Înregistrarea completă a discursului din 20 decembrie 1989 a lui Nicolae Ceaușescu

Încă din 20 decembrie 2008 am pus pe acest blog înregistrare video cu discursul lui Nicolae Ceaușescu de la TVR, din 20 decembrie 1989. Nu era întregul discurs ci doar o parte din el, dar atîta găsisem pe internet la vremea respectivă. După o vreme înregistrarea respectivă a dispărut de pe internet, lăsînd articolul meu oarecum în aer (nu complet, fiindcă făcusem acolo și o transcriere a înregistrării care rămînea valabilă). Apoi a reapărut pe youtube fragment cu discursul lui Ceaușescu, după o vreme iar a dispărut.

Am făcut recent rost de discursul complet a lui Ceaușescu. Față de 9 minute și 31 de secunde cît aveam acolo (după ce repusesem înregistrarea, atît găsisem pe canalul youtube al TVR), înregistrarea de care am făcut rost are 23 de minute și 30 de secunde, conținînd și discursul de prezentare și cel de încheiere al crainicului TVR. Nu mă mai bizui pe canalele youtube ale altora, de aceea am încărcat înregistrarea pe propriul meu canal youtube.

Nu repet filmarea asta într-un articol nou de pe blog. Am actualizat articolul vechi, și vă invit să vă uitați acolo să vedeți discursul complet a lui Ceaușescu, cu transcrierea acestuia și comentarii: Ceauşescu la TVR, 20 decembrie 1989: Populaţia din Timişoara a văzut aceste distrugeri de tip fascist. Armata şi-a îndeplinit pe deplin datoria faţă de patrie, faţă de popor şi cuceririle socialismului! (video) (linc).

Mai citește:
– alte înregistrări din emisiunea TVR din perioada revoluției la pagina TVR în decembrie 1989
– Filmări din revoluția din capitală la pagina Revoluția din București

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.