Dr. Dan Lee Dimke: Cum să omorîm coronavirusul (inhalare de aer cald) (video)

Isteria coronavirusului ia amploare, și această presupusă primejdie este folosită de politicieni pentru a înainta spre statul polițienesc (linc). Nu e ceva nou, în aproape fiecare an se iscă cîte o isterie din asta, fie tot cu gripă, fie cu alte molimi: gripă aviară, pestă porcină, ebola, SARS, boala vacii nebune etc. Pe acest subiect am mai publicat pe acest blog:
Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)

Fiindcă subiectul stîrnește interes, mă alătur și eu luptei patriotice împotriva coronavirusului. Am pus pe canalul meu youtube o filmare (cu tălmăcire în românește) în care domnul Dan Lee Dimke dă niște sfaturi pentru combaterea sa. Am căutat pe net și am găsit biografia acestui domn (linc), din care rezultă că are doctorat în educație, nu în medicină. Dînsul a scris încă din 1984 o carte „Cum să biruiești răceala și gripa”, metoda lui fiind folosită cu rezultate bune în multe țări, și e valabilă și la coronavirus. Filmarea prezintă procedura propusă deja în acea carte.

Virusul moare la temperaturi de peste 56 grade Celsius și Dimke propune inhalarea de aer cald, produs cu un uscător de păr, ori mersul la saună, ca tratament. 2 sesiuni de inhalare de cîte 5 minute pe zi ajung pentru prevenire, iar dacă sînt prezente deja simptoame de îmbolnăvire, trebuie 5 sesiuni pe zi. Metoda funcționează în starea de început a bolii, cînd virusul e localizat în nas și sinusuri. După ce virusul a migrat spre plămîni, ceea ce se întîmplă la 20% dintre pacienți la o săptămînă sau două de la infectare, metoda nu mai e eficace. Dr. Dimke precizează că procedura nu este susținută de autoritățile sanitare și trebuie considerată ca o metodă de prevenire. Beneficiile sînt maxime la prevenire și la tratamentul în starea de început a bolii. Dacă veți folosi această procedură, dr. Dimke spune să o folosiți exact cum e prezentată, doar cu sursele de căldură menționate (aburul nu este printre ele, spune Dimke). Nu folosiți căldură excesivă care vă provoacă disconfort. Nu folosiți uscătoare de păr vechi care prezintă primejdie de electrocutare. Începeți cu sesiuni de 3 pînă la 5 minute și creșteți treptat. Nu folosiți sauna dacă consumați alcool, aveți febră sau tensiune ridicată. Întrebați doctorul înainte de a folosi sauna.

Remarc și un articol din New York Times (linc) care combate metodele alternative de tratare a coronavirusului. Dar în mulțimea de metode combătute, exact pe cea cu încălzirea cavității nazale n-o combate ci o susține cu oarecari rețineri: „Dr. Offit spune că unele cercetări indică că încălzirea căilor nazale poate ajuta sistemul imunitar să combată virusul. Dar a adaugat că respirarea de abur – cum ar fi să stai lîngă o oală de supă care fierbe – este o idee mai bună decît să îndrepți un uscător de păr spre față”. Adică confirmă că poate fi eficace să-ți încălzești nările și sinusurile. Propune însă inhalarea de abur. Inhalarea de abur e și un leac bătrînesc folosit împotriva gripei și răcelii. Se recomanda să se stea deasupra unei oale în care fierbe ceai de mușețel cu un prosop pe cap și să se inhaleze aburii rezultați din fierbere. Nu este sistemul propus de dr. Dan Lee Dimke, dar ideea principală e tot de încălzire a căilor nazale. În ceea ce privește mersul la saună, aceasta este un lucru obișnuit la popoarele nordice (adică exact în zonele unde fiind mai frig, virușii gripei prosperă mai lesne), și printre beneficiile cunoscute este și întărirea rezistenței organismului la gripă și răceală (linc).

Tălmăcirea filmării:

Sînt dr. Dan Lee Dimke. Noul coronavirus, cunoscut ca SARS-CoV-2, și boala pe care o provoacă, COVID-19, au fost declarate urgență mondială de Organizația Mondială a Sănătății, provocînd probleme în întreaga lume.

Dar acest virus are o vulnerabilitate care e comună și altor viruși ai căilor respiratorii și tuturor coronavirușilor cunoscuți. Ei sînt deosebit de fragili. Deși ei pot supraviețui lesne săptămîni sau chiar luni la temperaturi aproape sau chiar sub temperatura de îngheț, acești viruși mor în cîteva minute dacă sînt supuși la temperaturi mai înalte. Neadaptarea lor la căldură silește coronavirușii să se reproducă doar în părțile mai reci ale trupului, de obicei în celulele epiteliale din nas și sinusuri. Deoarece sinusurile sînt în spatele obrajilor și nărilor și în jurul orbitelor oculare, aceste cavități sînt aproape la fel de reci ca aerul de afară pe care-l respirăm, cel puțin în lunile reci ale anului. Dar cînd temperatura de afară crește, la fel crește și temperatura sinusurilor noastre. Cînd devine prea cald pentru acești viruși să se reproducă, ei mor și dispar. Multe studii de laborator făcute de virusologi vestiți arată că coronavirușii sînt lesne omorîți în mai puțin de 15 minute la o temperatură de 56 de grade Celsius. Cînd au încălzit virusul în laborator, oamenii de știință au văzut că membrana sa exterioară se rupe și în cîteva minute virusul se distruge, devenind incapabil să mai provoace infecție.

Metoda încălzirii moderate e pe larg folosită la producerea diferitelor leacuri și vaccinuri. Exact același procedeu poate fi folosit cu pacienți, prin creșterea temperaturii deasupra temperaturii de omorîre a virusului. Virusul moare, simptoamele și infecția se opresc și molima este oprită. Aceasta este lense de făcut, fără pagube sau riscuri, prin respirarea de aer încălzit. Brusc, părțile cele mai reci ale trupului vor deveni cele mai calde și orice virus invadator va fi efectiv topit. Dar pacienții? Vor putea supraviețui la expunerea la aceste temperaturi? Oamenii deja fac asta zilnic, în lume. Temperatura în timpul zilei, în deșerturile lumii, în mod regulat se ridică deasupra de 56 de grade Celsius. Și milioane de oameni merg zilnic la saună la temperaturi mult peste aceasta. Respirînd adînc pentru doar cîteva minute în oricare din aceste locuri fierbinți vom omorî o mare parte din orice coronavirus care s-ar întîmpla să invadeze partea superioară a sistemului respirator, și o a 2-a sau o a 3-a expunere, după o oră, va omorî restul. Nu este la îndemînă deșert sau saună? Nici o problemă! Un uscător de păr obișnuit, care se ține în mînă conține un element de încălzire și un ventilator care produce instantaneu jet de aer cald care va ucide coronavirusul chiar mai repede, la fel cum ar face-o un cuptor. Și pentru că poți să concentrezi căldura doar la zona infectată (nasul și sinusurile), poți să folosești metoda în siguranță chiar și atunci cînd ai deja febră. Această procedură simplă a fost propusă întîi în cartea „Biruiește răceala și gripa” publicată de Future World Press în 1984. De atunci a fost testată și folosită cu rezultate foarte bune în 55 de țări. Iată ce e de făcut:

Pasul 1: Fixează uscătorul de păr la minim și întinde degetele pe zona de aspirație a aerului, pentru a încetini aspirarea și a crește temperatura aerului evacuat.

Pasul 2: Cu cealaltă mînă folosește un aparat de șpreiat umplut cu apă pentru a umezi regulat zona din jurul gurii și nasului. Jetul de aer cald provoacă evaporarea apei păstrînd fața și nasul răcorite, dar lăsînd căldura să pătrundă adînc în nas și sinusuri. Inspiră încet și adînc, prin nas, cu gura închisă, pentru 5 minute. Pentru a micșora disconfortul, dă la o parte uscătorul între respirații, astfel încît aerul cald să fie îndreptat către față și nas numai la inspirare. Scopul e să se crească temperatura din interiorul nasului și a sinusurilor la cea de omorîre a virusului, de 56 grade Celsius, pe întreaga perioadă a tratamentului. Folosește setarea cea mai ridicată de temperatură pe care o poți tolera în siguranță.

Pasul 3: După o pauză de o oră, începe o altă sesiune de 5 minute de tratament cu aer cald.

Dacă nu a apărut nici un simptom, 2 cicluri de aer cald pe zi sînt destul pentru prevenție. Însă dacă au apărut deja simptoame, se recomandă 5 asemenea cicluri zilnic, pînă simptoamele dispar.

Dacă ar fi folosită pe scară largă, această procedură simplă poate opri orice viitoare răspîndire a COVID-19. Deasemenea ucide cele mai multe alte virusuri care provoacă răceală, deci puteți s-o folosiți la orice semne obișnuite de răceală. Dacă cei ce oferă servicii medicale vor învăța pacienții despre această procedură și autoritățile sanitare ar distribui uscătoare de păr ieftine și sticluțe de șpreiat pentru cei din carantină ori din zonele infectate, care nu le au deja, vom putea preveni ca molima cu coronavirus să devină vreodată o pandemie regională sau internațională.

Precizare: Aceasta este o variantă scurtă e explicațiilor domnului Dimke. Există și un film mai lung (17 minute), care însă e numai în engleză (linc).

Mai citește:
Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu
– Noul cod fiscal pregătește un dezastru pentru bugetul sistemului medical românesc

Un gând despre „Dr. Dan Lee Dimke: Cum să omorîm coronavirusul (inhalare de aer cald) (video)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.