Și în 2017 indemnizațiile revoluționarilor (cele care se mai acordă) vor fi plafonate. Numărul biletelor CFR – redus la 3

Actualizare: Observ din textul publicat pe saitul guvernului, că măsurile sînt doar pentru perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2017. Probabil domnul Cioloș s-a gîndit că apoi va veni un alt prim-ministru care să hotărască pentru mai departe.

Guvernul anunță niște „măsuri pentru creșterea pensiilor și menținerea salariilor bugetarilor” (linc) din care deduc că, prin ordonanță de urgență, s-a hotărît, printre altele, „menținerea la nivelul acordat pentru luna decembrie 2016 a indemnizațiilor” în cazul revoluționarilor (și a altor tagme) și reducerea numărului de bilete CFR gratuite de la 12 (cît scrie în legea 341/2004) la 3.
Este o măsură deja tradițională pentru guvernul României și pentru luna decembrie. Acest tip de măsuri s-a luat mereu din 2010 începînd, ca măsuri vremelnice pentru încadrarea în limitele de deficit bugetar.

Așadar, în 2017 indemnizația revoluționarilor „cu rol determinant”, reținuți și răniți fără grad de invaliditate va fi de 2020 lei/lună. Cei invalizi vor avea indemnizații mai mari, în funcție de gradul de invaliditate. Legea 341/2004 a rămas însă neschimbată (dacă nu socotim includerea recentă în lege a minerilor greviști din 1977 – linc), deci cine se uită pe textul legii va avea impresia că revoluționarii au drepturi mai mari decît în realitate.

Mai citeşte:
Ordonanță de urgență: Indemnizațiile revoluționarilor (cele care se mai acordă) vor fi plafonate și în anul 2016
Cheltuielile bugetare pentru diferite tagme beneficiare de legi speciale
Guvernul crează “instituţia indemnizaţiei”. Pentru diplomaţii pensionari. Revoluţionarii cu merite deosebite vor rămîne fără indemnizaţii şi în 2014
Guvernul dorește extinderea “instituției indemnizației”
Guvernul Ponta crește veniturile cetățenilor (a unora dintre ei)
Guvernul mărește indemnizațiile de merit și indemnizațiile pentru artiștii interpreți
Participanții la greva minerilor din Valea Jiului, din 1977 și membrii familiilor acestora – incluși în legea revoluționarilor

10 gânduri despre „Și în 2017 indemnizațiile revoluționarilor (cele care se mai acordă) vor fi plafonate. Numărul biletelor CFR – redus la 3

 1. BUNA ZIUA D-LE MARIUS ,AS AVEA SI EU O INTREBARE PENTRU DUMNEAVOASTRA.DACA INDEMNIZATIILE REVOLUTIONARILOR AU FOST PLAFONATE PANA IN 28 FEBRUARIE ,LUNA ACEASTA O SA FIE ACTUALIZATE LA SALARIUL MEDIU ACTUAL? VA ROG SA IMI RASPUNDETI SI MIE.VA MULTUMESC ANTICIPAT.

 2. de pe – http://ioncoja.ro/ce-urmaresc-investitorii-rusi-din-romania-nu-sunt-cam-multi/
  Constantin Gadina isi sustine nepotul….. in epoca de aur=nepotism…a
  revenit moda…

  GADINA MIHAIL VALENTIN impreuna cu fosta/amanta/sotie si actuala amanta/viitoare
  sotie ADREEA STRATULAT ( pe facebook ANDREEA STRATU)cati ani aveau la revolutie
  , si ce drept au ei sa faca afaceri din fondurile revolutionarilor ? Au venit
  saraci din Moldova si sau imbogatit aici pe ei si neamurile lor. Nu mai
  injurati pe Iliescu, si altii, ci intrebati pe Gadina Mihai si Stratulat
  Andreea ce bunuri au acum si de unde ? de ce la divort Andreea l-a jucat pe
  degete pe Mihai Gadina luindu-i o garsoniera, masina si 30 000 euro , pt a tace
  si a nu dezvalui provenienta bunurilor ? traiesc pe picior mare, in lux, au
  venituri cu mult peste salariile cunoscute….in timp ce revolutionarii
  adevarati mor de foame. Intreaba cineva ?

  1. Lista revoluționarilor cu certificat a fost publicată în Monitorul Oficial. Acolo e trecută și data nașterii pentru fiecare persoană, deci puteți afla cîți ani aveau la revoluție, nu e nevoie să puneți întrebări retorice pe acest subiect.

 3. Majoritatea participantilor sunt falsi revolutionari. Dar sa fie remunerati pe viata, asta nimeni nu o mai intelege. Cand se tsie pensiile militarilor, statul acorda facilitati si indemnizatii unor falsi revolutionari.

  1. Comparativ cu privilegiile celor din sistemul de apărare, drepturile acordate revoluționarilor sînt mărunțișuri. Numai pensionarea anticipată de care au beneficiat mulți dintre aceștia (unii și cu salarii compensatorii), de la 45-50 de ani (să primești bani de la stat 10-15 ani mai repede decît civilii, în timp ce aceștia au de plătit către stat încă 10-15 ani) cît valorează!
   Oricine vine la guvernare, vede ceva de felul: armata 2% din PIB, revoluționarii 0,03% din PIB (atît era în 2010 înainte de a se anula indemnizațiile la „luptătorii cu merite deosebite”: https://mariusmioc.wordpress.com/2010/11/13/comunicat-sspr-13696-indemnizatii-de-revolutionar-in-plata-reprezentind-003-din-pib/ )
   Banii plătiți de stat pentru pensionarii militari sînt de zeci de ori mai mulți decît cei plătiți pentru revoluționari.

   1. Corect Marius ! Nu intra in jocul asta murdar al contrainformatiilor militare cu scop clar de dezinformare !! Unde sunt militarii criminali din perioada 14-22 decembrie 1989 ?

 4. Ce se intâmpla cu drepturile cuvenite ale unui revolutionar care a decedat ? Urmasii acestuia mai beneficieaza de aceste drepturi?

  1. După cum interpretez eu legea, la moartea revoluționarului încetează și drepturile care i se cuvin conform legii 341/2004, dar drepturile cuvenite și neridicate pînă în momentul morții, exceptînd biletele de călătorie gratuită CFR, pot fi revendicate de urmași.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.