Decembrie” a obținut de la autoritățile germane confirmarea oficială că reclamantul Giani Grigore Lazăr Gheorghe n-a locuit niciodată la adresa pe care a indicat-o instanțelor din România. Ulterior avocații acestuia au indicat o altă adresă, fără a contesta răspunsul autorităților germane precum că la prima adresă indicată reclamantul n-a locuit niciodată.

Asociația „21 Decembrie” a încercat și o revizuire a hotărîrii, după ce în septembrie 2015 a obținut un document de la CNSAS în care un agent al securității scrie că imobilul fusese vîndut de Giani Grigore unei alte persoane înainte de naționalizare, prin urmare fii acestuia nu ar avea dreptul să revendice retrocedarea. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins însă revizuirea. S-a invocat faptul că înscrisul ar fi trebuit prezentat în fazele anterioare ale procesului și că oricum nu ar avea forță probantă, fiind un simplu înscris sub semnătură privată a unui subofițer, neconfirmat de alte mijloace de probă.

Președinta completului Înaltei Curți care a pronunțat retrocedarea se mai pronunțase în dosar în 2002, la Curtea de Apel București, cînd de asemeni dispusese retrocedarea. S-a încercat fără izbîndă recuzarea acesteia.

Fiindcă există îndoieli cu privire la autenticitatea unor acte de la dosar pe care s-a întemeiat retrocedarea, asociația „21 Decembrie” a făcut plîngere penală. Teodor Mărieș explica la Nașul TV că s-a primit NUP la această plîngere pe motiv că eventualul fals în acte s-ar fi prescris.

 

3 Responses to “Asociația „21 Decembrie” din București a rămas fără sediu (video)”

 1. krudus Says:

  Domnilor, este strigator la Ceruri !

  Dl. Maries Doru, chiar a fost luat prin surprindere.Saracul de el nici macar nu stia despre evacuare.

  Banuiesc ca despre restituirea proprietatilor a stiut sa-l injure tot pe dl. Iliescu si el si multi altii, al caror scop nobil al Revolutiei a fost doar restituirea marilor averi din trecut, cele mai multe dobandite prin jaf si furat intre cele doua razboaie.

  Ion Iliescu, ne-a spus clar si raspicat ca este o cacialma aceasta restituire de proprietati, distrugere de ferme agricole ,paduri samd.

  Iata cum, restituirea de mari proprietati se intoarce tocmai impotriva celor care au facut posibila schimbarea de regim totalitar.

  Daca era ascultat si nu doar injurat si blamat dl Iliescu, dl. Maries isi fuma linistit tigarile in biroul domniei sale din str .Batistei.

  Sunt curios daca dl. Maries a cerut alt sediu la primarie, un presedinte responsabil cred ca asa trebuia sa procedeze inca de acum cativa ani, de cand procesul fusese deja pierdut.

  Ii sugerez d-lui Maries sa isi angajeze avocatul d-lui presedinte Joiannis care a facut recurs in anulare, sperand sa ramana cu casele obtinute in baza unor acte false, poate are sanse mai mari avand in vedere ca si presedintele spera…..

  La emisiunea lui guru Rares Bogdan din seara zile de 28 feb am aflat ca avem revolutionari la 15 ani.Nu i-am retinut numele, am retinut doar ca era suparat pe generatia tanara care nu prea mai condamna bolsevismul.Cu o saptamana inainte de Revolutie, acest bietel de 15 ani , a dat jos tabloul de pe perete cu Nicolae Ceausescu.Simtitise el in urina ca o sa pice Ceasca, prin urmare a mers la Sala Dalles la Revolutie.El a spus singur povestea.

  Generatia tanara de astazi condamna bancile exploatatoare, injura patronii care platesc salarii de mizerie, fura, delapideza si scapa apoi cu suspendare samd.Il injura pe Cocos,Udrea,pe printul Paul si pe alti sarlatani ai momentului.Comunismul este deja legenda.El este prezent doar in discursul borfasilor dornici de imbogatire rapida.

  Dl Maries, in aceiasi seara la tv, declara luat de val si de importanta emisiunii, ca domnia sa ca a urcat in CC in seara de 22 dec inarmat.De cine a fost domnia sa inarmat???..era militar in termen ca mine sau ca procurorul Tibi Nitu???Dl Gen Voinea, ce opinie o avea despre acesti Rambo care se vad in toate filmulete cum trag in tinte doar de ei vazute?!?!?fetele acestor Rambo se vad clar, a fost indentificat vreunul dintre ei????purtatorii de arme care nu au fost soldati, au fost vreodata identificati si intrebati de motivele pt care au pus mana pe arme????

  Dar poate ca este mai ieftin sa aruncam vina pe dl. Iliescu.

  Poate ca asa vom termina odata cu naivii care se tot intreaba „cine a tras in noi”.

  In emisiunea din seara zilei de 28 feb de la realitatea, vazandu-l pe guru Rares Bogdan, mi-am adus aminte de bietul Teodor Brates care ne intoxica din proprie initiativa si cred, fara sa vrea sa faca rau.Pe Brates l-am inteles era surescitat, obosit ca noi toti in acele zile, dar pe acest baiat de provinicie nu-l inteleg.

  D-le Mioc, ce stiti dvs ca a facut dl. Maries in ziua de 21 Decembrie ora cu ora, minut cu minut si daca aveti cumva declaratii ale celor care l-au vazut prin Bucuresti in ziua de 21 decembrie.Dan Iosif, un revolutionar autentic nu-l stia din acele zile fierbinti.

  Stiu ca dl. Iliescu a fost cel mai bun in acele zile, acum de ce devenit asa de rau dintr-o data?….am sesizat in acesti 26 de ani ca in general doar puscariabilii l-au injurat pe dl Iliescu, oamenii cinstiti si de caracter continua sa-l respecte.

  In opinia mea mortii din Revolutie nu pot fi cinstiti niciodata de escroci si impostori, acest lucru trebuie sa fie limpede pentru toate loazele care isi bat joc de Revolutia noastra.Istoria romanilor nu poate fi murdarita la infinit trebuie sa intelegem acest lucru.

  • mariusmioc Says:

   Domnul Ion Iliescu este omul care a promulgat legea 10/2001 prin care s-au restituit o mulţime de proprietăţi, inclusiv sediul asociaţiei „21 Decembrie” despre care vorbim în articol. Acesta este un adevăr incontestabil, ignorat numai de categoria „stupid people” care obişnuieşte să judece politicienii după vorbe, nu după fapte (faptele politicienilor fiind legile pe care le promovează, nu pălăvrăgelile şi înjurăturile la adresa vremelnicilor şi mereu schimbătorilor adversari politici).
   Partidul aflat la guvernare care a promovat legea 10/2001 a fost PSD. Alt adevăr incontestabil.
   Înainte de asta, 4 ani fuseseră la putere forţe opuse PSD – preşedinte Emil Constantinescu şi la guvernare coaliţie dominată de CDR. În acea perioadă nu s-a dat nici o lege de restituire a proprietăţilor. Alt adevăr incontestabil.
   Nu cunosc ce a făcut domnul Mărieş oră cu oră şi minut cu minut la revoluţie. La un moment dat am dat pe blog trimitere la un interviu pe care Mărieş însuşi l-a dat unde explică ce a făcut la revoluţie.

 2. […] decide viitorul, iar oportunităţile civice şi chiar politice în an electoral apar cu duiumul. Asociația „21 Decembrie” din București a rămas fără sediu (video) Jocul alianţelor Grupului e hotărâtor pentru reformarea Uniunii. Luther n-a învins […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.