Teodor Brateș: Vom face totul pentru a vă spune numai și numai adevărul, cu orice preț! Sîntem gata să răspundem în fața poporului pentru activitatea pe care am desfășurat-o pînă acum (video)

Din emisiunea TVR din decembrie 1989, prezint un fragment în care Teodor Brateș transmite adeziuni la revoluție, iar apoi explică că lucrătorii televiziunii vor face totul să spună numai adevărul și sînt gata să răspundă în fața poporului pentru activitatea lor.

Transcriere înregistrare:
0:00 Teodor Brateș: Stimați telespectatori, în ora în care am întrerupt emisiunea din motivele cunoscute, am primit sute, mii de mesaje, din partea unor persoane particulare, din partea unor instituții, din partea reprezentanților tuturor cultelor din țara noastră, prin care se exprimă deplina adeziune, marea bucurie față de victoria istorică a poporului nostru. Considerăm necesar ca unele din aceste mesaje să vă fie aduse la cunoștiință, deoarece ele reflectă unitatea de acțiune a tuturor fiilor țării, unitate care ne este necesară acum mai mult ca oricînd. Am în vedere declarațiile făcute de reprezentanții ministerului de externe, care se angajează să slujească interesele poporului și numai interesele poporului, să promoveze o adevărată politică de pace și colaborare, nu declarativă, ci o politică de fond, care să contribuie la întărirea păcii, nu la cultul personalității, nu la proslăvirea celui care a constituit și constituie o rușine pentru națiunea noastră. Alte declarații sînt din partea agenției române Agerpres, care arată că nu mai are nevoie de împuterniciri speciale, de vize speciale din partea cenzurii pentru a transmite știri, false luări de poziții și atitudini naționale lipsite de orice bază reală. Alături de întreaga presă centrală și din țară, din județele țării, de radio și televiziune, de toate mijloacele de informare în masă, Agerpresul își va face datoria și va informa în mod real, cinstit și civilizat, întreaga politică, întreaga opinie publică internă și internațională asupra tuturor evenimentelor ce se vor desfășura în România și în lume. În ceea ce ne privește pe noi, la televiziune, autocritica noastră ați auzit-o în emisiunile precedente. Vom face totul pentru a vă spune numai și numai adevărul, cu orice preț! Și sîntem gata să răspundem în fața poporului pentru activitatea pe care am desfășurat-o pînă acum. Se petrec evenimente importante în continuare, și aș ruga pe Petre Popescu să mai citească un anunț, după care vom transmite un scurt program muzical și apoi celelalte știri pe care le vom primi.

Pentru alte fragmente din emisiunea TVR din perioada revoluției urmăriți pagina TVR în decembrie 1989.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.