B1 copiază de pe saitul meu fără să facă trimitere la el

Odată cu intrarea în politică a lui Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru, activitatea tatălui în timpul revoluției a devenit mai interesantă pentru opinia publică. Interesul față de activitatea lui Ion Caramitru la revoluție e sporit și de numirea sa, de către președintele Iohannis, în Colegiul Național al Institutului Revoluției. Cum pe saitul meu se găsesc destule date despre ce a făcut Ion Caramitru la revoluție, nu e de mirare că acest sait e folosit ca bază de documentare de diferiți ziariști.

La pagina „Despre mine și acest blog” (linc) am precizat de multă vreme: „Reproducerea materialelor semnate de mine din acest blog este acceptată oriunde pe internet, fără pretenţii materiale, cu condiţia menţionării autorului şi sursei, cu hiperlegătura explicită atunci cînd aceasta este posibil.

În 29 ianuarie 2019 saitul B1 publică articolul, preluat apoi și de alte saituri, „Ion Caramitru la revoluție: Gorbaciov transmite salutările lui și simpatia pentru revoluția română (video)” (linc). Articolul are la bază o înregistrare video pe care o pusesem pe acest blog în 21 decembrie 2008, transcrierea înregistrării făcută de mine, cît și observații ale mele legate de ce nu se observă în înregistrarea video dar apare în cartea „Revoluția română în direct” de Mihai Tatulici: „Ion Caramitru la CC în 22 decembrie 1989 (1): Sînt oameni trimişi de noi. Opriţi focul! Toţi civilii să vină cu armele înapoi, se crează debandadă! (video)” (linc).

La sfîrșitul articolului de pe saitul B1 e precizat: „Sursă Video și Transcript: Mioc Marius”. Nu este însă dată niciunde hiperlegătura către articolul de pe saitul meu de unde au copiat, și nici măcar o menționare generică a saitului meu.

Domnilor ziariști din București, și oricare alții care vreți să preluați de pe saitul meu: Înțeleg că-mi folosiți munca, și am spus că nu vreau nici un ban de la voi pentru asta. Dar am avut și eu o pretenție măruntă, ca atunci cînd preluați de aici să puneți hiperlegătura. Dacă voi ați găsit folositor saitul meu și profitați de el, să ajutați și pe alții să descopere acest sait. E chiar așa mare pretenția mea? E chiar așa greu să ai bun simț?

Mai citește:
– Ion Caramitru la CC (1): Sînt oameni trimişi de noi. Opriţi focul! Toţi civilii să vină cu armele înapoi, se crează debandadă!
– Ion Caramitru la CC (2): Nu vă jucaţi cu armele. Bărbat: În strada Nuferilor situaţia este critică. Cîteva blindate să se deplaseze pînă acolo
– Ion Caramitru la CC (3): Să avem grijă de palat, în el e muzeul de artă
– Ion Caramitru: Înainte de a da cuvîntul reprezentanţilor miliţiei şi securităţii, să prezentăm noua ediţie a ziarului Scînteii
– Ziarul „Adevărul” îl ponegrește pe Ion Caramitru
– Am avut sentimentul că există terorişti şi nu existau. În studioul 4 se lucra la 2 capete
– Securistul nostru, care se ocupa de 3 teatre, a devenit luptător cu merite deosebite în revoluţie
– Am fost indus în eroare de soacra lui Mircea Geoană. În dosarul pe care a obţinut certificatul de revoluţionar eu sînt dovada cea mai bună, nu mai are un act atît de precis
– La SSPR n-au vrut să-mi dea Monitorul Oficial cu cele 17000 de titluri de revoluţionar
– Ne trebuie un lider pentru FSN şi acesta este domnul Caramitru
– Nici partidele istorice, nici Iliescu, n-au dorit în 1990 vizita regelui Mihai
– Sînt disperat de ce se întîmplă în legătură cu politica în România
– Klaus Iohannis numește 6 noi membri în conducerea Institutului Revoluției Române
– Membrii vechi ai Colegiului Național al Institutului Revoluției Române contestă numirea noilor membri de către Klaus Iohannis

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.