Dan Turturică și Iulian Vlad, omul care a înfrînt „frontul pro-rus”

Dan Turturică publică pe saitul digi24 articolul „Monstruoasa minciună pe care s-a clădit cultul lui Iulian Vlad” (linc).

Încă din titlu vedem cît sînt de anticomuniști Turturică și Digi24 care-i publică opiniile. Urmează o serie de observații despre abuzurile securității prin care se cîștigă credibilitate la publicul anticomunist. Iar apoi ni se spune:

Iulian Vlad este văzut de mulți dintre subalternii săi ca omul care a vrut să blocheze forțele pro-KGB, conduse de Ion Iliescu, să preia conducerea României după executarea lui Ceaușescu. Și care a eșuat, plătind pentru gestul său patriotic cu ani de închisoare și cu marginalizarea, în timp ce alți stîlpi ai sistemului ceaușist au revenit rapid în prim plan.

După toate aparențele, există argumente serioase în sprijinul acestei teorii. Mai mult, se pare că înfrîngerea frontului pro-rus care a acaparat statul începînd cu ianuarie 1990 și chiar joncțiunea ulterioară dintre serviciile de informații românești și cele occidentale ar fi beneficat de sprijinul său direct.

E foarte posibil să fie așa.

După arestare, la proces, Vlad explica că s-a pus cu tot sufletul în slujba Frontului Salvării Naționale, deci că arestarea lui e nedreaptă.

Arestarea a fost apoi confirmată prin hotărîri judecătorești rămase definitive, care nu au fost revizuite nici după ce Ion Iliescu n-a mai fost președinte. Domnul Turturică nu a studiat motivarea hotărîrilor judecătorești prin care Vlad a fost condamnat, ca să concluzioneze în urma studiului că hotărîrile au fost nedrepte. Faptul că întemnițarea lui Vlad a fost motivată de lupta sa tainică anti-FSN (pe 31 decembrie 1989 cînd a fost arestat o fi fost gata-gata să înlăture FSN de la putere) este o axiomă care nu trebuie demonstrată.

Dar, ne explică anticomunistul Dan Turturică, Iulian Vlad, are el păcatele lui, dar să fim obiectivi, „a vrut să blocheze forțele pro-KGB, conduse de Ion Iliescu … plătind pentru gestul său patriotic cu ani de închisoare”.

Iulian Vlad și Nelson Mandela – oameni care ajung la închisoare pentru lupta lor patriotică!

Deci stîlpul rezistenței anti-Iliescu de după 1989 nu a fost ziarul „România Liberă” cu Octavian Paler și Petre Mihai Băcanu, nu a fost Societatea Timișoara cu Proclamația de la Timișoara (aia care conține fraza: „A fost o revoluţie făcută de popor și numai de el, fără amestecul activiştilor și securiştilor. A fost o revoluţie autentică și nu o lovitură de stat”), nu a fost mișcarea din Piața Universității. Adevăratul stîlp al rezistenței anti-Iliescu a fost Iulian Vlad.

Chestia s-a aflat abia după ce Iliescu a devenit pensionar.

Mai zice Turturică, între două critici profunde la adresa Securității: „se pare că înfrîngerea frontului pro-rus care a acaparat statul începînd cu ianuarie 1990 și chiar joncțiunea ulterioară dintre serviciile de informații românești și cele occidentale ar fi beneficiat de sprijinul său direct”.

Deci Iulian Vlad, de acolo din închisoare unde l-a băgat crudul Iliescu, ori poate după ce a ieșit din închisoare, din poziția de pensionar, a înfrînt frontul pro-rus!

Ca mic amănunt, dar să nu lăsăm fapte concrete să strice o poveste frumoasă: Ion Iliescu e omul care a iscălit aderarea României la NATO. A vrut și Emil Constantinescu să facă asta înaintea lui, dar n-a fost capabil.

Tot lui Iulian Vlad îi datorăm „joncțiunea ulterioară dintre serviciile de informații românești și cele occidentale”. Deci oamenii din serviciile de informații românești, majoritatea formați profesional după revoluție, că toți știm că SRI a rupt legăturile cu fosta securitate, nu ascultau ordinele șefilor lor direcți ci ale pensionarului Iulian Vlad! Noroc că domnul pensionar a dat OK-ul pentru joncțiune, că altfel eram și acum în umbra rușilor!

Dușmanul poporului Mădălin Hodor (a cărui destituire e cerută de „Evenimentul Zilei” – linc), istoric la CNSAS, tulbură atmosfera de patriotism general cu următoarele cuvinte despre Iulian Vlad, într-un articol din revista „22” (linc)„Nu ştiu cît de erudit ai devenit de-a lungul anilor. Aurel Rogojan spune că ai fost. Eu ştiu doar că lucrarea ta de admitere în Şcoala de Ofiţeri a MI din 1951 a fost o catastrofă. Ai avut de scris despre Lupta poporului sovietic cu imperialismul şi ai reuşit să confunzi în aşa hal perioadele istorice, încît i-ai enumerat pe „panii polonezi“ şi pe „japonezi“ printre inamicii revoluţiei bolşevice din 1917. Dar nu-i nimic. Ai compensat, repetînd la două propoziţii cît de „genial“ este „genialul Stalin“ şi asta a fost decisiv. Profesorii au înţeles imediat că erai de viitor”.

Deci: Cei care au aderat la Securitate în anii ’50 și îl lăudau pe genialul Stalin sînt marii antisovietici din zilele noastre! Nimic nou sub soare. După fuga lui Ceaușescu din C.C. din 22 decembrie 1989 am văzut foști demnitari ceaușiști (în frunte cu Ion Iliescu) deveniți cei mai vehemenți anticeaușiști, după pensionarea lui Iliescu multe persoane cu funcții înalte pe vremea președințiilor acestuia au devenit înfocați antiiliescieni, de ce ne-ar mira creșterea numărului de antisovietici apăruți după destrămarea URSS?

Mai citește:
– Dezbatere la Digi 24: Cine a făcut revoluţia română – KGB-ul sau securitatea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.