Valentin Ceaușescu cere statut de victimă în „dosarul revoluției”

Valentin Ceaușescu, fiul cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu, s-a constituit parte vătămată în „dosarul revoluției”, anunță „Adevărul” (linc).

În rechizitoriul din acest dosar există și un subcapitol care se referă la execuția fostului președinte Nicolae Ceaușescu. Rechizitoriul consideră respectiva execuție o faptă infracțională, parte din operațiunea de inducere în eroare și diversiune. Am prezentat deja acest subcapitol al rechizitoriului pe blog (linc), împreună cu comentariile mele, uneori critice, la felul cum a fost alcătuit. Nu are rost să repet comentariile de acolo. Pretenția lui Valentin Ceaușescu de a fi considerat parte vătămată în „dosarul revoluției” se bizuie anume pe această parte a rechizitoriului.

O întrebare care se poate pune este dacă Valentin Ceaușescu va pretinde și la titlu de erou martir al revoluției pentru părinții săi și la cel de urmaș de erou martir pentru el. Deocamdată, sînt două prevederi ale legii 341/2004 care împiedică asta: art. 8 care spune că legea nu se referă la cei care au desfășurat acțiuni „sub orice formă” împotriva revoluției și faptul că perioada legală de depunere a dosarelor pentru obținerea titlurilor prevăzute de lege s-a încheiat. Dar au existat titluri de revoluționar acordate unor persoane cu încălcarea articolului 8 și există presiuni de redeschidere a posibilității de depunere de dosare pentru obținerea calităților prevăzute de legea 341/2004.

Mai citeşte:
– Valentin Ceauşescu, beneficiar al principiului „restitutio in integrum”
– Valentin Ceauşescu cere interzicerea piesei „Ultimele ore ale lui Ceauşescu”
Valentin Ceauşescu cere despăgubiri pentru folosirea numelui „Ceauşescu” într-o piesă de teatru
Rechizitoriul în „dosarul revoluției” (16). Execuția fostului președinte Ceaușescu Nicolae

3 gânduri despre „Valentin Ceaușescu cere statut de victimă în „dosarul revoluției”

  1. În loc cã criminali comunisti sã fie trimisi la muncã fortatã sã sape încã un Canal Dunãrea-Marea Neagrã, sau trimisi la Aiud, Gherla, Pitesti, sau împuscati la Jilava, bãtuti si pusi la Arpacas, acuma devin „eroi de revolutie”! Pãi dacã dupã 1989 si peste noapte au devenit „nationalisti si încã si DACI”, tocmai ei, acesti criminali comunisti care au omorit peste 800 de mii de adevãrati nationalisti romãni! Rãu am ajuns!

  2. Probabil, din cauză că instanța care i-a returnat tablourile n-a cercetat proveniența acestora, dacă crescuseră pe pereții cizmăriei lui tac-su.
    Mâine-poimâine va fi revoluționar cu rol determinant (parcă ăsta e ultima găselniță).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.