Fostul şef al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu, numit prefect de Constanţa

Adrian Viorel Nicolaescu, fostul şef al SSPR din timpul guvernării Boc, omul care în această calitate a aprobat cele mai multe certificate de revoluţionar (după cum remarca Teodor Mărieş: „Munca lui Raymond Luca şi Adrian Viorel Nicolaescu într-un an o depăşeşte pe a celorlalţi în cinci ani” – linc), pentru ca apoi aceeaşi guvernare să afirme că sînt prea mulţi revoluţionari, a fost numit prefect de Constanţa, anunţă „Evenimentul Zilei” (linc).

Personal am depus 2 plîngeri penale împotriva domnului Adrian Viorel Nicolaescu, ca urmare a activităţii sale în fruntea SSPR. La un moment dat am încercat să conexez cele 2 plîngeri în acelaşi dosar, dar nu mi s-a aprobat. Prima plîngere s-a rezolvat cu NUP (linc), care a fost confirmat apoi şi de instanţa de judecată (linc). La cea de-a doua plîngere nici acum n-am primit răspuns. La un moment dat m-am plîns şi la Consiliul Superior al Magistraturii pentru faptul că nu se rezolvă plîngerea mea şi nici nu s-au administrat dovezile cerute de mine. În răspunsul primit de la Inspecţia Judiciară (linc), în 2015, mi s-a spus că nu se poate reţine vreo abatere disciplinară a procurorilor deoarece la Parchetul de pe lîngă Judecătoria sectorului 1 a existat o fluctuaţie mare de personal, dosarul fiind încredinţat succesiv la 6 procurori, la niciunul dintre ei neputîndu-se reţine dezinteres pentru soluţionarea cauzei în răstimp rezonabil. De atunci a mai trecut un an şi cauza tot n-a fost rezolvată.

Domnul Adrian Viorel Nicolaescu a fost în conducerea SSPR între octombrie 2009 şi ianuarie 2013. În 2 reprize a fost conducătorul suprem al instituţiei, iar între ele a fost o perioadă în care a rămas în conducerea instituţiei în calitate de secretar, dar l-a avut ca şef pe George Costin (cel trimis în judecată pentru afaceri cu certificate de revoluţionar – linc). În calitatea sa de şef al SSPR, Adrian Viorel Nicolaescu este şi cel care a aprobat şi publicat în Monitorul Oficial lista aşa-zis finală (că finală se pare că nu va fi niciodată) a revoluţionarilor care au obţinut preschimbarea certificatelor conform legii 341/2004 (linc). Victor Socaciu, cel care l-a urmat pe Adrian Viorel Nicolaescu la şefia SSPR, vorbea apoi despre „falsuri grosolane” care s-ar fi făcut la preschimbarea certificatelor, care au provocat „cercetări ample” ale parchetului general (linc), şi a apărut la TV explicînd cum a depistat el peste 6000 de certificate eliberate nelegal (din 10000 care apucase să le verifice) (linc). O fi minţit Victor Socaciu? Atunci de ce actualul guvern acceptă să fie reprezentat de un mincinos în funcţia de consul general al României la Montreal (linc)? O fi spus adevărul Victor Socaciu? Atunci de ce actualul guvern numeşte în funcţia de prefect de Constanţa o persoană care a girat, prin publicarea listei revoluţionarilor din Monitorul Oficial, mii de cazuri de certificate eliberate nelegal?

Mai citeşte:
Efectul Adrian Viorel Nicolaescu + Raymond Luca asupra preschimbării certificatelor
Mărieş: Munca lui Raymond Luca şi Adrian Viorel Nicolaescu într-un an o depăşeşte pe a celorlalţi în 5 ani
Adrian Viorel Nicolaescu, noul şef al SSPR, are dosar penal în lucru
Cauza privind lista revoluţionarilor din Monitorul Oficial 467 bis a fost declinată către Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
NUP al Parchetului pentru şeful SSPR Adrian Viorel Nicolaescu. Lista finală a revoluţionarilor din Monitorul Oficial “nu a produs consecinţe juridice”
Parchetul respinge plîngerea mea împotriva rezoluţiei de NUP din cazul listei revoluţionarilor din Monitorul Oficial
Procesul fostului şef SSPR Adrian Viorel Nicolaescu – amînat pe 10 aprilie
Fostul şef al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu scapă de plîngerea penală legată de lista revoluţionarilor din Monitorul oficial
Hotărîrea judecătorească referitoare la fostul şef al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu
– Inspecţia Judiciară, cu privire a tărăgănarea cauzei privind fostul şef al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu: „Cercetările au fost supravegheate, succesiv, de 6 procurori. (…) Nu se poate pune în discuţie existenţa unor indicii care să ducă la concluzia că procurorii … au manifestat dezinteres”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.