Klaus Iohannis anunță că bătrînii au voie să iasă din case și seara. Povestea lui Ițic și a rabinului

Președintele Klaus Iohannis a anunțat relaxarea restricțiilor de deplasare pentru persoanele de peste 65 de ani (linc). Dacă pînă acum bătrînii aveau voie afară din case între orele 11-13, printr-o nouă ordonanță militară ocîrmuirea a hotărît să le dea voie între orele 7-11 și 19-22.

Asta îmi amintește de un banc:

Ițic, evreu sărac, se plînge rabinului: „Nu mai rezist! Am 5 copii, casă mică cu o singură odaie, stăm toți înghesuiți, nu se poate trăi așa!”. „Găini ai?”, întreabă rabinul. „Da”. „Bagă și găinile în casă”.

După o săptămînă iar se întîlnește Ițic cu rabinul: „E groaznic, rabi, și cu 5 copii, și cu găini, într-o singură odaie”. „Capră ai?”. „Da”. „Bagă și capra în casă”.

Mai trece o săptămînă, iar se întîlnesc cei doi și zice Ițic: „Nu mai rezist! Și cu 5 copii, și cu găini, și cu capra în casă”. „Vacă ai?”. „Da”. „Bagă și vaca în casă”.

Mai o săptămînă, Ițic tot disperat: „Nu mai pot, și cu copiii, și cu găinile și cu capra, și cu vaca care se mai și baligă în odaie”. Rabinul: „Scoate vaca din casă”.

Mai trece o săptămînă, iar se întîlnesc cei doi, dar Ițic e numai zîmbet. Rabinul: „Cum o mai duci?”. Ițic: „Sînt atît de fericit! Așa de bine e fără vacă în casă!”.

Cred că bătrînii din România, principalii beneficiari ai luptei împotriva coronavirusului, căci ei sînt cei mai vulnerabili la acest virus, sînt foarte fericiți acum. Iohannis și PNL pot conta pe voturile lor.

Mai citește:
Cenzura în vremea coronavirusului
– Eveniment 201 – exercițiu ficțional organizat de Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins în octombrie 2019, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, în care se simula o pandemie mondială provocată de un nou coronavirus (video)
– Vimeo mi-a șters contul
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
– Petiție on-line: Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!
– Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”
Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus. Comentariile lui Vasile Astărăstoae
– Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspîndesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video)
– Efectul placebo și efectul nocebo. Caracterul criminal al creatorilor de panică
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19
– Principalele 4 manipulări pe tema COVID-19. Interviu al meu în „Ziua de Vest”
– Doctorița americană Annie Bukacek despre cum se manipulează numărul morților de COVID-19 (video)
– Pandemia COVID în SUA. „Spitalele iau bani de la stat și nu testează pe nimeni… Cheltuie bani în disperare” (video)
– Studiu în Germania: 15% din populație deja infectată cu COVID-19
– Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
– International Journal of Antimicrobian Agents: „În țările din Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, mortalitatea pricinuită de SARS-CoV-2 nu este semnificativ diferită de cea a celorlalți coronaviruși
– Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu

2 gânduri despre „Klaus Iohannis anunță că bătrînii au voie să iasă din case și seara. Povestea lui Ițic și a rabinului

  1. Foarte bun bancul, reflecta impecabil realitatea! Exact la acest lucru ma gandeam si eu dupa ce am auzit de masura luata de presedinte. Mai intai li se iau oamenilor si cele mai elementare libertati iar oamenii se supun, apoi, aceeasi conducatori luminati, incep sa acorde treptat mici indulgente, mici libertati pentru a arata cat de buni sunt ei la suflet, iar oamenii indobitociti ajung sa creada ca au castigat niste drepturi – „e mai bine acum decat cum era inainte, spun toti la unison, avem un presedinte binevoitor, multumim domnule Iohanis”. E o tehnica atat de simpla si totusi atat de eficienta de manipulare a populatiei. De fapt, oamenii nu au castigat niciun drept, atat timp cat inca nu au ajuns sa fie la fel de liberi cum erau inainte. Si e posibil sa nu mai ajungem niciodata la acea libertate de care ne-am bucurat inainte de aceasta mare porcarie mondiala, si asta pentru ca majoritatea (si in democratie majoritatea decide) se va multumi cu micile indulgente pe care le va primi de la iluminatii ei conducatori, si in acelasi timp, populatia va accepta sa isi piarda libertatea in schimbul securitatii si protectiei sociale. Pentru libertate trebuie se ne sacrificam intotdeauna viata, dar pentru viata nu trebuie sa ne sacrificam niciodata libertatea, spunea Nikolai Berdiev. Dar ce pretentii sa avem de la un popor de dobitoci care nu se informeaza, care nu citeste, care nu face un exercitiu de gandire critica cu propria minte, si ia tot ce i se spune de catre Stat si de catre mass-media drept adevar absolut…?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.