O izbîndă a luptei împotriva analfabeților funcționali dusă de Asociația „17 Decembrie” din Timișoara: Moise Guran renunță la funcția de coordonator al campaniei electorale a USR

În 1 februarie anul acesta, asociația „17 Decembrie” Timișoara a răniților și familiilor îndoliate din revoluție adopta o scrisoare deschisă către membrii și simpatizanții Uniunii Salvați România prin care cerea înlăturarea domnului Moise Guran din funcții de conducere în cadrul acestei formațiuni politice: Asociația „17 Decembrie” din Timișoara către membrii și simpatizanții Uniunii Salvați România: „Noi, răniții și familiile îndoliate din revoluție de la Timișoara, nu dorim în funcții politice în România pentru care ne-am riscat viața ori și-au dat viața membri ai familiilor noastre, persoane mincinoase, care dezinformează voit, ori persoane cu capacitate intelectuală scăzută, lipsite de discernământ, manipulabile, analfabeți funcționali. Din acest motiv facem apel către membrii și simpatizanții Uniunii Salvați România să se împotrivească avansării domnului Moise Guran în funcții înalte în acest partid” (linc).

Scrisoarea respectivă a pricinuit o serie de reacții în spațiul public. Despre o parte din ele am amintit pe acest blog:
Discuții legate de scrisoarea asociației „17 Decembrie” către USR referitoare la Moise Guran. Cristian Tudor Popescu: „Prostie alfabetizată, ceaușism congenital, hîzenie pură… Regret orice vorbă schimbată vreodată cu acest ins… asta nu se va mai întîmpla în această viață”. Forumist: „Dar e ok, nu e nevoie ca o chestie atît de mică şi insignifiantă precum apologia genocidului să oprească circulaba barnistă de pe aici”
Mimozele de la asociația „21 Decembrie” se simt ofensate de Moise Guran

Iată că inevitabilul s-a produs. După cum anunță g4media, Moise Guran a renunțat la funcția sa de coordonator al campaniei electorale a alianței USR – PLUS (linc). A durat cam multișor, dar mai bine mai tîrziu decît niciodată. Cît de bun a fost Guran în funcția respectivă se vede și din scăderea tendințelor de vot pentru USR evidențiată de diferite sondaje de opinie. Nu pot decît să felicit Uniunea Salvați România că s-a debarasat de Moise Guran. Nădăjduiesc că în acest partid nu există persoane care să dorească să i se găsească acestuia vreo nouă funcție.

Virgil Măgureanu, prima victimă a luptei asociației 17 Decembrie împotriva analfabeților funcționali din politica românească

Amintesc că lupta dusă de asociația „17 Decembrie” din Timișoara împotriva analfabeților funcționali din politica românească este mai veche, iar domnul Moise Guran nu este prima victimă a acestei lupte. În 1994, revoltată de lipsa de profesionalism a raportului SRI despre revoluția din 1989, asociația „17 Decembrie” a ținut o conferință de presă în care a cerut destituirea directorului SRI de la acea vreme, Virgil Măgureanu (linc). La vremea aceea cererea nu a avut efect, regimul Iliescu avînd politica de a păstra persoane lipsite de profesionalism în funcții înalte în stat dacă acestea îndeplinesc condiția de a proveni din fosta securitate ori din nomenclatura PCR. Dar mai apoi, după ce Convenția Democratică a preluat guvernarea și apăruseră semne că Virgil Măgureanu va fi păstrat în fruntea SRI (presa favorabilă Convenției Democratice începuse să-i găsească diferite calități după ce Măgureanu îl criticase pe Corneliu Vadim Tudor), a fost reiterată cererea asociației de înlăturare a lui Măgureanu, care s-a și produs cu o întîrziere de cîteva luni. Sînt deasemeni aspecte despre care cititorii acestui blog au fost informați:
Polemica mea cu Vasile Popovici, în urma căreia Virgil Măgureanu a plecat din fruntea SRI
Culisele revoluţiei (9). În 1994 am cerut destituirea domnului Măgureanu datorită lipsei de profesionalism a raportului SRI despre revoluţie (video)

Și în acest caz spunem: Mai bine mai tîrziu decît niciodată! Lipsa de profesionalism a persoanelor care au ori tînjesc să aibe funcții importante în stat nu poate și nu trebuie să fie tolerată.

Mai citește:
Cronologia revoluției române, așa cum o propăvăduia Moise Guran: „Securitatea refuză să se implice în stradă”. Atît 16-17 decembrie 1989 la Timișoara, cît și 21 decembrie 1989 București sînt „diversiune externă”
Mimozele de la asociația „21 Decembrie” se simt ofensate de Moise Guran
Discuții legate de scrisoarea asociației „17 Decembrie” către USR referitoare la Moise Guran. Cristian Tudor Popescu: „Prostie alfabetizată, ceaușism congenital, hîzenie pură… Regret orice vorbă schimbată vreodată cu acest ins… asta nu se va mai întîmpla în această viață”. Forumist: „Dar e ok, nu e nevoie ca o chestie atît de mică şi insignifiantă precum apologia genocidului să oprească circulaba barnistă de pe aici”
– Asociația „17 Decembrie” din Timișoara către membrii și simpatizanții Uniunii Salvați România: „Noi, răniții și familiile îndoliate din revoluție de la Timișoara, nu dorim în funcții politice în România pentru care ne-am riscat viața ori și-au dat viața membri ai familiilor noastre, persoane mincinoase, care dezinformează voit, ori persoane cu capacitate intelectuală scăzută, lipsite de discernământ, manipulabile, analfabeți funcționali. Din acest motiv facem apel către membrii și simpatizanții Uniunii Salvați România să se împotrivească avansării domnului Moise Guran în funcții înalte în acest partid”
– Justificatorul criminalilor din 1989, Moise Guran, intră în politică
– Moise Guran justifică crimele din decembrie 1989
– Capitalismul funcționează, spre disperarea lui Moise Guran

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.