București, decembrie 1989. Mulțime strigînd „fără comuniști!” (video)

Filmare din București, în decembrie 1989, după fuga lui Ceaușescu. Un cetățean povestește mulțimii evenimentele din dimineața de 22 decembrie 1989. Mulțimea strigă „fără comuniști!”.

Transcriere înregistrare:
0:00 Bărbat cu căciulă: Ascultați-mă puțin! Ascultați-mă puțin! La 22 dimineața din Piața Romană, cînd trupele teroriste erau puși în față aicea, de nu ne da voie să mergem, a ocupat tancurile și a venit în sala Palatului, aicea. Și sînt care a căzut aici la subsol. A căzut, și care a scăpat, a scăpat. Vă spun tot secretul, ca să știe aicea, la subsol. La cazan aicea am participat și peste tot, vă spun. Acum ne-a dat afară de-aicea, ca să nu mai cunoaștem nimic. Vrem libertate!
0:42 Scandări „Libertate!”
1:05 Glas: „Jos comuniștii!”
1:05 Scandări „Libertate!” continuă
1:09 Scandări „Fără comuniști!”
1:30 Bărbat: A curs sîngele!
1:33 Scandări „Libertate!”
1:38 Bărbat cu căciulă: Am fost dați afară de-aicea! Vrem să știm ce se întîmplă! Și vrem libertate! Vrem libertate! Atențiune! Atențiune! Tot tineretul! Studenții care au participat primii! La Timișoara, în toată țara! Atenție, asta-i sfîrșitul! Noi sîntem poporul!
2:05 Scandări „Noi sîntem poporul!”
2:36 Scandări „Armata e cu noi!”

Mai urmărește:
– alte înregistrări video din revoluția bucureșteană la pagina Revoluția din București
– fragmente din emisiunea TVR din timpul revoluției la pagina TVR în decembrie 1989

2 gânduri despre „București, decembrie 1989. Mulțime strigînd „fără comuniști!” (video)

  1. Distribui această postare pe facebook pe grupul „Revoluția din 1989” înființat și administrat de mine și apoi pe propriul meu profil de facebook. (în plus, pe pagina mea facebook, diferită de profilul meu, postarea se distribuie automat prin WordPress)
    După ce distribui pe propriul meu profil, îmi apare mesaj de la facebook că postarea încalcă standardele comunității privind spamul și numai eu o pot vedea. Am făcut contestație la aceasta.
    Nu e prima oară cînd pățesc asta – facebook consideră spam și îmi șterge (ori îmi șterge parțial – adică lasă vizibil doar pentru mine) postări. În trecut am fost și blocat pe diferite perioade de timp pe facebook. Se pare că am prieteni care mă raportează acolo.
    Cum naiba să fac spam cu postări puse pe propriul meu profil și pe grupuri pe care eu însumi le-am creat și le administrez? Înțeleg să fiu acuzat de spam pentru postări puse pe profilele altora, dacă titularul profilului consideră așa, ori pe grupuri administrate de alții, dacă administratorii grupului consideră astfel. Dar să fiu acuzat (nu știu de cine, că facebook nu-mi spune cine mă reclamă) de spam pe propriul meu profil și pe propriile mele grupuri mi se pare exagerat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.