Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19

Am mai publicat aici păreri ale domnului Vasile Astărăstoe, fost rector al UMF Iași și fost președinte al Colegiului Medicilor din România, cu privire la pandemii și la situația creată de noul coronavirus:
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă

Public acum o nouă analiză a dînsului, apărută pe pagina sa de facebook, în care face comparație între modul cum a evoluat molima covid-19 în țări europene care au aplicat restricții dure și țări care nu au aplicat asemenea restricții. Domnul Astărăstoae se bizuie pe datele oficiale raportate, neținînd seamă de falsificarea acestor date prin declararea ca mort de covid-19 a oricărei persoane care întîmplător avea noul virus în organism.

Covid-19 – cifre și țări

La orice notiță pe care o postez sunt bombardat cu comentarii și mesaje de la persoane panicate/panicarde, care îmi comunică despre tragedia din țările, care nu practică carantina internă și izolarea socială. Aceste țări (spun ei) pun în pericol sănătatea noastră. Pentru a-i liniști, le prezint câteva date. O comparație între trei țări care au decretat starea de urgență, practică carantina și izolarea socială (Italia, Franța și Spania) și trei țări în care viața socială și economică se desfășoară aproape normal (până și slujbele religioase sunt permise cu un număr precizat de participanți) – Olanda, Elveția, Suedia.
La data de 15 aprilie 2020, populația globului era de 7,777,897,669 locuitori. De la 1 ianuarie până în prezent nașteri sunt în număr de 40,465,867, iar decese16,988,658.
Cazuri de coronavirus: 2000728 cu 126776 decese (o,7% din mortalitatea generală).
Cum se plasează țările menționate mai sus?

Țări, care au introdus starea de urgență, carantina și izolarea socială generală:
Spania: Total cazuri 174060; Decese 18255; Decese/mil. locuitori 390.
Italia: Total cazuri 162488; Decese 21067; Decese/mil. locuitori 348.
Franța: Total cazuri 143303; Decese 15729; Decese/mil. locuitori 241.

Țări, care nu au introdus starea de urgență, carantina internă și izolarea socială generală:
Olanda: Total cazuri 27419; Decese 2945; Decese/mil. locuitori 172.
Elveția: Total cazuri 25936; Decese 1174; Decese/mil. locuitori 136.
Suedia: Total cazuri 11445; Decese 1033; Decese /mil. locuitori 102.
(worldometers.info)

Trebuie făcută și precizarea că, în Olanda, Elveția, Suedia, paturile de ATI și spitalele nu au fost supraaglomerate.
În loc de concluzie, o întrebare: care abordare pare a fi mai eficientă și mai suportabilă în acest moment?

Mai citește:
– Principalele 4 manipulări pe tema COVID-19. Interviu al meu în „Ziua de Vest”
– Eveniment 201 – exercițiu ficțional organizat de Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins în octombrie 2019, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, în care se simula o pandemie mondială provocată de un nou coronavirus (video)
– Vimeo mi-a șters contul
Doctorița americană Annie Bukacek despre cum se manipulează numărul morților de COVID-19 (video)
– Pandemia COVID în SUA. „Spitalele iau bani de la stat și nu testează pe nimeni… Cheltuie bani în disperare” (video)
– Studiu în Germania: 15% din populație deja infectată cu COVID-19
– Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
– International Journal of Antimicrobian Agents: „În țările din Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, mortalitatea pricinuită de SARS-CoV-2 nu este semnificativ diferită de cea a celorlalți coronaviruși
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
– Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”
– Petiție on-line: Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!
– Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu
– Noul cod fiscal pregătește un dezastru pentru bugetul sistemului medical românesc

3 gânduri despre „Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19

 1. A fost clar inca de la inceput ca este vorba de o operatiune de razboi psihologic indreptata impotriva populatiei civile a planetei. Nu au fost insa imediat pe deplin clare obiectivele acestei operatiuni. Se poate acum trage linie si pot fi delimitate cel putin o parte din mobiluri si obiective.

  Mai intii unele precizari despre China si ‘miracolul economic’ chinez. ‘Miracolul economic’ chinez are la origine – ca si in cazul celui japonez, german sau sud-coreean – accesul la tehnologie avansata si la pietele de desfacere. In tirgul pe care l-a facut cu globalistii China urma sa devina producatorul de marfuri mamut al planetei, unde corporatiile multinationale urmau sa produca quasi-moca si quasi-nelimitat. Aceste marfuri urmau sa fie folosite si au fost si sint folosite in expansiunea coloniala globalista, fiind folosite ca o arma si instrument pentru distrugerea economiilor nationale ale tarilor vizate, pentru precarizarea si transformarea lor in consumatoare pe datorie. China a capitalizat in aceasta conjunctura si a devenit ea insasi un vector si un jucator la masa de joc a globalistilor.

  China s-a confruntat cu manifestatiile interminabile din Hong Kong si manifestatii in Wuhan impotriva nivelului ridicat de poluare. In Franta a avut loc cel mai lung sir de manifestatii din istoria planetei, manifestatiile Vestelor Galbene fiind manifestatii in parte anti-sistem, anti-oligarhie si anti-capitalism. Spania s-a confruntat cu manifestatiile miscarii separatiste din Catalonia. Italia este client mai vechi pe lista neagra a mafiei capitaliste globale. Italia a avut cel mai mare partid comunist din zona occidentala si cea mai puternica miscare comunista. Partidul comunist italian a fost distrus prin infiltrare la virf si operatiuni de razboi psihologic de foarte mare perversitate inmanuncheate in principal in ceea ce s-a numit GLADIO

  In S.U.A. s-au tras tunuri de trilioane sub pretextul reparatiilor financiare pentru pierderile suferite din cauza ‘crizei Coronavirus’. Corporatiile au luat partea leului din acest festin. Tunuri finaciare similare s-au tras si in Europa.

  Psihoza colectiva in care au fost plonjati oamenii ii poate determina sa creada ca s-au aflat intr-adevar intr-un mare pericol si ca datoreaza faptul ca mai sint in viata grijii guvernelor care au impus masurile prin care le-a fost restrictionata libertatea. Pentru cei care nu au intrat in aceasta psihoza in S.U.A. si se simt in schimb oprimati, Trump se ‘bate’ acum sa-i elibereze, iar ei il vor vota ca pe eroul care le-a redat libertatea.

  In multe magazine dintre cele ramase deschise nu s-au mai acceptat bani lichizi si este obligatoriu un card. O prima tatonare spre totala digitalizare a banilor.

  S-au creat aplicatii prin care cineva poate fi urmarit pretutindeni si pot fi reperate toate contactele pe care le are cu alte persoane.

  Posibil ca se va introduce vaccinarea obligatorie si ca se apropie vremea obligativitatii cipului sub piele.

  Se vorbeste si de instalarea pe ascuns in aceasta perioada a antenelor 5G.

  Desigur, primul mare exercitiu de conditionare si dresaj social la scara planetara. Exista laboratoare de inginerie sociala in care globalistii delimiteaza si iau decizi referitor la felul cum trebuie sa arate pasii urmatori si realizarea proiectului final globalist.

  Domnul Dimitri Khalezov, care s-a mai aflat in contextul conversatiilor noastre pe blog, a facut o observatie foarte interesanta decodificind graficul animat publicat de Yahoo referitor la raspindirea virusului si observind cit de repede s-a ‘vindecat’ China de virus, fiind, spune dinsul, constienta cit este de costisitor. Eu as adauga ca totul a fost planificat asa pe masa de lucru globalista a acestei operatiuni de razboi psihologic. China nu poate sa stea! Corporatiile multinationale produc marfa in China, lumea colonizata o consuma insa pe datorie!

  https://yhoo.it/3evZdSS

  Fara a simpatiza personal in vreun fel cu manifestatiile din Hong Kong: deocamdata hong-konghezii si wuhanezii sint ocupati in continuare sa-si fixeze bine masca pe figura si par sa fi uitat de preocuparile pe care le aveau inainte de ‘criza’.

  Ramine de vazut cum vor evolua lucrurile in general si in principal in Franta!

 2. Inainte de a promova prostiile doctorului intereseaza-te dece a fost dat afara din cele doua organisme. Un doctor alungat pt incompetenta NU prezinta credibilitate. Un doctor care propaga minciuni fiind corupt cu mii de € este un reziduu uman.

  • Este la modă ponegrirea celor care contrazic politica guvernului. Și despre mine se răspîndesc diferite minciuni pe sistemul „calomniază, calomniază, că tot rămîne ceva”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.