Reportaj Sky TG 24 Italia despre revoluțiile din 1989 în Europa de Est

Postul italian de televiziune Sky TG 24 Italia, parte a rețelei internaționale Sky News, a transmis un reportaj despre căderea zidului Berlinului. În cadrul acestui reportaj este și un episod despre revoluția din Timișoara. În cadrul acestui episod am fost filmat și eu, deasemeni Ioan Savu și Laszlo Tokes.

„Părăsind capitala Ungariei, pentru prima dată în întreaga noastră călătorie în Flixbus, ne oprim la graniță pentru controlul documentelor: România se află în Uniunea Europeană, dar nu face parte din spațiul Schengen. Călătoria dincolo de fosta Cortină de Fier se încheie la Timișoara, orașul de la care a pornit revoluția care l-a înlăturat pe Ceaușescu, cu o mie de morți în zece zile. Spre deosebire de tranzițiile din alte țări din Europa de Est, revolta a fost rapidă și sângeroasă aici: armata și poliția au primit ordinul de a trage, dar protestele nu au încetat. Timișoara a fost primul oraș care s-a declarat liber, așa cum ne spune – încă cu emoție – Ioan Savu, un fost muncitor care s-a regăsit printre liderii revoluției: „Puterea este acolo acolo”, a strigat către premierul român, arătându-i mulțimea de protestatari”, este sumarul pe care reporterul italian Antonino Spampinato îl face acestui episod.

Puteți vedea acest episod pe saitul Sky TG 24 Italia: Da Budapest a Timisoara, in bus oltre l’ex Cortina di ferro (linc).

Episoadele reportajului de pe Sky TG 24 Italia, intitulat „Muro di Berlino, viaggio tra le città oltre la Cortina di ferro” (Zidul Berlinului. Călătorie în orașele de dincolo de cortina de fier) sînt Berlin-Varșovia, Varșovia-Praga, Praga-Budapesta, Budapesta-Timișoara. Prezentarea tuturor episoadelor o puteți vedea pe saitul Sky TG 24 (linc).

Mai citește:
– articole și reportaje din mass-media străină legate de revoluția din 1989 la pagina Mass-media străină în 1989

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.