Mădălin Hodor dezvăluie agenda generalului de securitate Ștefan Alexie

În revista „22”, în continuarea articolului „Adio, bătrîne asasin” (linc) la care m-am mai referit, istoricul Mădălin Hodor publică facsimile după agenda generalului de securitate Ștefan Alexie, în care acesta a notat ordine care au fost date în timpul revoluției. Facsimilele sînt publicate în articolul „Din nou despre Iulian Vlad. Faza pe documente (linc). Redau și eu aceste facsimile, considerîndu-le de interes pentru cititori.


Pe lîngă filele de agendă de mai sus, care reprezintă notițele generalului Alexie din timpul revoluției, domnul Hodor mai prezintă și niște file de dinaintea revoluției. La o ședință a Consiliului Securității Statului (organismul de conducere al Departamentului Securității Statului) din 18 noiembrie 1989 se face referire la Doina Cornea, dar și la apariția unor înscrisuri, probabil dușmănoase pentru regim, în centrul Ploieștiului:

În 12 decembrie 1989 conducerea Securității discuta despre „măsuri de întărire f. serioase a frontierei inclusiv cu gr[upe] de sprijin cu miliție, cu cet[ățeni]. Cei care vin ilegal peste fr[ontieră] ori sînt predați de org[anele țărilor] vecine să-i internăm sub pază și să fie supuși cercet[ărilor]”:

Mai citește alte articole despre revoluția din capitală la pagina Revoluția din București.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.