O propunere pentru domnul Varujan Vosganian: Impozitarea sexului. Echitate fiscală akbar!

Actualizare 7 octombrie 2017: Am îmbunătățit planul de acțiune cu idei noi.

Domnul deputat Varujan Vosganian (ALDE), fost ministru al economiei, a publicat, în 3 octombrie 2017, pe pagina dînsului de facebook, următorul text:

Punguța cu doi bani…

Fiecare ou mîncat de la găina din curte „văduvește” bugetul de cincizeci de bani ! 🙂

Să presupunem că folosim, în demonstrația noastră, două găini ouătoare. Una dintre ele aparține unei ferme, cealaltă unui coteț. Oul fermierului va lua calea pieței și va fi vîndut, în medie, cu 1 leu (pentru ouăle ecologice ceva mai mult, pentru celelalte ceva mai puțin). Oul gospodarului va trece direct din coteț în tigaie.
Oul vîndut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit și pe dividende, impozit pe salarii și contribuții la asigurările sociale. La asta se adaugă faptul că, la rîndul lor, salariile și profiturile obținute din producția fermierului, din prestațiile angrosistului și din serviciile supermarketurilor reintră în circuit și generează iarăși impozite și taxe.
În schimb, oul din coteț, în drumul său spre tigaie, nu produce niciun ban.
La fel în ce privește roșiile din brazdele de acasă, magiunul din prunii din grădină, săpunul din grăsimile adunate peste an, pulovărele tricotate din lîna oilor de la stînă etc. etc.
Toate acestea, cotețele, brazdele, grădinile, stînele și atelierele din fundul curții produc produs intern brut, dar nu produc și impozite. Producția din gospodăriile populației ajunge la peste 20% din PIB, fără să producă niciun leu impozit la stat. Doar ceva neglijabil, prin piețele țărănești.
Locuitorii din Danemarca, Franța și din alte țări care ajung la venituri bugetare în jur de 45% din PIB nu au găini în curte și nici nu amestecă în ceaun roșiile pentru bulion ori prunele pentru magiun.
Faptul că avem o atît de puternică înclinație spre autoconsum, și nu doar în ce privește alimentele, ne costă în fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei.

Greu se poate găsi un text care să descrie mai bine ideologia Statului Maximal decît aceste cugetări ale domnului Vosganian. Scopul societății este de a produce venituri cît mai mari la buget, conform acestei ideologii.

Din dorința de a veni în ajutorul domnului Vosganian, în 4 octombrie am pus un comentariu pe pagina sa de facebook, în care îi propuneam, urmînd principiile logice ale postării sale, un plan în 5 pași pentru dezvoltarea economiei: impozitarea activităților sexuale. Prezint acest plan și cititorilor acestui blog. Am adus unele îmbunătățiri la textul inițial publicat pe pagina de facebook a domnului Vosganian.

Pasul 1. Se legalizează prostituția, că e corect să plătească și prostituatele impozit.

Pasul 2. Ăia care merg la bordel ajută bugetul de stat, plătesc TVA, contribuie la venitul prostituatei din care se plătesc impozite și asigurări sociale. Ăia care fac sex doar cu nevasta sînt niște evazioniști fiscali. Trebuie să apară niște norme de impozitare și pentru sexul conjugal, ca să fim corecți! Pentru început – impozit forfetar cu reducere pentru cei mai bătrîni care se presupune că fac sex mai rar.

Se acordă scutire de impozit pentru cei care prezintă certificat medical de impotență, confirmat de o comisie de specialitate. Controale riguroase și o metodologie care să prevadă chemări periodice la reexaminare vor ajuta la combaterea fenomenului mafiei certificatelor de impotență false.

Pasul 3. Prin îmbunătățirea supravegherii populației (introducerea de cipuri la fiecare cetățean ar ajuta) se poate identifica exact cît sex face fiecare, deci se poate renunța la impozit forfetar și taxa fiecare partidă de sex în parte, pe baza prețului mediu practicat de prostituate și comunicat de Comisia Națională de Statistică. Este o metodă mult mai corectă, echitabilă, de impozitare.

Ținînd seama de prevederile constituționale conform cărora statul ocrotește familia, relațiile sexuale în cadrul familiei vor fi scutite de TVA, plătindu-se doar impozitul pe venit și asigurările sociale. Pentru relațiile extraconjugale, se va plăti și TVA. Contribuabilii vor completa trimestrial formularul 724 în care vor arăta cîte relații sexuale au avut în cadrul căsătoriei și cîte în afara acesteia. Datorită programului „e-guvernare”, formularul se poate depune și prin internet. Contribuabilii vor trebui să se prezinte la ANAF o singură dată pe an, pentru a obține semnătura electronică certificată (pe care o pot folosi apoi și la alte formulare fiscale).

Garda financiară va efectua descinderi pentru a depista eventualele fraude fiscale generate de nedeclararea corectă a relațiilor extraconjugale.

Pasul 4. La unii partida de sex durează 2 minute, la alții 1 oră. Este împotriva principiului echității fiscale să fie taxați la fel. În formularul 724 se introduce o rubrică cu privire la durata partidei.

Pasul 5. Trebuie eliminate discriminările pe motiv de sex. Cînd un bărbat face sex cu o femeie, nu e vorba de o singură partidă de sex ci de două. Nu e doar o prestare de servicii a femeii pentru bărbat, ci și a bărbatului pentru femeie (femeile nu vor să recunoască, dar las’ că știm noi). Deci impozitarea trebuie să fie dublă, cu excepția prostituatelor care fac o declarație notarială pe proprie răspundere că nu au nici o plăcere din respectiva activitate (cipurile implantate vor putea determina schimbări în presiunea sîngelui și alte schimbări fiziologice pe baza cărora se vor putea depista declarațiile false)

Pasul 6. Lupta împotriva evaziunii fiscale a onaniștilor.

Pasul 7. Lupta împotriva evaziunii fiscale a abstinenților. Aceasta se rezolvă printr-o ordonanță de urgență care să completeze legea privind obligativitatea colectării selective a gunoiului, în vederea reciclării, cu un articol despre numărul minim de raporturi sexuale pe care contribuabilul este obligat să le aibă lunar.

Adaug că pe facebook am creat încă din 17 februarie 2017, anume pentru adepții ideologiei Statului Maximal, grupul „Echitate fiscală akbar!” (linc), la care sînt administrator. Deviza grupului este: „Orice patriot adevărat dorește impozitarea caprei vecinului. Acesta este un grup patriotic pentru promovarea de idei cu scopul de a obliga vecinul, cît și capra acestuia, să-și plătească partea corectă de contribuție pentru bunăstarea societății”. În cadrul grupului s-au discutat propuneri inovative de taxare ori exemple inovative de taxare deja aplicate, cum ar fi: taxă de drum pentru biciclete, impozitarea roboților, impozitarea donațiilor primite de bolnavii de cancer cu scopul asigurării tratamentului medical, impozitarea ONG-urilor, combaterea evaziunii fiscale cu fructe de pădure (inițiativa Dohotaru) și, desigur, ultimile idei de acest tip – impozitarea găinilor și impozitarea sexului. Invit și pe cititorii acestui blog interesați de capra vecinului să facă cerere de înscriere la acest grup – avem nevoie de oameni cu gîndire inovativă. Domnul Vosganian este deja membru.

Mai citește:
– Un adept al ideologiei Statului Maximal: Deputatul USR de Cluj Adrian Dohotaru
– Noi atacuri la adresa libertății economice
– Ambalarea şi etichetarea obligatorie – metodă prin care Statul Maximal elimină de pe piaţă micii producători
– Mişcă? Impozitează-l! Încă mai mişcă? Reglementează-l! Dă faliment? Subvenţionează-l!
– Acordul comercial – armă juridică a birocraţilor în lupta împotriva liberei concurenţe. Cazul Pencoop Timişoara
– Uniunea Europeană ustură la buzunar: De ce s-a scumpit evacuarea gunoiului la Timişoara
– Isteria suprareglementărilor: Senatul a aprobat o lege care interzice fumatul în spaţiile publice închise
– O problemă neglijată de Traian Băsescu: schimbarea legislaţiei pentru a reduce “necesarul de birocraţie”
– Statul maximal ia avînt în guvernarea PSD. Limitarea plăţilor cu bani peşin
– Cursurile speciale de calificare şi asigurările obligatorii – mod prin care Statul Maximal limitează concurenţa
– Statul Maximal se opune liberei concurenţe în domeniul transporturilor
– Ofensiva ideologiei Statului Maximal continuă: Legea picnicului
– Statul maximal limitează concurenţa în telefonie, televiziune prin cablu şi internet
– Libertate economică, dar nu pentru căţei (2)
– În apărarea taximetriştilor piraţi
– Statul maximal dorește să limiteze posibilitățile românilor săraci de a deveni proprietari de locuințe

5 gânduri despre „O propunere pentru domnul Varujan Vosganian: Impozitarea sexului. Echitate fiscală akbar!

  1. Aaaaaa…si mai amo propunere. Sa plateasca si cei care nu fac sex, cei care nu au copil. Parca a mai fost o asemenea taxa candva! 🙂

    • Ăsta-i pasul 6, care trebuie adăugat: „Lupta împotriva evaziunii fiscale a abstinenților”. O ordonanță de urgență care să completeze legea cu privire la obligativitatea sortării gunoiului în vederea reciclării cu un articol care să prevadă obligativitatea de a avea relații sexuale regulate ar rezolva problema.
      Deasemeni, mi-am dat seama că mai e nevoie de o completare: La unii partida durează 2 minute, la alții o oră. Este împotriva principiului echității fiscale să fie impozitați la fel. Deci formularul 724 care se depune la finanțe trebuie să conțină și o rubrică cu durata partidei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.