Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Și în 2017 indemnizațiile revoluționarilor (cele care se mai acordă) vor fi plafonate. Numărul biletelor CFR – redus la 3 Decembrie 16, 2016


Actualizare: Observ din textul publicat pe saitul guvernului, că măsurile sînt doar pentru perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2017. Probabil domnul Cioloș s-a gîndit că apoi va veni un alt prim-ministru care să hotărască pentru mai departe.

Guvernul anunță niște „măsuri pentru creșterea pensiilor și menținerea salariilor bugetarilor” (linc) din care deduc că, prin ordonanță de urgență, s-a hotărît, printre altele, „menținerea la nivelul acordat pentru luna decembrie 2016 a indemnizațiilor” în cazul revoluționarilor (și a altor tagme) și reducerea numărului de bilete CFR gratuite de la 12 (cît scrie în legea 341/2004) la 3.
Este o măsură deja tradițională pentru guvernul României și pentru luna decembrie. Acest tip de măsuri s-a luat mereu din 2010 începînd, ca măsuri vremelnice pentru încadrarea în limitele de deficit bugetar.

Așadar, în 2017 indemnizația revoluționarilor „cu rol determinant”, reținuți și răniți fără grad de invaliditate va fi de 2020 lei/lună. Cei invalizi vor avea indemnizații mai mari, în funcție de gradul de invaliditate. Legea 341/2004 a rămas însă neschimbată (dacă nu socotim includerea recentă în lege a minerilor greviști din 1977 – linc), deci cine se uită pe textul legii va avea impresia că revoluționarii au drepturi mai mari decît în realitate.

Mai citeşte:
Ordonanță de urgență: Indemnizațiile revoluționarilor (cele care se mai acordă) vor fi plafonate și în anul 2016
Cheltuielile bugetare pentru diferite tagme beneficiare de legi speciale
Guvernul crează “instituţia indemnizaţiei”. Pentru diplomaţii pensionari. Revoluţionarii cu merite deosebite vor rămîne fără indemnizaţii şi în 2014
Guvernul dorește extinderea “instituției indemnizației”
Guvernul Ponta crește veniturile cetățenilor (a unora dintre ei)
Guvernul mărește indemnizațiile de merit și indemnizațiile pentru artiștii interpreți
Participanții la greva minerilor din Valea Jiului, din 1977 și membrii familiilor acestora – incluși în legea revoluționarilor

 

2 Responses to “Și în 2017 indemnizațiile revoluționarilor (cele care se mai acordă) vor fi plafonate. Numărul biletelor CFR – redus la 3”

  1. PAUL ARSENI Says:

    BUNA ZIUA D-LE MARIUS ,AS AVEA SI EU O INTREBARE PENTRU DUMNEAVOASTRA.DACA INDEMNIZATIILE REVOLUTIONARILOR AU FOST PLAFONATE PANA IN 28 FEBRUARIE ,LUNA ACEASTA O SA FIE ACTUALIZATE LA SALARIUL MEDIU ACTUAL? VA ROG SA IMI RASPUNDETI SI MIE.VA MULTUMESC ANTICIPAT.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s