Portalul rusesc Sputnik se înhamă la propaganda de reabilitare a lui Ceaușescu

De multă vreme atrag atenția că reabilitarea lui Ceaușescu este una din direcțiile principale ale propagandei imperialiste rusești pentru spațiul românesc. Vezi:
– Propagandă ceauşistă la “Vocea Rusiei”
– Vocea Rusiei continuă propaganda în favoarea lui Ceauşescu

La această propagandă au contribuit inclusiv pretinși anticomuniști de la noi (năimiți sau idioți folositori), care-l prezintă pe Ceaușescu ca victimă a rușilor (de fapt a lui Gorbaciov, urît de propaganda imperialistă rusească de azi datorită rolului său în destrămarea URSS).

În ultima vreme, un alt portal de știri rusesc, Sputnik (linc), care are și ediție în limba română dar reprezintă aceleași interese imperialiste rusești, s-a înhămat la respectiva propagandă. Cu prilejul aniversării a 99 de ani de la nașterea fostului președinte, „editorialistul” Dragoș Dumitriu publică pe respectivul portal articolul „Nicolae Ceaușescu – numele care transformă prezentul în minciună” (linc)„Situația financiară lăsată de Ceaușescu a fost pozitivă, (…) dezvoltarea economică reală, în toate domeniile, în toate așezările, a fost o realizare colosală”, sînt cîteva aprecieri din respectivul articol. Pentru credibilitate, în articol se acceptă și mici scăderi ale fostului regim, precum „s-a exagerat cu limitarea transmisiei TV”, „deplasările în străinătate erau limitate, nu însă interzise” imediat balansate cu aprecieri negative despre ziua de azi, precum „în ziua de azi înregistrîndu-se un exces de posturi de televiziune, calitatea programelor fiind extrem de slabă” (nu știu cum ar putea exista vreun „exces” de programe de televiziune, cîtă vreme vizionarea acestora nu e obligatorie) sau „turismul extern este, într-o proporție imensă, doar un mijloc de adîncire a gregarului, a imitației unor modele de proastă calitate mult mediatizate”.

Într-un alt articol de pe respectivul sait, nesemnat, se face un sondaj pe tema: L-ai vota azi pe Nicolae Ceaușescu Președinte al României? (linc). Articolul explică cititorilor: „La o distanță de 28 de ani de la revoluție, care s-a încheiat cu executarea prin împușcare a cuplului prezidențial, Ceaușescu continuă să fie cel mai popular președinte al României contemporane”. Pînă la data cînd scriu acest articol (256 voturi exprimate), 64,8% din cititorii „sputnik” au declarat în sondaj că ar vota cu Ceaușescu.

Nu voi intra într-o analiză amănunțită a respectivelor articole. Cei care au trăit perioada respectivă știu foarte bine falsitatea afirmațiilor despre „realizarea colosală” a dezvoltării economice ceaușiste, iar micile neajunsuri de azi, care pot fi discutate liber (spre deosebire de situația de dinainte de 1989) sînt fleacuri față de lipsurile de atunci. Prezint mai jos un filmuleț despre dezvoltarea economico-socială realizată după revoluție într-un sat din județul Teleorman, care ilustrează vorba bănățenească: „Ceaușescu n-ar fi fost capabil nici să zugrăvească ce s-a construit după el”.

Mai citeşte:
Propagandă ceauşistă la “Vocea Rusiei”
– Vocea Rusiei continuă propaganda în favoarea lui Ceauşescu
Propaganda ceauşistă deplînge “propaganda neagră” împotriva lui Ceauşescu din 1989
Previziune din 1994: Dacă anumite condiţii sînt îndeplinite, calea spre reabilitarea ceauşismului e deschisă în România. Ion Cristoiu şi raportul SRI despre revoluţie
Propagandă în ziarul “Adevărul”: eroul Ceauşescu a împiedicat alipirea Deltei la URSS
Nou episod de propagandă ceauşistă în “Adevărul”
Nouă aberaţie în cadrul campaniei de reabilitare a lui Ceauşescu: Acesta ar fi vrut să ridice o statuie mareşalului Antonescu
“Să plece tăticu’, vrem să vină Nicu!”, sau noi minciuni în ziarul Adevărul
Securitatea lui Ceauşescu şi Basarabia. Activitatea lui Ion Stănescu, fondatorul “unităţii anti-KGB” a securităţii
Din nou despre Ion Stănescu, fondatorul “unităţii anti-KGB” a securităţii
Valentin Ceauşescu, viitorul preşedinte al României?
Răstălmăcirile lui Larry Watts şi răstălmăcirile altora despre Larry Watts
Mircea Munteanu: Noi dovezi despre criza din 1989 din România. Ministerul de Externe al RSR: “În cazul în care veţi fi întrebaţi (repetăm: numai în cazul în care veţi fi întrebaţi) în legătură cu aşa-zisele evenimente de la Timişoara, răspundeţi cu toată claritatea că nu aveţi cunoştiinţă despre aşa ceva”
– Larry Watts îl ponegreşte pe Nicolae Ceauşescu
Minciuni neruşinate (şi plagiat) la ziarul “Adevărul”
Cu întîrziere, ziarul “Adevărul” recunoaşte că a minţit despre tancul sovietic care, în decembrie 1989, s-ar fi pregătit să treacă graniţa la Galaţi
Gulgute proaspete ale lui Stănculescu, la B1TV şi în ziarul “Adevărul”
Generalul Constantin Olteanu despre turiştii sovietici din decembrie 1989
– Noi minciuni ale lui Larry Watts în ziarul Adevărul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.