Victor Ionescu explicînd cum se primeau informațiile la TVR în decembrie 1989: Principala sursă de informare era un telefon din seria celor cu numere scurte care fusese instalat de armată (video)

Crainicul Victor Ionescu explică într-o emisiune a TVR cum se primeau informațiile care se difuzau la TVR în decembrie 1989. În majoritate sursa informațiilor era „un telefon din cele cu numere scurte care fusese instalat de armată”. La telefon nu aveau acces decît generalul Tudor și redactorul șef Teodor Brateș. Cu litere cursive între paranteze drepte am introdus niște explicații.

Transcriere înregistrare:
0:00 Victor Ionescu: S-au transmis numeroase mesaje în acele zile, ele avînd în majoritate, ca principală sursă de informare, un telefon din seria celor cu numere scurte care fusese instalat de armată. Acest telefon era unul la care n-aveau acces decît generalul Tudor și redactorul șef de atunci, Teodor Brateș. Prin el soseau tot felul de știri, care erau transpuse pe hîrtie și date spre lectură unora dintre cei care se aflau în studioul 4. La acest telefon, în primele zile mai mult veneau informații. Cine era la celălalt capăt al firului nu se știe. Ulterior, de la telefonul respectiv s-a vorbit cu Ministerul Apărării Naționale, unde era generalul Militaru, s-a vorbit cu CPUN-ul [Consiliul Provizoriu de Uniune Națională]. Nu știu unde era sediul CPUN-ului atunci. Sau nici măcar nu căpătase denumirea de CPUN [Consiliul Provizoriu de Uniune Națională s-a înființat în februarie 1990, înainte de asta conducerea statului era denumită Consiliul Frontului Salvării Naționale], dar, mă rog, mă refer la aceași autoritate constituită. S-a vorbit inclusiv cu domnul Ion Iliescu sau domnul Petre Roman.

Mai urmărește:
– secvențe din emisiunea TVR din zilele revoluției la pagina TVR în decembrie 1989
– înregistrări video din București din timpul revoluției la pagina Revoluția din București

Un gând despre „Victor Ionescu explicînd cum se primeau informațiile la TVR în decembrie 1989: Principala sursă de informare era un telefon din seria celor cu numere scurte care fusese instalat de armată (video)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.