Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”

Petiția „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!” (linc), despre care am anunțat în 8 aprilie (linc), a ajuns, în momentul cînd scriu aceste rînduri, la 232 de semnături confirmate. Pe lîngă acestea, mai sînt multe semnături neconfirmate. Observ că aproape un sfert dintre cei care semnează petiția neglijează să confirme semnătura. După semnarea petiției pe saitul „petiții on-line”, saitul respectiv trimite un e-mail la adresa pe care ați indicat-o în momentul semnării, cu un linc de confirmare. Prin urmare amintesc celor care au semnat petiția dar n-au confirmat semnătura, să se logheze în e-mailul pe care l-au indicat, să caute mesajul de la „petiții online”, și din acel mesaj să facă confirmarea semnăturii. Numai după parcurgerea acestei proceduri semnătura este considerată valabilă. Eu, în calitate de inițiator al petiției, pot vedea și semnăturile neconfirmate, dar ele nu apar la lista semnatarilor decît după confirmare.
Sînt și vreo 10 cazuri în care adresele de e-mail indicate nu sînt corecte. Dacă cineva intenționat a dat o adresă de e-mail falsă – ei bine, nu merge așa, adresa de e-mail trebuie să fie valabilă. Unii probabil au greșit o literă cînd au indicat adresa de e-mail și de aceea a apărut mesajul cu adresă inexistentă. Verificați-vă adresa de e-mail și dacă n-ați primit e-mail de la „petiții on-line” în care vi se cere confirmarea semnăturii, înseamnă că ați greșit la indicarea adresei și mai trebuie să semnați o dată cu adresa de e-mail corectă, iar apoi să confirmați semnătura.

La semnarea petiției aveți posibilitatea să alegeți ca numele dumneavoastră să nu apară pe internet. Eu însă îl voi putea vedea și cînd voi înmîna petiția către factori de decizie, numele dumneavoastră va apărea acolo. Înțeleg că în actuala stare de urgență unora le e frică să apară public pe internet că au susținut asemenea petiție. Eu am primit amenințări că mi se va face plîngere penală pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” – art. 352 cod penal (linc). Nu mă tem, pentru că dreptul la liberă exprimare e încă prezent în legislația românească, dar unii se tem. Un indicator despre cît de mult se tem oamenii în condițiile actualei stări de urgență este numărul celor care au ales opțiunea ca numele lor să nu apară pe internet pe lista semnatarilor petiției. Din primele 232 de semnături sînt 61 care au ales această opțiune.

La semnarea petiției există și posibilitatea de adăugare de comentarii.  Redau cîteva din comentariile adăugate de semnatari:

Cristian Frentiu, Reșița: am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației „de urgență”

Robert Moldovan, Tîrgu Mureș: Sint cronic BPOC si nu vreau sa aud in caz de moarte ca m-a invins cacatul de virus.M-am invins eu si tigara

Nicoleta Cazacu, Arad: Asa numita pandemie e o marsavie prin care se cauta jnstaurarea fricii cronice in oameni. Psihopatii ne vor sclavi. Refuz sa fiu sclav!

Eugen Gheorghiu, Sibiu: Nu doresc sa murim de foame datorita unei gripe.

Radu Mihai Badea, București: Este o cretinitate, iar daca este intradevar adevarat, nu se blocheaza o intreaga economie pentru asa ceva.

Ioan Adrian Gică, Tălmaciu: Aceasta extindere a situatiei de urgenta cu inca o luna va ingenunchia economia Romaniei care si asa este cum este.

Stănel Gabriel Iliescu, București: Aceasta stare de urgenta distruge economia,face multe drame umane.

Mihaela Chiritoiu, București: Vreau să se termine odată cu isteria aceasta cu covid-ul 19 si să se ridice starea de urgență urgent, pentru că nu este cazul si nu este nicio urgenta!

Simo Valentina, Timișoara: Deja este prea mult! Nenorociti o tara intreaga pentru cateva sute de oameni care oricum vor muri, poate o luna mai tarziu. Ati dat shut down la toata economia, ati dat peste cap anul scolar, ati condamnat seniorii ca 91,2% din ce le-a mai ramas de trait sa fie arestati la domiciliu, sa mai spun? Nu, ca 2 zile as avea se spus!

Adrian Amihăiesei, București: Criza economica generata de starea de urgenta va provoca mult mai mult rau in economie decat izolarea celor cu adevarat vulnerabili. Criza economica poate genera mult mai mult rau societatii decat Covid-19.

Ioan Sorin Băcilă, Sibiu: S-au închis bisericile și nu se recunoaște oficial prigoana împotriva Bisericii Ortodoxe.

Mihai Ardelean, București: Este abuziva și ilegala. Ne îmbolnăvim de nervi și ne scade imunitatea corpului dacă stam închiși și nu facem mișcare. Corpul are nevoie de aer, soare, mișcare.

Liviu Grancea, București: Pe o logica normala de gradinita trebuie ales raul cel mai mic. Stiu, e dureros, dar nu putem pune pe butuci economia si slujbele romanilor in actuala situatie. Deci, se impune o situatie de urgenta intr-adevar, dar in sensul de a reveni la normalitate. ACUM PANA NU E PREA TARZIU! Doamne Ajuta!

Bondoc Ilie, Galați: Izolarea în casă, interzicerea ieșirilor în parc, la aer și soare fac mai mult rău decât găselnița idioată denumită covid.

Adrian Simo, Timișoara: O să ne omorâți cu zile!

Herman Tontsch, Brașov: E o aberație + conține o discriminare neconstituțională.

Marius Ganta, Timișoara: totul e un rahat

Manuela Rubis, Timișoara: colapsati economic tara- sa se mearga la lucru cu masti si manusi

Anamaria Eliza Nan, București: Instaurarea starii de urgentă este inutila provocând mai mult rău decât bine.

Stanciu Andreea, Craiova: Semnez pt ca nu cred asa ceva si au distrus tara

Rus Traian Daniel, Tîrgu Mureș: Din cauza Starii de urgebta pentru COVID 19, sintem condamnati sa le lasam condusi de Guvernul de repetenti corupt care au furat prin rotație România cu partidele PSD , PDL transformat în PNL și UDMR . Guvernul României PNL pe timpul Starii de urgebta inchide ochi sa fura PĂDUREA ROMÂNIEI firma Austriaca.

Amalia Popescu, București: Pastram distantarea sociala dar trebuie reluata activitatea economica. Statul trebuie sa sprijine firmele romanesti, micii producatori si agricultura.

Mihai Dan, Brașov: Distrugerea economiei va avea efecte cu mult mai devastatoare decat corona virusul.

Mihaela Delia Capandean, Turda: Mi-am pierdut locul de muncă

Virgil Constantin Vinersariu, București: Starea de urgenta nu inseamna suspendarea tuturor activitatilor .Ordonanta Militara nu este prevazuta in CONSTITUTIE ,deci este ILEGALA si tot ilegal ramine si darea ei de catre min. de INTERNE. Despre ce vorbim?

Tudor Smirna, București: Responsabilitatea individuală și libertatea sunt suficiente. Starea de urgență nu este justificată.

Aurelia Dan, Ternitz, Austria: Vreau dreptate.

Roxana Costache, București: Încălcarea drepturilor omului, libera exprimare la viata, discriminare, instigare la violenta, inducerea fricii intr-un mod constient si controlat, nerespectare prezentarii opiniilor antagonice, dezinformare.

Ciprian Ionut Panait, București: Masurile fasciste dictatoriale dispuse de Johannis care e vinovat de inalta tradare impreuna cu Arafat omoara oameni si distrug economia tarii

Lucia Marinescu, București: Nu mai suport ducerea tarii in rapa la propriu..suntem afectati cu totii pe termen scurt, mediu si lung pt multa vreme de acum incolo. Si incetarea cat mai repede a declararii tuturor celor care mor in aceasta perioada ca fiind decedati din cauza covid 19.

Florin Munteanu, Suceava: sint alaturi de voi de noi toti de fapt ,,nu stiu cit de eficiente au fost petitiile astea ,,daca si-au atins scopul,dar simt ca trebuie facut ceva.

Florentina Cozma, Iași: Pentru ca se incalca drepturi,pentru ca se fac abuzuri,pentru ca totul este o inscenare si o mare minciuna.

Ioan Dan, Neunkirchen, Austria: Nu era nevoie de situatie de urgenta daca politicienii s ar fi preocupat de soarta tarii si nu de buzunarele lor. Daca aveam legi, nivel de trai decent, incredere in politicieni, aveam constiinta si am fi inteles ce e de facut. Din pacate haosul a determinat aceasta situatie. Oamenii au deja probleme psihice, s a indus panica si frica.

Robert Grigorică, Piatra Neamț: Leacul pentru Coronavirus nu poate să fie mai distructiv decât boala însăși. Să le fie rușine conducătorilor noștrii că fac astfel de experimente sociale pe noi, fără dovezi științifice solide.

Zoltan Biro, Tîrgu Mureș: Nu se distruge propria economie nici in caz de atac nuclear ! Suntem niste lasi, care permitem sa se ia decizii de evul mediu, pentru ca in secolul 21 nu stim sa oprim un virus ca sa paraseasca un corp uman, fara sa facem mult mai rau omului decat ar provoca virusul.

Arthur Orha, Satu Mare: Semnez pentru respectarea drepturilor omului, pentru stoparea manipularii globale

Nico Nicoleta, Cluj-Napoca: E o manipulare mizerabila!

Sziki Diana, Oradea: Starea de urgenta este ridicola!!

Cozma Cristian, București: E isterie si abuz

Lianne Anca Soare, București: M-am saturat de minciuna Covid si guvernul asta incompetent

Virgil Crismac, Călărași: O mare prosteala

Cătălin Sarighioleanu, Constanța: Nu sunt de acord cu izolarea întregii populații la domiciliu. Izolarea ar trebui sa se aplice doar persoanelor din grupa de risc.

Timpa Dorel, Tîrgu Mureș: pentru oprirea isteriei gratuite cu covidu, ridicarea restrictiilor si a ordonantelor militare date de-ampulea!!!

Carmen Zamfir, București: Stand in case, fara bani, in stress,umiliti si urmariti de politie ca niste infractori, ne vom imbolnavi de la cel mai inofensiv virus sau bacterie pentru ca ne scade IMUNITATEA. Avem nevoie sa muncim iar copiii nostri sa iasa in parcuri la aer curat si la joaca.

Mai citește:
– Petiție on-line: Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!
Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
– Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu
– Noul cod fiscal pregătește un dezastru pentru bugetul sistemului medical românesc

2 gânduri despre „Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”

  1. Megasucces aceatsa petitie. Te intrebi ce a facut evenitmentele din 89 relevante. Sa fie prefererabilitatea lui Von Mises contra Mao printre economistii din timisoara? sa fie publicitatea masiva acordata acelorasi economisti de catre diverse agenturi?

    Cu alte cuvinte, ce scelerat era Ceausescu ala cand vorbea de agenturi! Nu, dom’le erau econimistii si epidemiologii de pe Bega.

    Domnule Mioc, daca vreti sa intrati in istorie in lista extrem de lunga a celor care au luat-o pe ulei la batranete, continuati sa va ocupati de subiectul Covid. Nu doar ca adversarii pot afirma, pe buna dreptate, ca nu stiti despre ce vorbiti. Dar, mai important, istoria o scriu invingatorii. V-a iesit schema in 1989, Azi, cu 230 de semnaturi, intr-o tara alminteri satula de militienii si de guvernul lui Lucovid, nu aratati a invingator. La ce folos al saselea film cu un indian care se da pe nas cu uscatorul de par, daca primele 5 nu au mers?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.