Cărți ale mele, disponibile în format electronic (inclusiv unele epuizate în librării)


Actualizare 28 aprilie 2019: Schimbat adresa de e-mail unde se trimite comanda.
Am primit mesaje de la cititori care ar dori să cumpere cărți ale mele care nu se mai găsesc în librării, fiind tipărite mai demult și epuizate. Fiindcă am în computer textul cărților mele, așa cum l-am pregătit de tipar, m-am gîndit să ofer doritorilor posibilitatea de a primi cărțile în format electronic. Am fișiere format Word for Windows și în unele cazuri și format Adobe (.pdf) cu interiorul acestor cărți. Textul Word nu conține fotografii și documente scanate care au fost incluse în cartea tipărită. Dacă am disponibil și formatul .pdf, acela cuprinde și fotografii și scanări – deci e mai apropiat sau poate identic cu forma finală a cărții tipărite. Există posibilitatea ca fișierul pe care-l am în computer să nu cuprindă unele schimbări de ultim moment pe care le-am făcut la tipografie, înainte de tipar. Pot trimite doritorilor prin poștă electronică conținutul respectivelor cărți, așa cum îl am în computer.

Costul trimiterii prin e-mail al textului unei cărți este 20 lei/carte. Procedura pentru a primi cărți ale mele prin e-mail este următoarea:

 1. Mergeți la o agenție CEC Bank și depuneți în contul RO18CECETM0102RON0020002 deschis pe numele Mioc Marius Remus la CEC Bank sucursala Timișoara banii pentru cărțile pe care vreți să le comandați (sau faceți ordin de plată pe acel cont). Scrieți la explicație „plată carte”.
 2. Trimiteți un mesaj la mioc.marius@gmail.com în care precizați că ați plătit banii și spuneți textul căror cărți doriți să-l primiți și adresa de poștă electronică la care vreți să primiți cărțile. Dacă sînt cărți disponibile și în format pdf, precizați dacă doriți formatul Word, altfel presupun că preferați formatul pdf care e mai aproape de forma finală a cărții tipărite.
 3. După ce am confirmarea faptului că mi-au intrat banii, vă voi trimite un mesaj electronic la adresa indicată de dumneavoastră, avînd atașate fișiere cu cărțile comandate, în format Word for Windows sau – dacă e disponibil – pdf. Nu aveți dreptul să redistribuiți fișierul primit.

Cărți pe care le puteți primi în format electronic:

 • Revoluția din Timișoara și falsificatorii istoriei (editura Sedona 1999)
 • The anticommunist Romanian Revolution of 1989 (editura Marineasa 2002) – disponibilă și în format .pdf (ediția a 4-a, editura Artpress 2007)
 • Libertatea și politrucii (editura Mirton 2003)
 • Curtea Supremă de Justiție – Procesele revoluției din Timișoara (1989), adunate și comentate de Marius Mioc (editura Artpress 2004)
 • Lucrarea mea de popularizare a științei publicată în 2005, legată de campania publicistică din „Jurnalul Național”

  Revoluția din 1989 și minciunile din Jurnalul Național (editura Marineasa 2005)

 • Revoluția din 1989, pe scurt (editura Artpress 2006) – disponibilă și în format pdf. Notă: Ulterior am scos „Revoluția română explicată pentru toți” care este o ediție revizuită a „Revoluției pe scurt”, deci recomand să comandați direct ediția revizuită, în care am făcut mici corecții.
 • La revolution roumaine de 1989 (editura Artpress 2007) – disponibilă și în format pdf care include fotografii din interior
 • Revoluția română, explicată pentru toți (editura Artpress 2014) – disponibilă și în format pdf. Este reeditarea cu revizuiri a cărții „Revoluția din 1989, pe scurt” – fișierul Word pe care-l am conține titlul „Revoluția din 1989 pe scurt, ediția a 2-a”, schimbarea titlului am făcut-o doar la tipografie.

La cartea Revoluția fără mistere. Începutul Revoluției române: Cazul Laszlo Tokes (editura Almanahul Banatului 2002) nu găsesc pe moment fișierul Word cu textul cărții, doar un fișier format PageMaker cum a fost pregătită de tipar la editură, pe care nu-l pot deschide fiindcă nu am instalat pe computer programul PageMaker. Deci deocamdată această carte n-o pot oferi în format electronic, voi căuta fișierul Word printre dischetele mele vechi (care nu pot fi citite de actualul meu computer). Dacă voi găsi fișierul, voi anunța că și această carte e disponibilă.

Aceeași problemă o am cu cărțile mele mai vechi – „Falsificatorii istoriei” și „Revoluția din Timișoara așa cum a fost”, al căror text îl am pe niște dischete care nu mai pot fi citite de computerul meu actual. Dacă există cereri pot încerca să recuperez fișerele, dar cartea „Revoluția din Timișoara și falsificatorii istoriei” cuprinde cea mai mare parte a textului celor 2 cărți menționate avînd în plus și unele completări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.