Ion Iofciu și Romulus Cristea, consilieri onorifici la SSRMLÎRC

Proaspăt numitul secretar de stat al Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist (SSRMLÎRC), domnul Sorin Vintilă Meșter, a publicat pe saitul instituției două ordine prin care îi numește pe Ion Iofciu (linc), respectiv pe Romulus Cristea (linc) în funcții de consilieri onorifici (din cuvîntul onorific înțeleg că nu vor fi salarizați).

Amîndoi sînt revoluționari din București.

Domnul Ion Iofciu este autorul blogului „Baricada Inter 1989” (linc). Totodată, are funcția de „manager” al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (linc). În timpul revoluției era șef de bază la Biroul de Turism pentru Tineret, apoi a lucrat la Agenția Bursieră Societatea „R” S.A., la Aedificia Carpați, a fost reprezentant FPS în A.G.A. de la Vulcan S.A., membru în consiliul de administrație la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” și șef de departament la Regia Autonomă a Protocolului de Stat. Între 1996 și 2000 a fost viceprimar al sectorului 5 București, între 2000 și 2004 consilier local la sectorul 5. În 2000 a candidat și la funcția de primar al sectorului 5 din partea PNL (linc), dar n-a fost ales. În 2012 a candidat pentru funcția de consilier local la sectorul 5 din partea UNPR (linc).

Romulus Cristea era în 1989 student la Facultatea de Energetică a Politehnicii din București. A fost unul dintre revoluționarii pătrunși în sediul C.C. în 22 decembrie 1989. După revoluție a devenit ziarist, lucrînd inițial la „Dreptatea” (ziarul PNȚCD), „Epoca”, „Viitorul”, „Cotidianul”, iar apoi multă vreme (1992 – 2013) la „România Liberă”. Din postările sale de pe facebook știu că era supărat pe patronul „României Libere”, Dan Grigore Adamescu (condamnat penal pentru dare de mită în 2016 – linc, răposat în 2017), care se pare că îi datora bani. În prezent lucrează la Print Magazin (revistă pentru tipografi), AgroIntel și InfoGroup. După revoluție, conform autobiografiei sale de pe saitul SSRMLÎRC, pe lîngă Facultatea de Energetică, a mai absolvit dreptul, jurnalismul, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Academia de Studii Economice, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, facultatea de istorie, de psihologie, de litere (franceză-engleză), are masterat în tehnologii poligrafice și în instituții și politici de prevenire a conflictelor.

Domnul Romulus Cristea a fost membru al asociației „21 Decembrie” din București. Nu știu dacă mai este și acum. A publicat mai multe cărți despre revoluție și perioada ulterioară acesteia. Una dintre aceste cărți – „Revoluția română. Mărturii și documente”, editura România pur și simplu, București 2007, a fost recenzată pe acest blog (linc). Are blog personal pe wordpress (n-a mai fost actualizat din iunie 2016 – linc) și blogspot (n-a mai fost actualizat din ianuarie 2015 – linc).

Mai citește:
Romulus Cristea – „Revoluţia română. Mărturii şi documente” (recenzie)

2 gânduri despre „Ion Iofciu și Romulus Cristea, consilieri onorifici la SSRMLÎRC

  1. Salut.Si Nelu Iofciu a fost membru al Asociatiri ,,21 decembrie 1989” Bucuresti.Ca si Romulus Cristea a intrat in conflict cu Doru Maries si a-( au fost) fost indepartat-(i).Nelu Iofciu a participat activ la fenomenul ,,Piata Universitatii” unde a stat de la inceput- 24 aprilie -pana la sfarsit-21 mai 1990.Pentru complectarea articolului care de altfel e excelent.

    • Mulțumesc de completări. Aveam niște informații dar nefiind sigur de ele am preferat să nu le trec în articol. Despre relațiile cam proaste între Romulus Cristea și Teodor Mărieș știu chiar de la Cristea de acum cîțiva ani (cînd am vorbit cu el), dar nu știu cum au evoluat în ultima vreme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.