Daniela Lungu, membră în comisia SSRMLÎRC de (re)analizare a cererilor de „luptător cu rol determinant”, condamnată penal (în primă instanță) pentru instigare la fals în declarații și la fals în înscrisuri

Pe portalul instanțelor se poate vedea sentința Judecătoriei Timișoara în dosar 5918/325/2018 (linc), prin care 3 persoane – Titus Marinescu, Susana Benkosi și Daniela Lungu – au fost osîndite într-un caz de fals în declarații și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Este vorba de un contract de vînzare-cumpărare al unei mașini, care a fost trecută pe numele unei persoane cu handicap, evitîndu-se astfel plata unor taxe către stat, mașina respectivă nefiind de fapt în proprietatea acelei persoane. Daniela Lungu este din Lugoj, și e membră în comisia SSRMLÎRC care (re)analizează cererile de acordare a titlurilor de „luptători cu rol determinant”. Conform hotărîrii instanței, Daniela Lungu a primit 8 luni închisoare pentru instigare la fals în declarații și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar cu amînarea aplicării pedepsei pentru 2 ani, în care va fi sub supraveghere și totodată va trebui să presteze muncă neremunerată în favoarea comunității pentru 40 de zile. Citez de pe portalul instanțelor:

În baza art. 47 C.pen., rap. la art. 326 C.pen., cu referire la art. 83 C.pen., stabilește pedeapsa de 6 luni închisoare în sarcina inculpatei LUNGU DANIELA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals în declarații. În baza art. 47 C.pen., rap. la art. 322 C.pen., cu referire la art.83 C.pen., stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare în sarcina aceleiaşi inculpate LUNGU DANIELA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Constată că infracţiunile sunt concurente. În temeiul art. 38-39 alin. 1 lit. b C.pen., aplică în sarcina inculpatei pedeapsa cea mai grea de 6 luni, la care se va adăuga un spor de 2 luni (1/3 din cealaltă pedeapsă), în final în sarcina inculpatului fiind stabilită pedeapsa de 8 luni închisoare. În baza art. 83 alin. 1 şi 3 C.pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere, stabilit în condiţiile art. 84 C.pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă, dacă va fi cazul; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) – e) C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Timiş. În baza art. 85 alin. 2 C.pen. impune inculpatei să execute următoarele obligaţii: b) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul primăriei municipiului Lugoj sau a, Spitalului Municipal Lugoj pe o perioadă de 40 de zile; În baza art. 404 alin. 3 C.proc.pen. atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv a dispoziţiilor art. 88 C.pen privind cazurile de revocare a amânării şi de aplicare şi executare a pedepsei stabilite, cu aplicare, după caz, inclusiv a regulilor de la concursul de infracţiuni.

Hotărîrea poate fi atacată cu apel. Și ceilalți inculpați din cauză au fost condamnați.

Fostul secretar de stat la SSRMLÎRC Sorin Meșter a publicat cu acest prilej pe facebook (linc) un mesaj din care citez:

Judecătoria Timișoara s-a pronunțat ieri, 25 aprilie 2019 în dosarul penal nr. 5918/325/2018, condamnînd-o pe Daniela LUNGU, consultant la cabinetul demnitarului SSRML, asistenta personală a consilierului la cabinetul demnitarului SSRML, Balint Petrică, la o pedeapsă cu închisoarea de 8 luni de zile, ămânând aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit la 2 ani, de la data rămânerii definitive a hotărârii!
În lumina acestei condamnari pronunțată de instanță, SOLICIT DE ÎNDATĂ secretarului de stat, Laurențiu COCA, emiterea unui ORDIN privind SCHIMBAREA Danielei LUNGU din rândurile membrilor comisiei, devenită incompatibilă moral cu calitatea deținută.
Desigur, situația este mult mai dificilă, alegandu-se varianta de a NU SE PUBLICA PE SITE-UL SSRML, decizia conducerii luată zilele trecute, privind înlocuirea Irinei LEULESCU din calitatea de membru, cu Mihai GADINĂ, secretar tehnic devenind Sorina DASCĂLU.
Irina LEULESCU si-a exprimat opțiunea de a nu mai face parte din comisie.
De asemenea, cer instituirea de urgență a unei comisii administrative care să analizeze oportunitatea prezenței pe mai departe în funcția de consultant la cabinetul demnitarului a Danielei LUNGU, pentru a nu compromite moral și mai mult instituția, în acest an în care comemoram 30 de ani de la Revoluție! Tot publice sunt si informațiile de pe portarul instanțelor, de unde aflăm modul în care, împreună cu mentorul și seful său, Petrică Balint, au în spate o „inginerie” financiară de 1.238.044 lei, înscriși ca și creanță pură și simplă, așa cum reiese din soluția Tribunalului Timiș în dosarul 6634/30/2015/a2, conform hotărârii 735/2016 din 19.05.2016.
Aceste persoane au fost „montate” la cârma SSRML pentru a gestiona fondurile ce vor fi alocate din terțe surse publice și private, pentru a comemora Revoluția din Decembrie 1989, sau ce a mai ramas din amintirea ei!

În ceea ce privește procesul de la Tribunalul Timiș, de pe portalul instanțelor (linc) observ că e vorba de un proces civil în care o firmă – Gun Farbed SRL, al cărei administrator este Daniela Lungu, contestase niște datorii la stat stabilite de Administrația Județeană Timiș a Finanțelor Publice, în valoare de 1238044 lei. Pe portalul instanțelor, la acest proces, nu apare nici o referire la Petrică Balint (membru în Colegiul Național al Institutului Revoluției, al Consiliului Național al PSD și consilier al secretarului de stat Laurențiu Coca). Cunosc diferite zvonuri legate de legăturile care ar exista între Petrică Balint și Daniela Lungu, dar prefer să nu le răspîndesc cîtă vreme nu am verificat adevărul lor. Ceea ce e sigur e faptul că atît Daniela Lungu cît și Petrică Balint sînt din Lugoj și au fost angajați la SSRMLÎRC de noul secretar de stat Laurențiu Coca. În declarația de interese a lui Petrică Balint (linc) figurează funcțiile de președinte al ASIS București și APACA Timiș – Hezeriș, entități la care Daniela Lungu este secretară, respectiv primvicepreședinte (linc). APACA Timiș pare asociația producătorilor agricoli și crescătorilor de animale, iar ASIS nu știu ce este. Gun Farbed SRL figurează doar în declarația de interese a Danielei Lungu, nu și în cea a lui Petrică Balint. Observ că firma e în faliment și că a pierdut procesul cu fiscul și la Curtea de Apel (linc). În declarația de avere a Danielei Lungu (linc) apare o sumă modestă – 3592 lei – ca venit anual încasat ca administratoare a acestei firme, comparativ cu valoarea datoriilor către ANAF.

Irina Leulescu, despre care scrie Meșter că nu mai dorește să facă parte din comisia SSRMLÎRC de (re)analizare a cererilor pentru acordarea titlurilor de „luptători cu rol determinant” este una dintre persoanele care s-au opus (linc) în multe cazuri în care secretarul de stat a susținut acordarea acestor titluri. Cealaltă persoană care s-a opus părerilor secretarului de stat – Athena Piceava – a fost deja eliminată din comisie (linc). Pe lîngă secretarul de stat Laurențiu Coca, din comisia respectivă mai făceau parte Petrică Balint și Daniela Lungu, care mereu au susținut în comisie opiniile secretarului de stat.

Mai citește:
– SSRMLÎRC respinge 626 de cereri de „luptători cu rol determinant” care fuseseră acceptate de CPRD. Lista acestora
– CPRD cere prim-ministrei Viorica Dăncilă destituirea lui Sorin Vintilă Meșter de la conducerea SSRMLÎRC
– SSRMLÎRC anulează deciziile prin care acceptase orașele Piatra Neamț și Suceava printre localitățile în care au existat victime la revoluție înainte de fuga dictatorului
– Viorica Dăncilă îl destituie pe Sorin Meșter de la conducerea SSRMLÎRC. Octav Bjoza preia conducerea secretariatului de stat
– Fostul senator Laurențiu Coca numit secretar de stat la SSRMLÎRC
– Un prim comunicat al noului secretar de stat la SSRMLÎRC
– Președintele Iohanis acordă 5 noi titluri de revoluționari „cu rol determinant”. Noua echipă a SSRMLÎRC va aproba noi titluri de revoluționari „determinanți” unor persoane anterior respinse de vechea echipă. Fostul secretar de stat Sorin Meșter intră în polemică cu Laurențiu Coca
– Divergențe în comisia SSRMLÎRC de atribuire a certificatelor de „luptător în revoluție cu rol determinant”
Urmare a opoziției sale la atribuirea unor certificate de revoluționari „cu rol determinant”, doamna Athena Piceava a fost schimbată din funcție

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.