Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Ludovic Orban, fiu de ofițer de securitate, preia conducerea PNL iunie 18, 2017


Congresul PNL s-a încheiat ieri cu alegerea ca președinte a lui Ludovic Orban (linc), care a primit 3518 voturi comparativ cu numai 952 voturi primite de contracandidatul Cristian Bușoi.

Fratele noului președinte al PNL este Leonard Orban, consilier prezidențial pentru „afaceri europene” (linc). Apreciez că prin noul său conducător, PNL va deveni și mai apropiat de președintele Klaus Iohanis.

În 2006 Ludovic Orban a declarat la Realitatea TV că tatăl său a fost ofițer de securitate. Hotnews (linc) informa pe acest subiect:

Orban a recunoscut că tatăl său a fost angajat al Securității avînd gradul de căpitan în rezervă, dar spune că a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

La sfîrșitul lunii mai (deci cînd nu se știa cine va fi președintele PNL) am pus pe grupul facebook PNL o trimitere la articolul care arăta că tatăl lui Orban a fost ofițer de securitate. Ca urmare am fost exclus din acel grup facebook.

Pe saitul CNSAS (linc) găsesc un ofițer de securitate Imre (Emeric) Orban, născut în 3 octombrie 1920 la Odorheiul Secuiesc și răposat în 2005 la Brașov, care a lucrat la Securitate între 1948 și 1956 și a fost trecut în rezervă cu gradul de căpitan.

Ludovic Orban e născut în 1963 la Brașov.

 

9 Responses to “Ludovic Orban, fiu de ofițer de securitate, preia conducerea PNL”

 1. Lucia Says:

  Cu ce va incurca existenta dvs ? El a recunoscut asta .Tatal dvs a fost detinut politic ? Cat despre dl Iohannis, poate va amintiti ca a fost candidatul PNL la presedintie.Ati facut un mic articol veninos fara nicio valoare .

  • mariusmioc Says:

   Am făcut un nou articol cu informații corecte. Voi continua să public pe acest blog articole cu informații 100% corecte chiar dacă unii le consideră „veninoase”.

 2. TITUS B Says:

  Ludovic Orban este o infiltrare reușită a ungurilor în structurile PNL. De fapt și înainte era penetrat de unguri. Este o certitudine!
  Cine nu l-a auzit pe Laycsi Orban cântănd ungurește !? Ba chiar în Parlament, era la braț cu Ghiță Funar, și cântau Szep varos Koloszvar !
  Cât privește pe tatăl său, căpitan de securitate, dat afară în 1956; acea epurarea s-a făcut pentru a elimina antiromânii, abuzivii și trădătorii.
  Tată era ORBAN IMRE: născut la 03.10.1920, în municipiul ODORHEIU SECUIESC, judeţul HARGHITA, fiul lui DOMOKOS şi JULISKA. Decedat în 2005, în BRAŞOV……….
  Dacă la cârma țării e un succesor al organizației fasciste Deutschen Volks-gruppe de ce nu am avea un viitor Prim-ministru un fiu de torționar !

 3. ianiu Says:

  Vorbiți în necunoștință de cauză, fiindcă cunosc foarte bine familia lui Orban. În primul rând, pe tatăl său nu-l cheamă nici Imre, nici Emeric, ci Ludovic, și s-a născut în anul 1929 sau 1930. Dacă aveți dubii poate găsiți pe undeva inițiala tatălui. În altă ordine de idei, chestia cu infiltrarea ungurilor în srtucturile PNL este o aberație. Mama lui Ludovic este româncă get-beget. Iar președintele PNL a absolvit liecul ”Șaguna” care este unul pur de simțire românească. De altfel Ludovic Orban nici nu prea se descurcă cu limba maghiară, mi-au spus-o niște oameni din Târgu Secuiesc, care s-au mirat cum proaspătul inginer stagiar Orban de la ”Izolatorul” Tg. Secuiesc nu știa ungurește.

 4. sandu Says:

  Print YM E-mail Mai mare|Mai mic Comentarii
  100% cu Robert Turcescu si Ludovic Orban

  Ludovic Orban: Tatal meu a fost angajatul Securitatii
  de Ionut Baias HotNews.ro
  Miercuri, 6 septembrie 2006, 0:00

  FacebookTwitterEmailMai multe…10

  Documente:
  L. Orban: Tatal meu a fost angajatul Securitatii
  (06.09.2006) WMV

  Liberalul Ludovic Orban a declarat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand intrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. „Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC”, a declarat Orban.

  Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el.

 5. […] (Ludovic Orban, la Timișoara. foto: Facebook/Corneliu N. Vaida) […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.