Două noi cărți ale mele, proaspăt ieșite de sub tipar. Triplă lansare de carte în 17 decembrie 2019 ora 17

Luna aceasta, la editura Partoș din Timișoara, am scos 2 noi cărți despre revoluție, cu care se inaugurează colecția „Nu vrem să aflăm adevărul despre revoluție, fiindcă îl cunoaștem” a acestei edituri.

Prima carte din această colecție se numește „Istoricii și revoluția din 1989: Minciuni, falsificări, manipulări” și cuprinde analiza unor manipulări pe tema revoluției lansate în spațiul public de persoane precum Alex Mihai Stoenescu, Larry Watts, Grigore Cartianu, Moise Guran, Cristian Troncotă. În carte sînt incluse facsimile de documente, articole de presă, declarații de martor din procesele revoluției. La sfîrșitul cărții este un indice de nume și un indice de organizații și instituții.

Cea de-a 2-a carte din această colecție se numește „Revoluția de la Timișoara prin mărturii”. Cuprinde exact ce zice titlul: mărturii ale unor participanți activi în revoluția din 1989. O parte din aceste mărturii au fost deja publicate în cărțile mele anterioare „Revoluția din Timișoara așa cum a fost” (1997), „Revoluția din Timișoara și falsificatorii istoriei” (1999) și „Revoluția fără mistere. Începutul revoluției române: Cazul Laszlo Tokes” (2002). Pe lîngă mărturiile reeditate sînt adăugate și mărturii care încă n-au fost publicate pe hîrtie. Dacă în „Revoluția din Timișoara așa cum a fost” publicasem mărturii strict de la răniți, reținuți și rude și prieteni ale celor uciși în revoluție (toate acele mărturii sînt incluse și în noua carte), acum, la aniversarea a 30 de ani de la revoluție, am căutat să public o carte mai cuprinzătoare despre revoluția din Timișoara, motiv pentru care am adăugat unele mărturii din rîndul unor revoluționari care n-au fost răniți sau reținuți cît și din rîndul unor persoane din anturajul lui Laszlo Tokes, inclusiv mărturia lui Laszlo Tokes (acestea fuseseră cuprinse în cartea „Revoluția fără mistere”). Deasemeni, sînt incluse liste cu morții și răniții revoluției din Timișoara. Și aceste liste le publicasem anterior, dar, mai ales la lista răniților, am descoperit unele greșeli pe care acum le-am corectat. Totodată, fiindcă mulți răniți din revoluție au murit în cei 30 de ani care au trecut de atunci, acolo unde am avut informații am adăugat și anul morții.

Împreună cu asociația „17 Decembrie” Timișoara a răniților și familiilor îndoliate din revoluție voi organiza o lansare a acestor 2 cărți, la care se adaugă și o carte pe care a editat-o asociația „17 Decembrie” (sub coordonarea domnului Cornel Secu) – „Ori învingem, ori murim”. Această triplă lansare de carte va avea loc în 17 decembrie 2019 ora 17 la Uniunea Artiștilor Plastici din Timișoara (parcul de lîngă cinema Capitol cu terasa „Bănățeana” și Hidrotehnica).

Cartea asociației „17 Decembrie” fiind scoasă cu sprijinul financiar al Primăriei Timișoara se va împărți gratuit, cărțile mele însă, nebeneficiind de sprijin financiar, se vor da contra cost. „Istoricii și revoluția din 1989: Minciuni, falsificări, manipulări” are 280 pagini format A5 și se vinde cu 40 de lei, iar „Revoluția de la Timișoara prin mărturii” are 212 pagini format A5 și se vinde cu 30 lei. Mai tîrziu voi organiza distribuția acestor cărți prin unele librării.

Mai citește:
Cărțile mele
Cărți de vînzare
„Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim!” – o carte a asociaţiei „17 Decembrie” din Timişoara

6 gânduri despre „Două noi cărți ale mele, proaspăt ieșite de sub tipar. Triplă lansare de carte în 17 decembrie 2019 ora 17

 1. Ma bucur sa vad ca in ciuda faptului ca institutiile statului nu promoveaza istoria inca se mai gasesc persoane care sa o faca. Felicitari!

 2. Domnule Mioc, tot respectul meu pentru tot ce faceti legat de Revolutia din Decembrie. Incerc sa citesc cat mai mult din continutul blogului dvs.
  Recent am vizionat la postul tv francez filmul „Le proces des Ceausescu – une revolution volee” ( Procesul Ceausestilor – o revolutie furata), difuzat la 15 Decembrie a.c., in care si dvs. aveti mai multe aparitii. Puteti sa-l urmariti pe siteul postului tv respectiv, la acest link:
  https://www.france.tv/france-5/la-case-du-siecle/1121605-le-proces-des-ceausescu-une-revolution-volee.html
  Inregistrarea e disponibila numai pana la 22 Decembrie, dupa care va fi stearsa.

  1. Încerc să văd filmul, dar primesc mesajul (în franceză) că din motive de drepturi de autor această filmare nu e disponibilă pentru cei din locația mea geografică (România). Nu puteți descărca acest film și să mi-l trimiteți și mie (vedeți pagina de contact pentru e-mailul meu)?

 3. Dle Mioc, ma bucur nespus de mult ca mentineti standardul cercetarilor dvs – si al cartilor publicate – la un nivel ridicat: avem mare nevoie de continuitate. Felicitari! Cat despre ultimele doua carti lansate: as dori sa stiu (eu, locuind in Bucuresti) cum as putea intra in posesia lor (achizitie directa, prin librarii/distribuitori, etc): sunt f interesat. Mult succes, in tot ceea ce intreprindeti! Sarbatori Fericite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.