Primministrul ungur Victor Orban: „Europa nu este liberă. Pentru că libertatea începe cu rostirea adevărului. Astăzi, în Europa, este interzis să spui adevărul (video)

În 15 martie 2016 prim-ministrul Ungariei, Victor Orban, a ținut o cuvîntare critică la adresa Uniunii Europene, pe tema imigrației și a cotelor obligatorii de imigranți plănuite de UE. Mi se pare interesantă această cuvîntare, de aceea o prezint și cititorilor acestui blog, într-o înregistrare video cu subtitrare românească.

Amintesc că în trecut, am mai prezentat pe acest blog un alt discurs a lui Victor Orban, referitor la revoluția ungară din 1956: „Nu a fost lumea liberă cea care a învins comunismul ci popoarele Europei tînjind după independenţă şi libertate, care şi-au luat soarta în propriile mîini” (linc)

Textul discursului:

Destinul ungurilor este legat de cel al națiunilor europene și a devenit în asemenea măsură o parte a Uniunii încît astăzi nici un singur popor – inclusiv poporul maghiar – nu poate fi liber dacă Europa nu este liberă.

Iar Europa de astăzi este fragilă, slabă și bolnavă ca o floare mîncată de un vieme ascuns. Astăzi, la 168 de ani după marile Războaie de Independență ale popoarelor europene, Europa, casa noastră comună, nu este liberă!

Doamnelor și domnilor, Europa nu este liberă. Pentru că libertatea începe cu rostirea adevărului. Astăzi, în Europa, este interzis să spui adevărul. Chiar dacă este făcută din mătase, o botniță rămîne o botniță.

Este interzis să spui că cei care vin nu sînt refugiați, și că migrația este o amenințare pentru Europa.

Este interzis să spui că zeci de milioane [imigranți] sînt gata să se îndrepte spre noi.

Este interzis să spui că imigrația aduce crime și teroare în țările noastre.

Este interzis să arăți că masele de oameni care sosesc dintr-o altă civilizație pun în pericol felul nostru de viață, cultura noastră, obiceiurile noastre și tradițiile noastre creștine.

Este interzis să arăți că cei care au ajuns aici mai demult și-au construit deja propria lor lume, separată de a noastră, cu legile și idealurile lor, care amenință să distrugă structura veche de un mileniu a Europei.

Este interzis să arăți că nu este un accident ori un lanț neintenționat de consecințe, ci o operațiune planificată și orchestrată; o masă de oameni aduși împotriva noastră.

Este interzis să spui că în Bruxelles se pun la cale planuri pentru a aduce străinii aici cît mai repede posibil și a-i așeza printre noi.

Este interzis să arăți că scopul instalării acestor oameni aici este de a transforma peisajul religios și cultural al Europei și de a-i schimba fundamentul etnic – eliminînd astfel ultima barieră în calea globalizării: statele națiuni.

Este interzis să spui că Bruxelles-ul devoră în mod ascuns din ce în ce mai multe felii din suveranitatea noastră națională și că la Bruxelles mulți lucrează acum la un plan pentru Statele Unite ale Europei – pe care nu l-a autorizat nimeni.

Doamnelor și domnilor, dușmanii de astăzi ai libertății sînt croiți la fel ca și conducătorii regali și imperiali din trecut sau cei care au condus sistemul sovietic; ei folosesc metode diferite pentru a ne aduce la supunere.

Astăzi, nu ne mai bagă în închisori, nu ne mai deportează în lagăre de concentrare și nu mai trimit tancuri să ocupe țările dornice de libertate.

Astăzi, bombardamentele presei internaționale, denunțurile, amenințările și șantajul sînt suficiente – sau au fost, pînă acum.

Popoarele Europei se trezesc încet, se adună, și în curînd vor cîștiga teren.

Grinzile Europei care se sprijină pe suprimarea adevărului scîrțîie și se frîng.

Popoarele Europei par să fi înțeles în sfîrșit că viitorul le este amenințat: nu doar prosperitatea, viețile confortabile, slujbele le sînt amenințate, ci însăși siguranța și liniștea vieții noastre este amenințată.

În sfîrșit, popoarele Europei, care au moțăit în abundență și prosperitate, au înțeles că principiile pe care viața Europei a fost construită sînt în primejdie de moarte.

Europa este o comunitate de creștini liberi, națiuni independente, unde femeia și bărbatul sînt egali; competiție cinstită și solidaritate, mîndrie și smerenie, justiție și milă.

De data aceasta, pericolul nu ne amenință așa cum o fac războaiele sau calamitățile naturale, trăgîndu-ți brusc covorul de sub picioare.

Imigrația în masă este un curent lent de apă care erodează constant țărmurile noastre.

Este prezentată ca o cauză umanitară, dar adevărata ei țintă este ocuparea de teritorii. Iar teritoriul cîștigat de ei este pierdere pentru noi.

Găști de apărători obsedați ai drepturilor omului simt nevoia copleșitoare de a ne pune la punct și a ne acuza.

Susțin că sîntem xenofobi înrăiți, dar adevărul este că istoria națiunii noastre este una de ospitalitate și de întrepătrundere a culturilor.

Cei care s-au gîndit să vină aici ca membri noi ai familiei, ca aliați sau ca refugiați care se temeau pentru viețile lor au fost primiți și lăsați să-și facă un cămin nou.

Însă cei care au venit aici cu gîndul de a ne schimba țara, a o schimba după propria lor concepție, cei care au venit cu violență și împotriva voinței noastre au fost întotdeauna primiți cu rezistență.

Doamnelor și domnilor, la început era vorba despre cîteva sute, o mie sau două mii de oameni refugiați. Însă nici un singur lider responsabil european nu ar îndrăzni să jure că aceste cîteva mii nu vor crește pentru a ajunge în final zeci sau sute de mii.

Dacă vrem să oprim această imigrație în masă, trebuie mai întîi să oprim Bruxelles-ul. Principalul pericol pentru viitorul Europei nu provine de la cei care vor să vină aici, ci de la fanaticii internaționalismului de la Bruxelles.

Nu trebuie să permitem Bruxelles-ului să se plaseze deasupra legii. Nu trebuie să acceptăm roadele amare ale politicii lor cosmopolite cu privire la imigație. Nu vom importa în Ungaria crima, terorismul, homofobia și anti-semitismul care dă foc la sinagogi. Nu vor fi cartiere în care legea să nu poată fi aplicată, nu vor fi dezordini în masă. Nu vrem aici revolte ale imigranților și găști care să ne amenințe femeile și fiicele.

Nu vom îngădui altora să ne poruncească pe cine trebuie să luăm în casele și țara noastră, cu cine alegem să trăim și să ne împărțim țara. Știm cum funcționează treaba asta: la început le îngăduim să ne spună pe cine să primim, apoi ne obligă să slujim străinilor în propria noastră țară.

La sfîrșit, ne vom trezi că ni se va spune să ne facem bagajele și să plecăm de pe propriul nostru pămînt.

De aceea, respingem cotele obligatorii de instalare [a imigranților] și nu tolerăm șantajul și amenințările.

A venit vremea să tragem clopotul de alarmă. A venit vremea opoziției și a rezistenței. A venit vremea să ne unim cu aliații noștri. A venit vremea să ridicăm steagul națiunilor mîndre. A venit vremea să împiedicăm distrugerea Europei și să-i salvăm viitorul.

În acest scop, chemăm toți cetățenii Ungariei, indiferent de simpatiile politice, să fie uniți, chemăm toate națiunile din Europa să fie unite.

Liderii și cetățenii Europei nu mai trebuie să trăiască în două lumi separate. Trebuie să restaurăm unitatea Europei. Noi, popoarele Europei, nu putem fi libere individual dacă nu sîntem libere împreună.

Dacă ne unim forțele, vom izbîndi; dacă tragem în direcții diferite, vom pierde. Împreună sîntem puternici, dezbinați sîntem slabi. Fie toți împreună, fie deloc – aceasta este legea de astăzi.

Maghiari, în 1848 era scris în cartea sorții că nimic nu se poate face împotriva Imperiului Habsburgic. Dacă atunci ne-am fi resemnat, soarta ne-ar fi fost pecetluită, iar marea germană i-ar fi înghițit pe unguri.

În 1956, era scris în cartea sorții că trebuie să rămînem o țară ocupată și sovietizată, pînă cînd patriotismul se va fi stins în fiecare maghiar. Dacă atunci ne-am fi resemnat, soarta ne-ar fi fost pecetluită, iar marea sovietică i-ar fi înghițit pe unguri.

Astăzi este scris în cartea sorții ținută de forțe mondiale ascunse, că trebuie eliminat tot ce este unic, autonom, tradițional și național. Vor amesteca culturile, religiile și populațiile, pînă cînd mîndrii europeni vor deveni lipsiți de sînge în vine și docili. Și dacă cedăm la așa ceva, soarta ne va fi pecetluită, și vom fi înghițiți în enormul pîntece al Statelor Unite Europene.

Sarcina care revine poporului maghiar, națiunilor central-europene și celorlalte națiuni europene care nu și-au pierdut încă simțul rațiunii este să înfrîngă, să rescrie și să schimbe soarta care ne este hărăzită.

Noi, ungurii, precum și polonejii, știm cum să facem asta. Am învățat că cei curajoși pot privi primejdia în față.

Trebuie să scoatem vechea virtute a curajului din mîlul uitării.

Mai întîi, trebuie să ne turnăm oțel în coloana vertebrală și să răspundem clar, cu glas destul de puternic pentru a fi auziți de departe, celei mai importante, singurei întrebări cu adevărat importante pentru soarta noastră. Întrebarea de care depinde dacă viitorul Europei rămîne în picioare sau se prăbușește este aceasta: „Vrem să fim robi sau oameni liberi?”

Aceasta este întrebarea, răspundeți-mi!

Înainte Ungaria, înainte unguri!

Mai citește:
– Victor Orban, discurs în amintirea revoluţiei maghiare din 1956: „Nu a fost lumea liberă cea care a învins comunismul ci popoarele Europei tînjind după independenţă şi libertate, care şi-au luat soarta în propriile mîini”
Traian Băsescu, dușman al suveranității naționale a României
– Euroscepticismul – motiv pentru interceptări ale convorbirilor telefonice de către SRI. „Crearea de drept” de către ÎCCJ – metodă legitimă în lupta împotriva euroscepticilor. Cazul Gregorian Bivolaru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.