Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă

Președintele Klaus Iohannis a cerut un bonus de 500 euro/lună pentru medicii ce lucrează cu pacienții cu coronavirus (linc), anunță Europa FM.

Cresc dovezile pretutindeni în lume că isteria coronavirusului e nejustificată. Am publicat și pe acest blog articole care contestă varianta oficială. Politicienii care au luat aceste măsuri își dau seama că dacă măsurile se dovedesc greșite cariera lor politică va suferi. Și atunci au nevoie să înfățișeze poporului faptul că există un „consens științific” că măsurile sînt bune și că coronavirusul e într-adevăr o mare primejdie.

Acordarea unui supliment salarial este o metodă de forța crearea unui consens în lumea medicală pe ideea că coronavirusul este într-adevăr o mare problemă. Orice medic ar îndrăzni să spună că s-a exagerat va avea de înfruntat ostilitatea colegilor de breaslă, fiindcă atentează la cei 500 euro suplimentar primiți, care numai declarînd coronavirusul o mare problemă pot fi justificați. Or, și în rîndul medicilor există o firească solidaritate de breaslă. Indiferent de argumentele științifice, medicul care ar contesta importanța coronavirusului ar deveni paria breslei. „Consensul științific” care ar rezulta într-o asemenea atmosferă este unul profund viciat.

În condițiile românești, nu m-aș mira să se ajungă și la declararea falsă de infectați cu coronavirus, doar pentru ca medicii dintr-un anumit loc să beneficieze și ei de sporul salarial. Sau vedem anunț la mica publicitate: „Căutăm infectat cu coronavirus să vină în localitatea noastră. Sîntem 20 de doctori la spitalul orășenesc care vrem spor salarial”.

Deja discuțiile din lumea medicală sînt viciate de interesele trusturilor farmaceutice interesate să-și vîndă produsele. Acum se va adăuga un motiv în plus de viciere a acestor discuții.

Lefurile medicilor au fost substanțial mărite în guvernarea PSD. Nu discut că e loc de mai bine, dar acest lucru ar trebui discutat democratic în societate, într-o atmosferă normală. Nu cînd e stare de urgență, cînd s-a creat isterie în popor, cînd întreaga societate se îndreaptă spre criză economică și veniturile populației vor fi în scădere. Ca părere personală, nu cred că infecția cu coronavirus trebuie să fie considerată prioritatea numărul unu a sistemului medical. După numărul de morți provocat, chiar în condițiile actuale cînd orice mort care avea coronavirus e declarat mort de covid-19 (ceea ce e complet greșit), covid-19 e cam la urmă pe lista de boli ucigătoare din România. Noi avem deja o situație gravă cu pacienți care au alte boli decît coronavirus și care sînt neglijați. Bolnavi cu insuficiență renală nu primesc dializă la timp, operații pentru alte boli sînt amînate. De ce e considerat coronavirusul mai important decît orice? Nu știu care e situația medicilor care lucrează la secțiile de boli infecțioase, dacă nu au deja supliment salarial pentru asta, dar e sigur că există inclusiv boli infecțioase mult mai primejdioase decît covid-19.

Mai citește:
Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu
– Noul cod fiscal pregătește un dezastru pentru bugetul sistemului medical românesc

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.