Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan confirmă ce scria „blogul lui Marius Mioc” încă din luna martie

Postare a mea din 15 martie 2020, pe grupul facebook „Romanian Libertarians”

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a confirmat un fapt despre care am scris de multe ori pe acest blog, încă de la începutul crizei covid: Nu toți cei raportați oficial ca morți de covid-19 au murit cu adevărat din cauza virusului. „Nu toți pacienții raportați, cei 820 sau 818 dacă nu mă înșel, au murit efectiv din cauza pneumoniei cu COVID. Are test pozitiv, e infectat cu COVID, e raportat ca COVID, asta nu înseamnă că a murit din cauza asta (…) Există un număr semnificativ de pacienți decedați care asociază COVID, dar a căror cauză de mortalitate este alta: cancer terminal, insuficiență cardiacă terminală, severă, accident vascular cerebral, ciroză hepatică decompensată, insuficiență renală cronică”, este declarația secretarului de stat, citată de ziare.com (linc).

Capital.ro menționează, pe același subiect (linc): „Una dintre temele de dezbatere din timpul acestei pandemii se referă la cauza morții celor care trec în neființă fiind infectați cu COVID-19. Problema pe fond a fost pusă prima oară în spațiul public de medicul ieșean Vasile Astărăstoae: oamenii mor cu COVID sau din cauza COVID? În această seară, secretarul de stat Horațiu Moldovan a făcut o afirmație cel puțin interesantă: 80% din cei decedați mureau oricum”.

Dacă domnul Horațiu Moldovan, secretar de stat în guvernul covidoisteric liberal, vorbește de 80% dintre morții declarați covid care ar fi murit din alte motive, eu aș paria pe 95% ca număr real. Dar adevărul exact nu se va putea afla că, încă înainte de a exista vreun mort covid în România, s-a luat măsura interzicerii autopsiilor în aceste cazuri, cu foarte puține excepții (Ordinul Ministerului Sănătății nr. 436 publicat în Monitorul Oficial nr. 207 din 13 martie 2020 – linc).

Domnul Vasile Astărăstoae este cunoscut cititorilor acestui blog. Am publicat și aici cîteva articole ale dînsului pe tema covid-19, preluate de pe pagina sa de facebook. Trebuie însă spus că nu dînsul este cel care a pus pentru prima oară în spațiul public românesc tema „oamenii mor cu COVID sau din cauza COVID?”. Primul care a adus în spațiul românesc această problemă sînt eu. Respectiva problemă deja era subiect de discuție în Germania, eu doar am adus niște discuții din spațiul german la cunoștiința publicului românesc. Acele discuții din Germania mi-au fost semnalate de o cunoscută, medic de meserie.

În 17 martie am publicat pe acest blog părerile fostului șef al comisiei de sănătate a Consiliului Europei despre problema covid: Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (linc). În acest interviu, în treacăt se afirmă și ideea că nu e obligatoriu ca morții care au avut noul coronavirus în organism să fi murit anume datorită acestuia. Citez: „dacă au murit din pricina coronavirusului ori datorită altui virus în timp ce aveau și coronavirus nu poate fi stabilit cu siguranță”.

Mai apoi, pe 28 martie, am publicat tălmăcire dintr-un articol al doctorului britanic John Lee (apărut de altfel în aceeași zi în „The Spectator”), în care ideea respectivă nu era pomenită doar în treacăt, ci am scos-o în evidență chiar din titlu, schimbînd și titlul articolului original tocmai pentru a scoate în evidență această idee: Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive (linc).

Tot în 28 martie am pus pe canalul meu youtube, iar în 29 martie și pe blog, interviul cu dr. Claus Kohnlein: Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (linc). Și în acest interviu apare, indirect, ideea că prezența virusul în organism nu e neapărat relevantă. Kohlein dă un exemplu din perioada cînd era la modă gripa porcină, cînd un pacient a fost declarat mort de gripa porcină fiindcă s-a găsit virusul gripei porcine în el, sugerînd că acel fapt nu era neapărat relevant. „La vremea respectivă era (la modă) gripa porcină, care nu era nimic altceva decît o epidemie de teste, care se adăugau la gripa deja existentă”, zicea doctorul Kohlein, adăugînd că și în cazul coronavirusului e vorba mai degrabă de fenomenul sociologic al unei epidemii de testări.

În petiția „Opriți isteria covid-19! Anulați de îndată starea de urgență!” (linc), lansată în 7 aprilie, reluam aceeași idee: „Guvernul și mass-media manipulează. Pentru justificarea măsurilor, se pretinde că orice mort care a fost testat pozitiv la noul coronavirus e mort datorită coronavirusului, ceea ce e complet greșit. 99% dintre cei morți cu noul coronavirus aveau de fapt și alte boli grave”.

Abia mai tîrziu a scris domnul Astărăstoae un articol, preluat de altfel și pe acest blog (cu niște completări ale mele: Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus. Comentariile lui Vasile Astărăstoae – linc), în care atrăgea atenția că „nu se diferențiază între cei care au murit din cauza coronavirusului și cei care au murit din cauza altei patologii, dar au fost pozitivi la testare”.

Prin urmare, îmi asum rolul de cap al răutăților în problema aducerii în dezbaterea publică din România a ideii că statisticile oficiale cu morți covid sînt falsificate prin declararea ca morți datorită covid a oricărei persoane care avea întîmplător virusul în organism în momentul morții. Această falsificare, o confirmă Horațiu Moldovan, nu este una marginală ci de proporții. LARICS, în articolul „Stop fals coronavirus” (linc), a observat corect rolul meu de cap al răutăților în aducerea în România a unor teme de discuție existente în spațiul german pe subiectul covid, este menționat în acel articol și domnul Astărăstoae care a preluat „aproape imediat” material tradus de mine (era vorba acolo de un interviu cu profesorul Sucharit Bhakdi pe care LARICS a și izbutit să-l elimine de pe youtube). Problema cu articolul LARICS e că numește materialul răspîndit de mine ca fiind material de propagandă și fals, cînd de fapt e material științific corect.

Cu domnul Astărăstoae am ținut legătura de cînd mă preocupă problema covid, este unul din medicii cărora le-am cerut părerea cu privire la materiale traduse de mine (și cînd „aproape imediat” acele materiale le-a preluat pe pagina dînsului de facebook a fost semn pentru mine că sînt pe calea bună), am pus comentarii pe profilul dînsului de facebook (care deseori primeau like-uri ori inimioare de la proprietarul profilului) și ulterior am preluat și eu pe acest blog articole ale dînsului de pe facebook. Rolul domniei sale în începerea unei dezbateri despre măsurile luate în contextul molimei covid (dezbatere pe care politrucii ar fi dorit să nu existe deloc) este foarte important, tocmai datorită faptului că e cunoscut în lumea medicală (fost rector UMF Iași, fost președinte al Colegiului Medicilor din România), și în momentul cînd dînsul susține o idee în domeniul medical acea idee capătă mai multă vizibilitate decît dacă ar apărea doar pe „blogul lui Marius Mioc” și pe profilul meu facebook.

Mai citește:
Isteria coronavirus ucide. Cazuri concrete
Directorii caselor funerare din New York demască manipularea cu pandemia
OMS laudă Suedia, care nu a impus nici o restricție în criza covid-19
– Petiție on-line: Ieșirea României din Organizația Mondială a Sănătății
– Petiție on-line: Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!
– Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Cenzura în vremea coronavirusului
– Eveniment 201 – exercițiu ficțional organizat de Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins în octombrie 2019, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, în care se simula o pandemie mondială provocată de un nou coronavirus (video)
– Vimeo mi-a șters contul
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
– Klaus Iohannis anunță că bătrînii au voie să iasă din case și seara. Povestea lui Ițic și a rabinului
– Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus. Comentariile lui Vasile Astărăstoae
– Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspîndesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video)
– Efectul placebo și efectul nocebo. Caracterul criminal al creatorilor de panică
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19
– Principalele 4 manipulări pe tema COVID-19. Interviu al meu în „Ziua de Vest”
– Doctorița americană Annie Bukacek despre cum se manipulează numărul morților de COVID-19 (video)
– Pandemia COVID în SUA. „Spitalele iau bani de la stat și nu testează pe nimeni… Cheltuie bani în disperare” (video)
– Studiu în Germania: 15% din populație deja infectată cu COVID-19
– Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
– International Journal of Antimicrobian Agents: „În țările din Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, mortalitatea pricinuită de SARS-CoV-2 nu este semnificativ diferită de cea a celorlalți coronaviruși
– Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu

4 gânduri despre „Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan confirmă ce scria „blogul lui Marius Mioc” încă din luna martie

 1. Bună ziua stimate domn! În primul rând, felicitări pentru toate contribuțiile dumneavoastră pe blogul personal. În al doilea rând, o întrebare: Știți data exactă a deplasării, post 1989, la Timișoara a ministrului Apărării, generalul Stănculescu? Era prin februarie 1990, parcă. Vă mulțumesc!

 2. Domnule Mioc, nu sunteti singurul care a incercat sa traga un semnal de alarma asupra acestei asa zise pandemii de coronavirus. Va felicit ca ati fost mai vocal decat altii. Si eu am incercat sa scot la iveala adevarat fata a acestei demente generale. Pe 23 martie scriam un stiudiu personal, de 44 de pagini, despre ce se ascunde in spatele pandemiei. Vorbeam acolo despre protocoalele standard care se folosesc in depistarea si tratarea cazurilor de coronavirus, asa cum reies ele din analizlele de laborator infaptuite prima data de domnul Christian Dorsten, de la insititul Charite din Berlin. Despre acest domn Dorsten vorbeste si Wodarg pe site-ul sau. Apoi am vorbit despre cine conduce organizatia mondiala a sanatatii si cum aceasta organizatie este una corupta pana la cel mai inalt nivel, impreuna cu conducatorul ei, domnul Tedros, care este un incompetent si jumatate. Am postat si pe blogul personal cateva impresii despre situatia in care ne aflam, si mi-am atras multe critici. Inca mai vorbesc pe blog despre acest subiect, si inca mai caut informatii, pe care sa le impartasesc si altora, celor care nu s-au lasat manipulati si spalati pe creier de catre Stat, de catre medici, de catre oameni de stiinta, etc.

 3. Chiar ca sinteti fara gindire . Eram tentat sa zic „spalati pe creier” dar asa ceva exista numai in capul unor retardati care viseaza ca creierul uman se poate spala cu dero .
  Deci simplu . Un om are cancer si se preconizeaza ca mai are 11 luni de trait .
  Virusul il ucide in 6 zile . Voi avind interese obscure scoateti ideea timpita ca acel om a murit de cancer . Minciuna sfruntata . Cine a grabit enorm moartea pacientului ? Covid . Deci a murit de cancer deoarece Covid este doar o „raceala inofensiva” . Hilara gindire dar periculoasa , vicleana .

  1. Este doar propagandă că virusul a ucis un om aflat în cancer terminal (cum e primul mort declarat de covid din România). Chiar dacă virusul se afla în organism, probabil moartea respectivului om nu a fost grăbită nici măcar cu un minut de virus.
   Pe lîngă covid, răposatul putea avea 100 de alte feluri de viruși și bacterii în organism, dar nimeni n-a făcut teste pentru ele. Se fac teste doar pentru covid.
   Autopsiile ar fi putut lămuri mai bine în ce măsură covid a contribuit la moarte. Dar guvernul este cel care a interzis autopsiile la cei infectați de covid (cu foarte mici excepții, morți violente): https://mariusmioc.wordpress.com/2020/04/26/ticalosia-autoritatilor-interzicerea-autopsiilor-la-cazurile-mortilor-infectati-cu-noul-coronavirus-comentariile-lui-vasile-astarastoae/
   Cum se poate numi interzicerea autopsiilor altfel decît ticăloșie?
   Să zicem că cineva a murit de pneumonie și e depistat cu covid. Nici măcar într-un asemenea caz nu se poate dovedi că moartea e pricinuită de covid, fiindcă testul s-a făcut luînd probă din nas. Virusul exista în nas, dar nu e dovedit că a ajuns la plămîni. Iar pneumonia poate fi pricinuită de o mulțime de alți viruși ori bacterii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.