Grupul „Revoluţia din 1989” de pe facebook a depăşit 4000 de membri

Grupul „Revoluţia din 1989” (linc) pe care l-am înfiinţat şi îl administrez pe facebook a depăşit recent 4000 de membri.

Primul meu grup facebook legat de revoluţie – „Revoluţia română din 1989” – l-am înfiinţat în 2011. Pe 1 decembrie 2014 administraţia facebook a şters respectivul grup (linc), care adunase 3141 de membri. Nici pînă azi n-am primit de la facebook (deşi am cerut) explicaţii pentru motivele ştergerii acestui prim grup şi a 3 ani de discuţii despre revoluţie care avuseseră loc acolo.

Ca urmare am înfiinţat un nou grup cu acelaşi profil şi nume puţin schimbat, care a ajuns să depăşească numărul de membri ai grupului vechi, iar acum a depăşit 4000 de membri.

Regula grupului este că nu se acceptă decît discuţii care au legătură cu revoluţia din 1989 sau cu revoluţionarii. Mesajele fără legătură cu tematica grupului se şterg, iar postarea repetată a unor asemenea mesaje poate aduce eliminarea din grup.

Grupul este de tip „deschis”, adică discuţiile din el pot fi citite de oricine. Calitatea de membru este necesară doar pentru a scrie mesaje pe grup. Nu există vreo condiţie ca membrii grupului să fi participat la revoluţie, grupul este gîndit ca fiind deschis tuturor celor interesaţi de revoluţia din 1989. Dar cei mai activi participanţi la discuţii sînt, după cum e şi firesc, cei care au participat la revoluţie.

Pentru că primeam cereri de înscriere în grup de la tot felul de profile facebook dubioase, am pus condiţia ca cei care se înscriu să ştie limba română. Dacă persoanele care cer înscrierea în grup nu au pe profilul lor facebook mesaje în limba română, le întreb prin mesaj privat dacă cunosc această limbă.

Înainte de 2011 cînd am înfiinţat primul meu grup de pe facebook, existau acolo vreo 5-6 grupuri care după titlu aveau ca temă revoluţia din 1989, dar discuţiile din ele lîncezeau. Grupul înfiinţat de mine a fost primul cu acest profil care a avut activitate zilnică. După aceea au apărut mai multe alte grupuri de acest fel. Cred că acum sînt peste 20 de grupuri pe facebook cu tematică legată de revoluţia din 1989 şi/sau de revoluţionari. Sînt şi eu membru în unele dintre ele, dar de la o vreme am constatat că nu am timp să le urmăresc pe toate, aşa că n-am mai dat curs la invitaţii de a mă înscrie în asemenea grupuri iar din unele m-am şi retras sau, chiar dacă am rămas membru, nu particip prea des la discuţii. Grupul (re)înfiinţat de mine a rămas, din cîte ştiu, grupul cu cel mai mare număr de membri dintre grupurile facebook consacrate revoluţiei din 1989.

Pe lîngă acest grup, am mai înfiinţat şi administrez pe facebook şi grupul „Decembrie 1989 – istorie” (linc). Diferenţa faţă de grupul „Revoluţia din 1989” este că în „Decembrie 1989 – istorie” se discută doar din punct de vedere istoric despre revoluţia din 1989, fiind interzise discuţiile legate de aspecte ulterioare revoluţiei, cum ar fi certificatele de revoluţionar, legile care acordă drepturi revoluţionarilor ori politica asociaţiilor de revoluţionari. În prezent, „Decembrie 1989 – istorie” are 767 de membri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.