Parchetul își menține soluția de clasare la plîngerea împotriva fostului șef al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu

Am relatat deja despre faptul că Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 1 București, prin procuroarea Florina Sîrbu, a clasat dosarul legat de plîngerea mea împotriva fostului șef al SSPR (din guvernarea PDL) Adrian Viorel Nicolaescu (linc) și am reprodus plîngerea mea față de această soluție a Parchetului (linc). Deși ordonanța parchetului recunoaște faptul că în cele 2 cazuri reclamate de mine (Ilie Olteanu și Lucian Elefterie) certificatele de revoluționar s-au acordat ilegal, și chiar stabilește un prejudiciu de 171671 lei produs în bugetul caselor de pensii, dosarul s-a clasat fără a se stabili vreo vinovăție penală și fără a se lua vreo măsură de încetare a ilegalităților.

Am primit și răspunsul pe care domnul prim-procuror Alin Cozma l-a dat la plîngerea mea, și anume menținerea soluției de clasare. Redau ordonanța nr. 843/II-2/2018 a Parchetului de pe lîngă Judecătoria Sectorului 1 București:

Ordonanță
14.12.2018

Prim-procuror Cozma Alin – din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Sectorului 1 București,
Examinînd plîngerea formulată de petentul Mioc Marius Remus, împotriva soluției de clasare a urmăririi penale pronunțate în dosarul nr. 12287/P/2012,

CONSTAT:

Prin plîngerea înregistrată la parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 1 București sub nr. 12287/P/2012, petentul Mioc Marius Remus a solicitat efectuarea de cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de abuz în serviciu, faptă prev. și ped. de art. 248 din Vechiul Cod Penal.
Prin Ordonanța nr. 12287/P/2012 din 25.10.2012 Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sector 1 București a dispus clasarea cauzei cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu, faptă prev. și ped. de art. 248 alin. 1 din VEchiul Cod Penal, reținînd în drept incidența cazurilor de împiedicare a punerii în mișcare a acțiunii penale prev. de art. 16 alin. 1 lit. b și c C.p.p.
Împotriva soluției de clasare a formulat plîngere petentul Mioc Marius Remus solicitînd în esență admiterea plîngerii, infirmarea soluției și redeschiderea urmăririi penale.
În urma examinării dosarului nr. 12287/P/2012 al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Sector 1, a soluției dispuse și a plîngerii formulate de către petent, apreciez că aceasta din urmă este neîntemeiată și pe cale de consecință urmează a fi respinsă, materialul probator administrat în cauză fiind interpretat în mod legal și temeinic de procurorul de caz în dispunerea soluției.
Față de cele expuse,
În temeiul art. 339 C.pr.pen.,

DISPUN:

Respingerea ca neîntemeiată a plîngerii formulate de petentul Mioc Marius Remus împotriva soluției pronunțate în dosarul nr. 12287/P/2012 din 25.10.2018 al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Sector 1.
În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. cheltuielile judiciare în cuantum de 50 de lei urmează a fi suportate de petentul Mioc Marius Remus.
Soluția se comunică.
Cu drept de plîngere în termen de 20 de zile de la comunicare la judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Sectorului 1 București conform art. 340 C.p.p.

Prim-procuror
Cozma Alin

Mai citeşte:
– Efectul Adrian Viorel Nicolaescu + Raymond Luca asupra preschimbării certificatelor
– Mărieş: Munca lui Raymond Luca şi Adrian Viorel Nicolaescu într-un an o depăşeşte pe a celorlalţi în 5 ani
– Adrian Viorel Nicolaescu, noul şef al SSPR, are dosar penal în lucru
– Cauza privind lista revoluţionarilor din Monitorul Oficial 467 bis a fost declinată către Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
– NUP al Parchetului pentru şeful SSPR Adrian Viorel Nicolaescu. Lista finală a revoluţionarilor din Monitorul Oficial “nu a produs consecinţe juridice”
– Parchetul respinge plîngerea mea împotriva rezoluţiei de NUP din cazul listei revoluţionarilor din Monitorul Oficial
– Procesul fostului şef SSPR Adrian Viorel Nicolaescu – amînat pe 10 aprilie
– Fostul şef al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu scapă de plîngerea penală legată de lista revoluţionarilor din Monitorul oficial
– Hotărîrea judecătorească referitoare la fostul şef al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu
– Inspecţia Judiciară, cu privire a tărăgănarea cauzei privind fostul şef al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu: „Cercetările au fost supravegheate, succesiv, de 6 procurori. (…) Nu se poate pune în discuţie existenţa unor indicii care să ducă la concluzia că procurorii … au manifestat dezinteres”
– Fostul şef al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu, numit prefect de Constanţa
– Inspecția Judiciară găsește iar justificări pentru tărăgănarea rezolvării dosarului legat de Adrian Viorel Nicolaescu, fost șef al SSPR, acum prefect de Constanța
– Reclamația la adresa polițiștilor care tărăgănează dosarul penal al fostului șef al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu, rămasă fără rezultat
– Clasare și la al doilea dosar penal al fostului șef al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu. Procuroarea Florina Sîrbu constată prejudiciu de 171671 lei, dar stabilește că nu există vinovați și nici nu ia măsuri de recuperare a prejudiciului ori intrare în legalitate. „Așa cum reiese din Decizia Curții Constituționale nr. 405/2016 nu se poate reține existența infracțiunii de abuz în serviciu… Nu rezultă că aspectele hotărîte la data de 27.06.2012 în ședința CPRD au fost comunicate SSPR pentru a putea îndeplini procedura retragerii certificatelor celor două persoane”
– Plîngerea mea împotriva ordonanței de clasare în cazul fostului șef al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.