Înalta Curte de Casație și Justiție desființează ordonanța de NUP și trimite cauza la Parchet în vederea începerii urmăririi penale pentru Ion Iliescu, Dan Voinea și alții, într-un proces legat de execuția soților Ceaușescu. Cine e Gheorghe Bozgan, autorul plîngerii penale

În 9 ianuarie 2018 Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărît admiterea plîngerii asociației „Erori Judiciare”, desființarea ordonanței de neîncepere a urmăririi penale și trimiterea cauzei la Parchetul de pe lîngă ÎCCJ, în vederea începerii urmăririi penale pentru infracțiunea de „tratamente neomenoase”, într-un proces în care sînt intimați (adică se depusese plîngere împotriva lor că ar fi prezumtivi vinovați, dar neîncepîndu-se urmărirea penală nu au calitatea de inculpați) Ion Iliescu, Dan Voinea, Ioan Nistor, Corneliu Sorescu și Ion Zamfir. Știrea poate fi găsită pe saitul ÎCCJ (linc). Procesul a fost deschis în legătură cu omorîrea soților Ceaușescu în decembrie 1989, iar persoana care pretinde că se află în spatele asociației „Erori Judiciare” este Gheorghe Bozgan, care în 18 ianuarie a pus următorul mesaj pe pagina sa de facebook (linc) (la citatele din acest articol am făcut mici corecturi ortografice și am adăugat diacritice):

DREPTATE PENTRU TOȚI

Prin Încheierea nr. 12 din 09.01.2018, ÎCCJ a admis în dosarul 4734/2/2017, plîngerea Asociației „Erori Judiciare” pe care o conduc și a dispus ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE împotriva celor implicați în asasinarea soților Ceaușescu. Criminalii Iliescu, Măgureanu, Voiculescu, Voinea, etc sînt din acest moment pasibili de arestare preventivă, pentru că infracțiunea pentru care sînt cercetați, art 358 al 2 lit „e” C. pen din 1968, este considerată o infracțiune contra păcii și omenirii „condamnarea sau execuţia fără o judecată prealabilă efectuată de către un tribunal constituit în mod legal şi care să fi judecat cu respectarea garanţiilor judiciare fundamentale prevăzute de lege” atrage pedeapsa DETENȚIUNII PE VIAȚĂ. Am început acest demers în 1992, cînd proaspăt judecător stagiar am făcut un denunț penal la Parchetul Militar în acest sens, cerînd tragerea la răspundere penală pentru omor deosebit de grav, în cazul soților Ceaușescu, de către Iliescu și tovarășii lui. Am cerut să fiu audiat și de Comisia parlamentară Decembrie 1989, pe această chestiune. Am fost audiat de Comisie, gest care a înnebunit efectiv de draci conducerea ministerului de Justiție. Efectul: parchetul militar a ignorat denunțul meu, iar Ministerul de justiție, cu care eram deja în război pe altă chestiune, m-a dat afară. În 2008, după cîștigarea unui proces la CEDO mi se permite în sfîrșit să înregistrez Asociația „Erori Judiciare” și iar am început-o cu … asasinarea soților Ceaușescu. N-am fost un fan al Ceaușeștilor, dar am crezut tot timpul că orice om, indiferent ce păcate are, trebuie să beneficeze de o justiție DREAPTĂ. În clipa cînd Ceaușeștilor nu li s-a respectat nici ultima lor dorință, aceea DE A NU FI LEGAȚI LA MÎINI (ultima dorință a respectat-o pînă și justiția medievală, în cazul lui Horea și Cloșca) am înțeles că totul este un asasinat politic, unde magistrații fac doar alibiul. Statul de drept și justiția română nu au nici o șansă cît timp sînt fundamentate pe un ASASINAT, pe care caută să-l acopere.

Deși Gheorghe Bozgan vorbește de Măgureanu și Voiculescu ca fiind printre cei pasibili de arestare preventivă, pe saitul ÎCCJ aceștia nu apar ca intimați în dosar.

Cine este Gheorghe Bozgan? Un articol din 2013 din „Evenimentul Zilei” (linc) ne dă explicații: Fost judecător la Arad, exclus din magistratură în 1994, condamnat în două rînduri (la un an închisoare, în 2007, şi la şase luni închisoare, în 2009) pentru falsificarea mijloacelor de probă în procese civile avînd ca obiect executări silite imobiliare pentru recuperarea unor creanţe fictive. În 2007 a cîștigat la CEDO un proces contra României pe motiv că i se refuzase înregistrarea unei asociații pe care o înființase (linc), însă CEDO a respins cererea sa de despăgubiri bănești, statuînd doar dreptul lui Bozgan de a înființa asociația pe care o dorește.

Inițial, Parchetul soluționase cu NUP la plîngerea asociației „Erori Judiciare” condusă de Bozgan, legată de tratamentele neomenoase la care au fost supuși soții Ceaușescu, cu justificarea că a intervenit prescripția. Bozgan a făcut plîngere penală împotriva procurorilor care dăduseră ordonanța de NUP. În această plîngere, publicată în „Incisiv de Prahova” (linc), scrie:

făptuitorul Gheorghe Cosneanu dispune înregistrarea la 06.01.2017 a sesizării penale, așa cum a fost ea formulată inițial și o repartizează spre instrumentare la făptuitorul colonel magistrat Gheorghe Stanciloae, procuror, care constitutie dosarul 1/P/2017. Procurorul militar instrumentator se mobilizează exemplar și soluționează denunțul penal în 10 secunde.adică schimbă cu de la sine putere încadrarea juridică penală din denunț din art.358, al 2, lit “e” C.pen 1968infracțiune IMPRESCRIPTIBILĂ, cu cea prevăzută de art. 189 C.pen din 1968 (omor calificat) PRESCRIPTIBILĂ, apoi trage concluzia firească, cum că a intervenit prescripția răspunderii penale a făptuitorilor (care scutește de orice cercetare penală) și pronunță în consecință Ordonanța de clasare din 07.04.2017 (anexa 4). Facem plîngere împotriva Ordonanței la procurorul șef al Secției Parchetelor Militare, făptuitorul general de brigadă magistrat Cosneanu Gheorghe explicîndu-i că ceea ce a făcut procurorul militar instrumentator este infracțiunea de favorizare a făptuitorului, pentru că a schimbat de capul lui calificarea juridică a denunțului penal, ca să poată trece de la o infracțiune IMPRESCRIPTIBILĂ la una PRESCRIPTIBILĂ, spre a avea “motivarea” soluției Clasării (anexa 5) și cerem făptuitorului Gheorghe Cosneanu să infirme soluția procurorului și să dispună începerea urmăriri penale în cauză. (anexa 5) Prin Ordonanta din 16.05.2017, dosar 13/II-2/2017 făptuitorul Gheorghe Cosneanu ne respinge plîngerea cu motivarea generală ca soluția procurorului “este emisă în concordanță cu normele penale și procedură—penale aplicabile speței” (anexa 6). Pe naiba, care norme procesual penale permit PROCURORULUI să schimbe el încadrarea juridică penală, în baza căreia autorul sesizării penale și-a fundamentat actul de sesizare? Schimbarea încadrării juridice se face numai în faza de JUDECATĂ, de judecător, după punerea în discuția părților (și procurorului) acest lucru.

Din pagina de facebook a domnului Bozgan (linc) se poate vedea că dînsul e mare admirator al regimului din Coreea de Nord. De fapt, lăudarea regimului și situației din Coreea de Nord e principalul subiect al paginei sale de facebook. O postare a sa din 30 ianuarie 2018 se numește „Coreea de Nord – cea mai bună din lumile posibile” (linc). Citirea paginii sale de facebook mă face să bănuiesc că multe din cele scrise sînt născociri și omul e mitoman (cu oarecare talent). De pildă, într-o postare din 6 februarie (linc) pretinde că a fost coleg de armată cu actualul președinte Klaus Iohannis și cu fostul prim-ministru Emil Boc. Iohannis ar fi încercat să se sinucidă în timpul armatei (din motive de care povestitorul nu e străin) iar el, Bozgan, a fost printre cei care l-au salvat. Citez din respectiva postare:

Era prin 1983. În anul doi al școlii militare, arma infanterie, tocmai fusesem avansat la gradul de elev-sergent. (…) Am fost repartizat împreuna cu alți 5 elevi-sergenți, ăștia din urmă de intendență, la Comandamentul Armatei a 4-a din Cluj Napoca, comandant atunci generalul Topliceanu. (…)

Odată, pe o alee a cazărmii, trece pe lîngă mine un nesimțit de caporal TR-ist, descheiat la copcă și la primii doi nasturi și mai ales fără să mă salute. Chestia asta ultimă chiar că m-a enervat. L-am întors scurt din drum pe caporalul T.R., ordonîndu-i să se încheie la copcă, nasturi și … să salute că… gradu-i grad și disciplina militară-i disciplină militară… .Se întoarce cîțiva pași… se descheie acum și la nasturii de la.. șliț și trece ostentativ pe lîngă mine, fără să mă salute. M-am resemnat, dar am jurat să-l țin minte. Aflasem numele lui, Claus Werner Iohannis. Știam că “fie roata și pătrată, tot se mai învîrte odată”. Și a venit minunea. Într-o duminică am fost numit ajutor de șef de punct control în unitate (…). Zi de vizită. Părinții și rudele militarilor așteptau la poartă să vină cei chemați în sala de întîlnire. O fată drăguță, Kaufman Herta o chema, țin minte și acum numele ei că îi treceam pe vizitatori pe un tabel, dorea să îl vadă pe prietenul ei … Claus Werner Iohannis, caporal T.R. Deci… există Dumnezeu. O invit înăuntru, în sala mică de așteptare (…) îi verific plasele cu alimente și mă ofer sa i le duc eu la Claus și sa îl anunț personal de sosirea ei. Bineînțeles că îmi duc plasele ei la dormitorul meu (un fel de măsură a “confiscării speciale”, cum se numește în Codul penal) și trimit un soldat să îl anunte pe Claus. Mă întorc rapid la punctul de control și îi zic fetei: Măi, Herta, îmi pare rău pentru tine, dar Claus nu vrea să te mai vadă, zice ca ești urîtă, proastă și i-au spus părinții lui că ești și curvă și că el are pe alta, de aici, din Cluj. Herta rămîne blocată, îi picase fața, înghite în sec și zice resemnată “Bine, atunci” și dă să plece. O conduc eu pînă la ușa de ieșire, unde dau nas în nas cu comandantul meu, locotenentul major Frunză (…). Văzînd și el fata clătinîndu-se pe picioare și complet bulversată se oferă amabil să o conducă la gară (s-a lăudat a doua zi ca a futut-o, dar nu l-am crezut atunci, că era cam mincinos de felul lui). Alo, doamna Carmen Iohannis, mă auziți? Ar trebui să-mi mulțumiți că datorită mie sînteți dvs “prima doamnă”. Ajunge după nici 5 minute la poarta caporalul Claus, proaspăt bărberit, parfumat, uniforma calcată la dungă, ce mai, impecabil neamțul. Nu salută ca de obicei și îmi zice cu tupeu “Cheam-o pe Kaufman Herta, pentru Klaus Werner Iohannis”. Îl invit în sala comună de așteptare, îi spun să ia loc, pentru că am vești triste pentru el. Ce…ce.., s-a întîmplat ceva, zice el vădit îngrijorat. Păi, a venit domnișoara Herta cu părinții aici – îi zic eu – au spus ca nu vor să vă vadă, ci doar să vă trasmitem că fiica lor urmează să se mărite, să o uitați, să nu o mai derajanți nici cu scrisori nici cu telefoane, că vă raportează la tovarășul general și o să fiți pedepsit. Claus are nevoie de cîteva clipe să se adune. Eram sigur… eram sigur…, zice Klaus mușcîndu-și buzele de nervos și intră imediat în WC-ul punctului de control. Îl las în Laba lui, pardon, în Dumnezeul lui și îmi văd de ale mele. Mă simțeam pe deplin răzbunat, fericit și mușc cu poftă dintr-o ”Eugenia” din cele cîteva zeci aduse de Herta pentru Klaus. Trec vreo 10 minute cred, cînd aud un urlet. Un vizitator intrînd la WC găsise un militar spînzurat cu cureaua de rezervorul de apă de deasupra. Imaginați-vă era… caporalul Klaus Werner Iohannis. Dăm toți năvală înăutru. Inspirat mă apuc să-l țin de picioare ridicat cît mai în sus, sarcină al dracu de grea, că începuse să dea din picioare și luasem niște bocanci în gură. Bine lustruiți ce-i drept.. Un vizitator care avea o brișcă la el tăiase rapid cureaua și îl așezăm cu toții jos. Se pare ca ăla cu brișca tăiase ceva mai profund că lui Klaus îi curgea bine sînge din tăietura de la gît. Sparg rapid geamul cutiei de prin ajutor de pe perete, iau bandajul și .. dau cu putere la învîrtit în jurul gîtului, strîngînd cît mai tare, ca să opresc hemoragia. Ajunge rapid și echipa de la punctul medical, taie cu greu bandajul meu și îi fac ei pe loc respirație artificială. Își revine dracul… a avut noroc, cureaua era răsucită în timp ce încerca să se sinucidă și nu a oprit total în cele 10 minute circulația sanguină spre creier și nici nu l-a sufocat complet. A stat în infirmerie vreo 3 zile, mai mult pentru tăietura de la gît. Cînd a ajuns după o lună acasă, în învoire, Claus nu a mai căutat-o pe Herta sau părinții ei, a aflat doar că s-a măritat. Și pentru că așa cum spuneam la început, nimic pe lumea asta nu este întîmplător, pe Herta nu o mai chema Kaufman ci… Frunză. Ați ghicit, a luat-o de nevastă comandantul meu de companie, ăla care o condusese la gară și care a doua zi se lăuda către noi cum că… a tras-o. Posibil sa nu ne fi mințit.
(…)
Observ pe tabel ca Iohannis este in prima serie de tragere, la groapa individuală nr 1. Super, hotărăsc să-l învăț minte pe măgar, așa că mă deplasez la gropi și în groapa nr. 1, de vreo 50 cm adîncime … îmi fac nevoile. Amîndouă. Am apoi remușcări, era totuși prea puțin la cum m-a scos Iohannis din cabină, așa că golesc în groapă și cei 2 litri de ulei ars de motor, ca să nu mai mă duc 300 m prin zăpadă pînă la ținte. Începe ședința de tragere. La semnalul cu fanion roșu ridicat în sus de căpitan, un soldat de la trupă, din clădirea foișor, punea în mișcare țintele, care se deplasau 10 secunde cam 30 m. Aflat la cîțiva pași de gropi, eu dădeam succesiv comenzile: “Prima serie, DREPȚI”, “ Pentru executarea ședintei a doua de tragere, în locașul individual fuga MARȘ”. “Încărcați ARM”, “ OCHIȚI”, “FOC”. Îl văd pe Iohannis alergînd spre poziția 1 de tragere și sărind cu convingere în groapă. “Încărcați ARM” urlu. Iohannis se ridică derutat în picioare, neînțelegînd ce dracu e în groapă de i s-a udat complet uniforma și s-a murdărit pe mîini și față. “OCHIȚI” urlu eu, ca să nu îi dau timp să se dezmeticească și vin la el împingîndu-l cu forța în groapa. “FOC” urlu, văzînd mișcarea țintelor. O rafală scurtă se aude din groapa lui Iohannis. Bouleanul se pierduse și fixase pîrghia la foc automat în loc de foc cu foc. Consumase cele 3 cartușe instantaneu și, evident, ratase și ținta. Se termină ședinta de tragere. Catastrofal, nici unul din cei 20 de militari TR nu a putut lovi ținta. Plutonul aliniat ține capul ghiocel ca să audă acum înjurăturile căpitanului. Scena era mortală. Toți militarii în kaki, numai Iohannis în negru din cap pînă în picioare, de parcă era din Waffen SS. Uleiul ars de motor își făcuse bine treaba. Era clar că la întoarcere nu o să mai fie luat cabină. Căpitanul Costea era disperat, eșecul la tragere echivala cu incompetența lui în instruire. Îl salvez eu: îi propun să aranjăm cu soldatul din clădirea foișor, care mișca țintele, să falsifice rezultatul, adică la poziția “ținte lovite” în fața cifrei zero el să pună un unu. (…) Mă ocup personal și cu pachetul de Kent pe care îl confiscasem de la caporalul Iohannis (pedeapsă pentru ratarea țintei) îl cumpăr pe soldatul mic și ochelarist din clădirea foișor, care dirija țintele și ținea o evidență proprie a poligonului (care se raporta de Poligon întodeauna comandantului unității, ca să se prevină raportările false ale comandanților de subunități). Nu o să vă vina să credeți, dar jur pe scula lui Jupiter și boașele lui Neptun că nu vă mint: soldatul care manevra atunci țintele și a salvat prin falsificare onoarea plutonului lui Iohannis era nimeni altul decat .. Emil Boc (făcea armata la trupă, că nu era atunci la facultate) viitorul premier.

Revoltat de tratamentele neomenoase la care au fost supuși soții Ceaușescu, prin faptul că au fost legați la mîini, de nerespectarea dreptului la un proces corect în acest caz, domnul Bozgan descrie însă admirativ omorîrea fără judecată a unor opozanți de către regimul nord-coreean. Iată de pildă o postare din 2 ianuarie 2018:

Frumoasa din imagine, este „Anaconda” a RBG (spionajul militar nord-coreean) și șefa operatiunii care l-a „rezolvat” pe fratele vitreg al lui Kim Jong-un, pe aeroportul din Kuala Lumpur. Genial plan: l-au abordat în sala de așteptare două femei, care i-au spus că ele fac reclamă la batiste, pe o chestie gen „camera ascunsă”, el trebuie să se faca doar că strănută și să ducă o batistă la nas. Aceea pe care i-o dau chiar fetele. Kim Jong-nam a fost de acord să colaboreze, a strănutat, a dus batista la nas, după care, în secundele următoare au început să îi plesneasca pe rînd venele, de nu știa nici el de unde, de la cap sau de la inimă. Deși identificate și reținute imediat, fetele au fost eliberate de avocați cu argumentul că nu batista era otravită ci … buzunarele pantalonilor, așa că mortul e vinovat și a fost ridicat și dus ulterior în Coreea de Nord, pentru funeralii, că era cetățean nord-coreean. A fost singura înmormîntare din Coreea de Nord, la care nu a plîns nimeni.

Într-o altă postare din 18 decembrie 2017 domnul Bozgan restabilește adevărul cu privire la moartea lui Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-un, caz despre care au apărut dezinformări în presa apuseană:

Tînărul din imagine (…) este Chung- Hee, conducător de tramvai (…). În ultimii 3 ani nu a avut nici o absență sau întîrziere la serviciu, nici o absență sau întîrziere la pregătirea militară săptămînală, nici o absență sau întîrziere la manifestările omagiale, motiv pentru care, după o așteptare de 3 ani și analiza temeinică a activității lui, a fost aprobată cererea lui de a fi primit în Partidul Muncii. Cu această ocazie i-a fost repartizat și un apartament cu 3 camere la etajul 48 în centrul Phenianului. (…) Istoria apartamentului este interesantă: primul chiriaș a fost Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-un, al doilea om in stat. (ăla despre care presa occidentală spunea acum vreo 4 ani ca a fost executat prin aruncare de viu la cîinii flămînzi. În realitate a fost prins că a luat mită, a fost condamnat la moarte de tribunalul militar și după execuția prin împușcare, cadavrul a fost predat grădinii zoologice din Phenian, drept hrană pentru carnivore). (…) Cum Jang Song Thaek a fost prins și arestat chiar de șeful securității nord-coreene, generalul Kim Won-Hang, pentru acest succes profesional i s-a repartizat chiar lui apartamentul lui Jang Song Thaek. Kim Jong-un este sever cînd este vorba de încălcarea legii, necruțător chiar cînd asta se face de apropiații lui, așa că în urmă cu 2 luni a făcut un control inopinat chiar la sediul Ministerului Securității Poporului (…), la generalul Kim Won-Hang, al 3-lea om în stat, ca să vadă cum se muncește acolo. Cînd a ajuns la poarta instituției a ordonat oprirea imediată a curentului electric. Apoi cu garda personala a urcat la birourile șefilor și a verificat în fiecare birou DVD-urile. În cam toate birourile a găsit blocate (din lipsa curentului) în DVD-uri unități cu filme sud-coreene, seriale ori … pornografice. Asta se făcea în timpul servicului la Ministerul Securității Poporului condus de general Kim Won-Hang. Pentru că era șef și trebuia să știe ce fac subordonații în timpul serviciului, atît el cît și 6 ofițeri superiori – șefi servicii – în birourile cărora s-au găsit DVD-urile cu filmele, au fost executați pe loc, de garda personală a lui Kim Jong-un, iar familiile executaților evacuate din apartamentele ocupate, care au fost distribuite imediat oamenilor muncii, unul fiind… tramvaistul Chung–Hee. La Chung-Hee dar și la grădina zoologică din Phenian a fost .. masă festivă în seara aia.

Alte povestiri ale lui Gheorghe Bozgan: A fost în audiență cu propuneri de afaceri la Kim Jong Un, prilej cu care a luat o palmă de la nevasta acestuia (linc), a apărut la televiziunea nord-coreeană (linc). Deasemeni, mai aflăm și despre cuceririle erotice ale dînsului. Iată un fragment dintr-o postare din 26 octombrie 2017 (linc):

Mă învîrt un pic pe hol și dau peste camerista mea preferată, Him, top model nu alta și îi zic: păpușă, du-te în camera mea și dezbracă-te, că vreau să vorbim. Nu trebuie să-i zic de două ori că își lasă jos aspiratorul, găleata și scara și o ia înainte dezbrăcîndu-se din mers, ca să nu piardă timpul. Intră ea în apartament, după 30 secunde intru eu, așa ca din întîmplare și cînd intru o văd pe Him în chiloți și în fața ei doi indivizi. Înainte de a zice eu ceva, Him face stînga împrejur cu bulion la nas și.. fuge.
(…)
După cîteva ore sînt anunțat de funcționarul de la agenția de turism din hotel că vizita mi-a fost … aprobată și la ora 8 dimineața să fiu la microbuzul din hotelului. Supeeeer. O caut rapid pe camerista Him să sărbătorim. Nu am mai găsit-o, am aflat că a fost detașată pe 6 luni la săpat de tranșee

Nu știu cît de apărător al drepturilor omului este fostul judecător și condamnat pentru falsuri Gheorghe Bozgan, dar ceva talent literar are. A fost dat afară din magistratură, dar poate îl primesc la Uniunea Scriitorilor.

Mai citește:
– Stagiul militar la TR, în România comunistă
– Contestarea certificatului de revoluţionar a lui Ion Iliescu. „Ion Iliescu a subminat puterea de stat a Consiliului Frontului Salvării Naţionale”
– CPRD respinge contestaţia mea legată de Ion Iliescu şi amînă soluţionarea contestaţiilor legate de Gelu Voican Voiculescu şi Constantin Aldescu

9 gânduri despre „Înalta Curte de Casație și Justiție desființează ordonanța de NUP și trimite cauza la Parchet în vederea începerii urmăririi penale pentru Ion Iliescu, Dan Voinea și alții, într-un proces legat de execuția soților Ceaușescu. Cine e Gheorghe Bozgan, autorul plîngerii penale

 1. Fara indoiala domnul Gheorghe Bozgan are un pic de talent literar! Ceea ce este important insa pentru noi ca romani este demersul domniei sale in speţa simulacrului de proces si asasinarii soţilor Ceausescu! Vom urmari cu mare atenţie felul cum justiţia isi va face datoria!

  Singurele lucruri cu care noi romanii ne-am pricopsit de pe urma Loviturii de Stat din decembrie 1989 sunt economia ţarii devalizata, distrusa si instrainata, peste 100 miliarde Euro datorie, 4 milioane de romani pe drumuri in pribegie si… o colecţie de sute, mii de schelete in dulap!

  1. Vă contrazic în ceea ce privește pretinsa distrugere a economiei românești
   Azi economia românească produce mai mult decît pe vremea comunistă, iar nivelul de trai al oamenilor muncii a crescut.
   Oricine se plimbă prin Timișoara poate observa macaralele care rîd în soare în diferite părți ale orașului.

   1. Va imbataţi cu apa rece domnule Marius Mioc! Activitatea economica, atita cita e in Romania, aparţine in cea mai mare parte, ca si cistigurile, corporaţiilor transnaţionale sau, in mai mica masura, unor clici de oligarhi si samsari locali! Romanii au fugit si fug pe capete din Romania, iar guvernul ‘ales’ al Romaniei tocmai a perfectat inţelegerile pentru o noua transa de imprumut de 1 miliard de Euro!

    Daca situaţia economica a Romaniei este atit de buna cum pretindeţi dumneavoastra, de ce a acumulat Romania peste 100 miliarde Euro datorie externa si de ce au parasit ţara 4 milioane de romani?

   1. Conducerea chineza a reprimat in 1989 manifestaţia din Piaţa Tienanmen! Au intrat cu tancurile in prostime si ARMATA A TRAS! Daca armata n-ar fi tras si China ar fi ajuns pasalic occidental ca si Romania, China n-ar mai fi ajuns niciodata in secolul 21, asa cum nici Romania n-a mai ajuns!
    https://goo.gl/kbzEUh

    Sub conducerea lui Nicolae Ceausescu Romania a facut progrese imense, iar in 1989 Romania a avut cea mai buna situaţie economica si sociala din istoria ei! Din pacate Romania a pierdut in decembrie 1989 trenul istoriei!

    Dumneavoastra Marius Mioc aţi ramas irecuperabil intoxicat cu cliseele, minciunile si demagogia diseminate de propaganda occidentala prin postul de radio C.I.A. ‘Europa Libera’!

   2. România a ajuns în secolul 21. Tineretul umblă cu aifoane, unii tineri sînt nemulțumiți că nu pot avea ultima variantă de aifon ci doar variante mai vechi. Dacă rămînea Ceaușescu la putere activiști de partid cumsecade ar fi făcut liste de priorități pentru cine să primească dreptul de a avea telefon fix instalat în casă. La anunțuri de vînzare de locuințe se preciza ca un avantaj deosebit al locuinței că deja are telefon fix instalat. În destule sate nu exista telefon decît la primărie și la sediul C.A.P.
    Disponibilitatea de a trage în propriul popor este una din asemănările regimului Ceaușescu cu regimul chinez. Dar cu cine ați fi vrut să reprime Ceaușescu poporul răsculat? Cu ostași care, cînd un superior în grad le cere să salute, se descheie la șliț, cum povestește fostul ofițer Bozgan?
    Am spus că îl bănuiesc pe Bozgan că e mitoman și nu cred că a fost coleg de armată chiar cu Iohanis și cu Boc. Dar atmosfera generală care domnea în armată pe vremea comandantului suprem Ceaușescu, Bozgan o descrie corect.
    Am descris și eu respectiva atmosferă în cîteva din articolele mele de popularizare a științei. Vezi:
    – Stagiul militar la TR, în România comunistă https://mariusmioc.wordpress.com/2017/01/23/stagiul-militar-la-tr-in-romania-comunista/
    – Starea jalnică a armatei române în 1989 https://mariusmioc.wordpress.com/2010/05/01/starea-jalnica-a-armatei/
    Desigur, comandantul suprem Ceaușescu și generalii săi habar n-aveau de realitate. Rupți de realitate erau și activiștii de partid ori securiști de felul maiorului Radu Tinu https://mariusmioc.wordpress.com/2009/10/18/un-securist-cu-capul-in-nori-radu-tinu/ (rîzi cu lacrimi cînd îl vezi pe Radu Tinu dînd interviuri în care pretinde că pe vremea lui Ceaușescu instituțiile statului funcționau)
    Și în general generația mai veche, care își făcuse stagiul militar înainte ca armata să fie distrusă de comandantul suprem Ceaușescu, era cam ruptă de realitate.
    Dar pentru mine și pentru alții din generația mea era știut că forțele represive de care dispune regimul Ceaușescu sînt slabe. A fost unul din elementele pe care am mizat de la bun început în decembrie 1989. Iar desfășurarea evenimentelor, care a culminat cu fuga lui Ceaușescu din C.C., a confirmat în mod strălucit justețea punctului nostru de vedere.
    Văd acum tot felul de „stupid people” care în decembrie 1989 au fost stupefiați de căderea lui Ceaușescu, nu le venea să creadă că așa ceva e posibil, cum fac acum pe deștepții și lansează teorii despre cum s-ar fi întîmplat de fapt această cădere. Și vor să ne explice nouă, care am prevăzut această cădere și am acționat cu competență (după cum arată rezultatele) pentru realizarea ei.
    E cazul ca acești „stupid people” să priceapă că pentru înțelegerea felului cum au decurs niște fapte trebuie ascultați chiar cei care au luat parte la faptele respective. Părerile băgătorilor de seamă apăruți postfactum sînt egale cu zero, indiferent de tupeul cu care aceștia se pretind atotcunoscători.

 2. Telefonia, telefoanele, chiar si Internetul au devenit foarte ieftine si banale datorita progresului tehnologic! Astazi si-n ţarile din lumea a treia tineretul are telefoane celulare si acces la Internet! Spaţiul virtual a devenit chiar un surogat pentru lumea reala! Poţi fi rupt in fund si cu toate astea poţi face un voiaj imaginar la munte sau la mare, te poţi imagina inconjurat de opulenţa si bunastare! In capitalism lumea nevolnica consuma timp pe Internet sau in fata tembelizorului, in timp ce ‘baieţii destepţi’ au vile cu piscina la munte si la mare, limuzine de lux, iahturi, avioane si elicoptere private!

  Pina in 1989 Romania a fost suficient de telefonizata pentru acele vremuri si pentru nivelul de telefonizare de care ar fi avut nevoie la acea vreme! La acea vreme Romania poseda o baza industriala superioara si era mai avansata tehnologic decit China! Romania pina in 1989 a fost o ţara aflata in plin proces de construcţie si emancipare tehnologica, o ţara aflata in plin proces de dezvoltare! In 1989 erau mai mulţi tineri in Romania care cunosteau o meserie, posedau un loc de munca stabil si o locuinţa, decit sunt tinerii de astazi care trag de un amarit de telefon celular!

  Lovitura de Stat, evenimentele din decembrie 1989 din Romania, n-au avut nimic de-a face cu dumneavoastra Marius Mioc sau cu alţi figuranţi in evenimente, ci totul de-a face cu tradatorii din esaloanele superioare ale Armatei, Securitaţii si nomenlaturii care au instrumentat aceasta Lovitura de Stat!

  1. Da, progresul tehnologic capitalist este într-adevăr remarcabil. De menționat totuși că avem în România internet mai rapid și mai ieftin decît în SUA, ceea ce unul dintre cei care răvneau la președinția SUA, Bernie Sanders, declara că e „inacceptabil”.

   Din fericire, internetul fiind o chestie nouă politicienii români n-au apucat să o reglementeze. Piața liberă a putut acționa în beneficiul oamenilor muncii. Apar însă și la noi tendințe îngrijorătoare care ne-ar putea arunca înapoi, la un internet scump și prost pe model american. Pe acest blog am luat atitudine împotriva acestor tendințe: https://mariusmioc.wordpress.com/2011/08/24/statul-maximal-limiteaza-concurenta-in-telefonie-televiziune-prin-cablu-si-internet/
   Pînă în 1989 România era rămasă mult în urmă cu telefonizarea. La sate, mai ales, era dezastru. Iar tinerii români din perioada comunistă locuiau cu părinții într-o proporție mult mai mare decît azi.
   În 1989 eșaloanele superioare ale Armatei, Securității și nomenclaturii au trădat poporul român și au fost credincioase lui Ceaușescu. Lucrul s-a dovedit inclusiv în justiție, prin condamnări la închisoare ale unor persoane din aceste eșaloane (Stănculescu, Chițac, Topliceanu – din fruntea Armatei; Milea și Gușă a scăpat fiindcă au murit; Iulian Vlad, Nicolae Andruță Ceaușescu și Traian Sima din Securitate; membri C.P.Ex. din nomenclatură). Din fericire însă, regimul comunist român era atît de putred încît n-a fost capabil să reziste în fața poporului răsculat, neputînd beneficia nici de sprijin din afară, cum a avut de pildă regimul comunist din Ungaria în 1956.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.